دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آبان 1400 - 14:46
آل‌یمین در اولین نشست خبری «تمدن نوین اسلامی» مطرح کرد؛

تمدن نوین اسلامی یعنی ساختن تاریخ نه صرفاً روایتگری تاریخی آن

معاون آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران با اشاره به اینکه منظور از ما تمدن، نگاه همه‌جانبه و جمعی است، گفت: خالق واژه تمدن نوین اسلامی مقام معظم رهبری هستند لذا هر فعالیت، حرکت و اقدام عملی که صورت می‌پذیرد باید در راستای تاریخ‌سازی و نه روایتگری آن باشد.
کد خبر : 619813
حجت الاسلام آل یمین



حجت‌الاسلام حامد آل‌یمین در اولین نشست خبری اعلام تشکیل دبیرخانه «تمدن نوین اسلامی» که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه منظور از ما تمدن، نگاه همه‌جانبه و جمعی است، خاطر نشان کرد: خالق واژه تمدن نوین اسلامی و به عبارتی اولین کسی که این نظریه و بحث را وارد صحنه و جامعه علمی کرد، شخص مقام معظم رهبری بود. دلیل نگاه و توجه ما به آینده باهدف ریل‌گذاری برای رسیدن به افق روشن است لذا هر فعالیت، حرکت و اقدام عملی که صورت می‌پذیرد باید در راستای تاریخ‌سازی و نه روایتگری آن باشد.


وی افزود: افق پیش روی ما با شروع نهضت امام خمینی (ره) و ایجاد انگیزه و نشاط در جهان بشریت مطرح شد که همان زمینه‌ساز ایجاد انقلاب اسلامی هم بود. رهبر معظم انقلاب هم با همین رویکرد بحث تمدن نوین اسلامی را مطرح کردند که تمام نشده و در ادامه نظام اسلامی، بعدازآن دولت اسلامی، بعدازآن جامعه و کشور اسلامی و نهایتاً می‌خواهیم به تمدن نوین اسلامی برسیم. هر فرد در هر بخش از جامعه اگر نگاه بلند و همه‌جانبه داشته باشد خیلی اثرگذار در انگیزه‌های ماست و درنتیجه خود را منفک از گذشته پرافتخار و اسلامی، نخواهیم کرد. ما می‌خواهیم احیاگر آن گذشته پرافتخار باشیم نه آنکه مانند برخی جریانات که مایه سرافکندگی اسلام‌اند.


معاون آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران با بیان اینکه ما در تمدن نوین اسلامی به تعبیر مقام معظم رهبری می‌خواهیم احیاگر هویت اسلامی و بیدارگر جامعه مسلمانان باشیم تا در رقابت با تمدن، فرهنگ و جریان غربی باورمند به داشته‌های خود باشیم، عنوان کرد: هدف ما ایجاد نهضت اسلامی نه‌فقط محدود به مرزهای جغرافیایی کشورمان و نه‌فقط تمدن شیعی و ایرانی، بلکه منشأ و خاستگاه آن ایران و هویتش را با رویکرد اهل‌بیت از اسلام می‌گیرد و با دیگر فرهنگ‌ها و مذاهب برای جذب و گردآوری تحت لوای یک پرچم ارتباط برقرار می‌کند. نگاه تمدن اسلامی در همه زمینه‌ها وحدت‌گرا و آینده‌ساز برای ارتقای تعالی فرهنگ اسلامی، برای همه مسلمانان دارد.


وی ادامه داد: برخی کشورهای اسلامی دستاوردهای علمی ما در مباحث هسته‌ای، فناوری نانو و نظامی ما را به‌عنوان افتخار خود مطرح که نهایتاً افتخاری برای جهان اسلام است و همین رویکرد باعث ایجاد ظرفیت‌های زیادی در میان نخبگان جامعه شده. برای اینکه بیراهه نرفته و نگاه‌های متفرقه را بر نگاه اصلی خودمان غالب نکنیم، باید افراد دلسوزی از رشته‌های مختلف را جذب و با نگاه تمدنی به یک مشترک فکر می‌کنیم. هدف این جلسه هم گفتمان سازی، کار رسانه‌ای و جلب افراد نخبه برای پیشبرد اهدافمان است.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب