بستههای تشویقی فرزندآوری برای جوانان/ محدوده سنی برای استخدام افزایش مییابد
به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، پس از مدتها خاکخوری طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجلس و شورای نگهبان تصویب شد.
طرحی که مفاد آن شرایط را برای فرزندآوری خانوادههای ایرانی تا حدودی سهل میکند تا با فرزندآوری و تقویت بنیان خانواده کشور از بحران سالمندی که از سالها قبل هشدارهایی در خصوص آن داده شده بود، نجات یابد.
چند دهه است که سدهای متعددی در مسیر تشکیل و تکمیل خانواده در کشور وجود دارد، از همین رو تلاش شده که این قانون بتواند تا حدودی زیادی موانع را رفع کند. شرایط اشتغال برای جوانان و امنیت شغلی که در استخدام آنها رنگ میگیرد، مواردی است که ذهن جوانان را از تشکیل خانواده دور کرده است و اگر حتی فرد تشکیل خانواده هم داده باشد با چالشهای تأمین مسکن و هزینه فرزندآوری مواجه میشود و اینها از جمله موانعی است که در طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مورد بررسی قرار گرفته و به آن پرداخته شد است.
شرایط دشوار زندگیهای دانشجویی نیز این هشدار را میدهد که وقتی فرد از پس تأمین نیازهای خودش به سختی برمیآید، توانایی تشکیل و تأمین هزینههای فرد دیگری را ندارد و برای تجرد ماندن اقناع میشود، چراکه تقریبا هیچگونه امکاناتی در اختیار دانشجوی متأهل قرار نمیگیرد و موانع فراوان ازدواج و فرزندآوری دانشجویان حکایتی طولانی دارد.
تسهیل شرایط ازدواج برای جوانان و کمک به تأمین مسکن و اشتغال آنان و فرهنگسازی ازدواج آسان و همچنین ارائه خدمات رفاهی برای به زوجهای جوان دانشجو برای تهیه نیازهای اساسی و تهیه مشوقهایی برای کمک به فرزنداوری از مهمترین مواردی است که در این طرح به تصویب رسیده است.
بیشتر بخوانید:
بستههای تشویقی فرزندآوری کارآمد یا بیاثر!؟
ماجرای اعطای پول و زمین به خانوادهها برای بچهدار شدن چیست؟
یکی از مواردیکه در این طرح تصویب شده و مورد توجه قرار گرفته، ارائه خدماتی است که به جوانان در آستانه ازدواج یا زوجهای جوان اعطا میشود.
از این رو، براساس ماده ۶۸ مصوب در این قانون، به زوجهای زیر ۲۵ سال و زوجه زیر ۲۳ سال وام ۲۰۰ میلیون تومانی و به زوجهای سنین بالاتر وام ۱۴۰ میلیون تومانی با ضمانتهای آسان تعلق میگیرد. همچنین براساس ماده ۱۶ این قانون تا ۵ سال حقوق عائلهمندی تا ۵/۷ برابر افزایش خواهد داشت.
تأمین بودجه ایجاد و بهسازی خوابگاههای متأهلان در کلیه مراکز آموزش عالی برای دانشجویان زن و مرد بومی و غیربومی نیز در ماده ۷ این قانون تصویب شده است.
از طرف دیگر، تأمین ۵۰ درصدی ودیعه مسکن ۷۰ متری شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر و ۱۰۰ متری سایر شهرهای برای دانشجویان و طلاب جزو مهمترین بخشهای ماده ۸ این قانون است.
در ماده ۶۹ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وام ۵۰ میلیونی ودیعه، خرید یا ساخت مسکن برای زوجین بدون فرزند و فاقد مسکن با بازپرداخت ۱۰ ساله اختصاص داده شده است.
همچنین در ماده ۱۵ این قانون افزایش محدوده سنی در استخدام جدید، یک سال به ازای تأهل نیز در نظر گرفته شده است.
در ماده ۱۵ این قانون آمده است: امتیاز در جذب و استخدام به ازای تأهل ۲ درصد افزایش یافته است.
همچنین بر تأسیس مراکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی ایرانی- اسلامی در مراکز آموزش عالی در ماده ۳۶ این قانