بشر برای زندگی چارهای جز توجه به تنوع زیستی ندارد/ لزوم آگاهیرسانی از طریق کتب دانشگاهی
عباس اخوان سپهی در گفتوگوبا خبرنگار آنا در رابطه با موضوع ذخایر ژنتیکی، تهدیدات و صیانت، خاطرنشان کرد: بشر برای زیست و زندگی بلندمدت روی زمین چارهای جز توجه به تنوع زیستی ندارد. ۱۳ میلیون گونه موجود در سطح دنیا فقط حدود ۲ میلیون آن شناختهشده است. مراکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران دارای ۴ بانک شامل سلول انسانی و حیوانی، میکرو ارگانیزمها، بیولوژی گیاهی و بیولوژی مولکولی است. این بانکها در تهیه و بازآفرینی ژن گونههای نادر اهتمام میورزد.
عضو هیئتعلمی واحد تهران شمال بابیان اینکه ایران از منابع غنی گونههای ژنتیکی در خاور نزدیک و شمال آفریقا شناخته میشود، اظهار کرد: برای حفظ و صیانت از ذخایر ژنتیکی که در اثر تهدیداتی چون آلودگی محیطزیست، بهرهبرداری بیشازحد از منابع و تخریب زیستگاه موجودات، نابودی زیستگاه و تغییر اقلیم قرار دارد، عزم و اراده ملی نیاز است.
وی ادامه داد: در این خصوص آگاهیرسانی از طریق کتابهای درسی دانشگاهی، تهیه کلیپهای کوتاه و حتی در برنامههای عمرانی بایستی تنوع زیستی در نظر گرفته شود و توجه به این موضوع ضروری است.
اخوان سپهی با اشاره به اینکه راهکارهایی برای حفاظت از این ذخایر وجود دارد، عنوان کرد: از جمله اجرای کامل قانون حفاظت و بهرهبرداری از ذخایر ژنتیکی کشور، ایجاد شبکه ملی حفاظت از ذخایر ژنتیکی ایران، هماهنگی بیشتر نهادهای متولی نظیر جهاد کشاورزی، محیطزیست، گمرک، وزارت خارجه و ایجاد حس مشترک در حفاظت از منافع ملی، تقویت سازمانهای مردمنهاد مانند NGO در امر حفاظت از ذخایر ژنتیکی میتواند به کشور کمک نماید و برتری و توانمندی ویژهای را فراهم کند.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/