دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آبان 1400 - 14:07
آنا گزارش می‌کند؛

اهداف پیدا و پنهان سوءقصد به جان نخست‌وزیر عراق/ انگشت اتهام تروریست‌های بین‌المللی به سوی مقاومت نشانه رفته است

پس از وقوع حوادث خونین جمعه گذشته در بغداد که با تیراندازی افراد ناشناس همراه بود، حمله پهپادی و سوءقصد به نخست‌وزیرعراق از توطئه‌ای خطرناک برای متهم کردن مقاومت حکایت دارد.
کد خبر : 619501
مصطفی الکاظمی

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، بامداد امروز منابع عراقی از شنیده شدن صدای تیراندازی و انفجار در منطقه سبز بغداد خبر دادند. آژیرهای خطر در داخل سفارت آمریکا در بغداد به صدا درآمد و تعداد زیادی نیروی امنیتی در داخل و اطراف دروازه‌های منطقه سبز مستقر شدند. همچنین چند فروند هواپیمای جنگی و پهپاد بر فراز منطقه سبز به پرواز درآمدند.


برخی منابع از بلند شدن ستون‌هایی از دود از داخل منطقه سبز خبر دادند و سفارت آمریکا در بغداد به‌طور بی‌هدف تیراندازی هوایی انجام داد. لحظاتی بعد دومین انفجار در پایتخت عراق و نزدیک هتل بابل رخ داد. منابع امنیتی خبر دادند در نزدیکی منزل مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق در منطقه سبز حمله به‌وسیله پهپاد انفجاری انجام شد. دقایقی بعد گروه موسوم به «رسانه‌ای امنیتی عراق» در بیانیه‌ای اعلام کرد، منزل کاظمی با یک فروند پهپاد انفجاری هدف سوءقصد قرار گرفت، اما این تلاش ناکام ماند و مصطفی الکاظمی در سلامت کامل به سر می‌برد.


ناآرامی‌های عراق به حمله تروریستی ختم شد


سرتیپ سعد معن، رئیس دفتر اطلاع‌رسانی وزارت کشور عراق با محکوم کردن حادثه تروریستی هدف قرار دادن محل سکونت نخست‌وزیر عراق گفت: تلاش برای ترور نخست‌وزیر با استفاده از سه پهپاد انجام و صداهای تیراندازی به دلیل شلیک گلوله برای سرنگونی پهپادها بود که دو پهپاد سرنگون شدند.


اهداف پیدا و پنهان سوءقصد به جان نخست‌وزیر عراق/ انگشت اتهام تروریست‌های بین‌المللی به سوی مقاومت نشانه رفته است
نخستین تصویر منتشرشده از حمله پهپادی به محل سکونت نخست‌وزیر عراق


وی افزود: پهپاد سوم به منزل کاظمی حمله کرد، اما آسیبی به وی نرسید با وجود این، چند نفر از حاضران در منزل نخست‌وزیر در این حمله زخمی شدند و تحت درمان هستند. تحقیقات گسترده در این زمینه درحال انجام است تا ردی از عاملان حادثه تروریستی یافت شود.



پروپاگاندای رسانه‌ای غرب تلاش می‌کند حمله پهپادی به منزل الکاظمی اقدامی عامدانه تلقی و در این زمینه گروه‌های مقاومت به دست داشتن در آن متهم شوند



روز قبل از این حادثه، نیروهای دولتی به تجمع مسالمت‌آمیز تظاهرکنندگان به نتیجه انتخابات پارلمانی حمله کردند، درگیری شدیدی میان دو طرف رخ داد، بر اثر تیراندازی افراد ناشناس چندین معترض کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شدند و چادرهای معترضان به آتش کشیده شد. بسیاری از ناظران و کارشناسان عامل این تحرکات را شخص مصطفی الکاظمی عنوان کرده‌اند. محمدعلی الحکیم، کارشناس عراقی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفته بود: دولت بی‌دلیل خود را وارد تقابل با معترضانی کرد که به‌طور مسالمت‌آمیز تجمع کرده بودند و معتقدم تیراندازی افراد ناشناس به‌سوی مردم از قبل برنامه‌ریزی شده بود. درواقع دولت نیروی ویژه خود را برای سرکوب تظاهرکنندگان گسیل داشت و الکاظمی به‌عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح مسئول کشتار تظاهرکنندگان است.


وی آتش زدن چادرهای معترضان را به دستور فرماندهان نظامی خواند و عنوان کرد: دولت کاظمی دستور تعرض به تحصن‌کنندگان را با هدف پایان دادن به غائله صادر کرد که به آشوب و کشته شدن برخی از معترضان منجر شد. معتقدم کسانی که دستور تیراندازی به معترضان و هدف قرار دادن آنها را صادر کردند، باید پاسخگوی خون‌های ریخته‌شده باشند.




بیشتر بخوانید:


تیراندازی افراد ناشناس به‌سوی معترضان عراقی از قبل برنامه‌ریزی شده بود/ بی‌نتیجه بودن تحقیقات کمیته‌های حقیقت‌یاب، خطری بزرگ برای آینده عراق


تلاش برای ترور الکاظمی با ۳ پهپاد انجام شد




حکیم تصریح کرد: به دلیل تعلل کمیساریای عالی انتخابات در رسیدگی به مطالبات مشروع تظاهرکنندگان، حقوق آنها سلب شده است و عجیب‌تر اینکه به آن‌ها حمله می‌کنند و هیچ نهاد دولتی درباره حادثه حمله به تظاهرکنندگان توضیحی نمی‌دهد.


حمله مشکوک به منزل فرمانده نیروهای مسلح عراق


آنچه باعث می‌شود حمله به محل سکونت کاظمی در منطقه سبز بغداد مشکوک تلقی شود، در وهله نخست به تحولات پس از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق و در ادامه تحصن گروهی از مردم این کشور در اعتراض به نتیجه آن بازمی‌گردد. علاوه بر این، حوادث خونین جمعه گذشته در بغداد که با تیراندازی افراد ناشناس همراه بود باعث شد حمله پهپادی و سوءقصد به جان نخست‌وزیر عراق قابل تأمل به نظر آید. بی‌تردید گروه‌های مقاومت و دلسوزان نظام عراق که پیش‌تر مخالفت قاطع خود را با ناآرامی به‌وسیله حملات جسته‌وگریخته به مکان‌های دیپلماتیک اعلام کرده‌ و در راه حفظ امنیت کشورشان شهید داده‌اند، مخالف هرگونه ناامنی و بی‌ثباتی عراق هستند.


اهداف پیدا و پنهان سوءقصد به جان نخست‌وزیر عراق/ انگشت اتهام تروریست‌های بین‌المللی به سوی مقاومت نشانه رفته است
در حمله نیروهای امنیتی به معترضان انتخابات، چادرهای تحصن‌کنندگان به آتش کشیده شد.


در این میان بعد از انتخابات موجی از اعتراضات به نتایج به راه افتاد که آنها نیز تاکنون مسالمت‌آمیز بودن اقداماتشان را اعلام کرده‌اند و نمونه بارز آن اخلال ایجاد نکردن در نظم عمومی بغداد و به‌ویژه منطقه سبز و نشان دادن اعتراضشان به‌وسیله برپایی چادرها در اطراف این منطقه دیپلماتیک و حساس پایتخت عراق است.


عملکرد به‌شدت ضعیف کمیته حقیقت‌یاب انتخابات نیز بر شدت وخامت اوضاع عراق می‌افزاید. علاوه بر این، ناتوانی نیروهای امنیتی برای شناسایی آمران و عاملان کشتار معترضان هفته‌های گذشته بغداد باعث شد تا ذهنیت‌ها به سمت سوءقصد، ترور یا اقدامی به‌شدت خشونت‌بار از سوی معترضان کشانده شود تا اینکه حمله به اقامتگاه نخست‌وزیر عراق رخ داد. در این زمینه دو فرضیه وجود دارد؛


نخست، اینکه حمله با هدف انحراف اذهان از حوادث خونین روز جمعه و نادیده انگاشتن مطالبات معترضان به نتیجه انتخابات انجام شده است.


دوم، اینکه با پروپاگاندای رسانه‌ای غرب تلاش شود حمله پهپادی به منزل الکاظمی اقدامی عامدانه تلقی و در این زمینه گروه‌های مقاومت به دست داشتن در آن متهم شوند.


وجود این دو فرضیه بر ابعاد مشکوک بودن حمله به منزل کاظمی می‌افزاید، به‌ویژه اینکه اظهارات و مواضع برخی طرف‌های غربی که بازتاب زیادی در رسانه‌های منطقه و جهان داشته، به سمت اتهام‌زنی علیه مقاومت است. نکته مشکوکی که بر ابهام ماجرا می‌افزاید، این است که سامانه پدافند هوایی C_Ram که در سفارت این کشور در بغداد مستقر است، هیچ تحرک و فعالیتی نداشت و در زمان حمله خاموش بود؛ سامانه‌ای که با کوچک‌ترین تحرکی در آسمان بغداد فعال می‌شود و واکنش نشان می‌دهد.


لزوم هوشیاری گروه‌های شیعی


نباید از نظر دور داشت نیروهای اشغالگر آمریکایی طبق قانون مصوب مجلس عراق باید از این کشور خارج شوند، ولی پیش از خروج می‌خواهند همه ابزارهای سیاسی، امنیتی و نظامی خود را برای ناامن کردن و ایجاد بی‌ثباتی در این کشور بسیج کنند. در این میان، گروه‌های سیاسی به‌ویژه جریان‌های شیعی باید هوشیاری، درایت و توجه خود به لزوم حفظ و تقویت انسجام سیاسی و ملی عراق را افزایش دهند تا بتوان به عبور از وضعیت نگران‌کننده این روزهای عراق امیدوار بود.



اوضاع عراق هر لحظه به سمت خشونت بیشتر در حرکت است و مصداق عینی آن را می‌توان حمله شامگاه جمعه به معترضان در ورودی‌های منطقه سبز بغداد و تحولات سیاسی پس از آن دانست که حمله پهپادی روز گذشته محصول چنین فضایی است



اوضاع عراق هر لحظه به سمت خشونت بیشتر در حرکت است و مصداق عینی آن را می‌توان حمله شامگاه جمعه به معترضان در ورودی‌های منطقه سبز بغداد و تحولات سیاسی پس از آن دانست که حمله پهپادی روز گذشته محصول چنین فضایی است. گرچه تحلیل اوضاع عراق هرگونه دست داشتن گروه‌های شیعی را در آن رد می‌کند، ولی نباید از فضاسازی رسانه‌های مزدور غربی غافل شد.


علاوه بر این، تحولات خونین منطقه سبز بغداد را باید در القای تفکر قانون‌شکنی و هرج و مرج‌طلبی به‌وسیله گروه‌های مخالف مقاومت جست‌وجو کرد. تحولات اخیر، رابطه کاظمی با گروه‌های مقاومت را به نقطه بی‌بازگشت نزدیک کرده است و احتمالاً این‌بار نه‌تنها میانجیگری طرف‌های منطقه‌ای نتواند راهگشا باشد، بلکه به برخی از انتقادات نیز دامن می‌زند. به نظر می‌آید بازیگران صحنه داخلی عراق به‌تدریج قدرت مدیریت منازعه را از دست داده‌اند؛ گرچه در این میان باید دید بازیگران خارجی چه منفعتی از هرج‌ومرج در عراق می‌برند. درهرصورت اگر دولت مورد توافق گروه‌های سیاسی در کوتاه‌مدت شکل نگیرد، تداوم چنین تحولات خطرناکی دور از انتظار نیست.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب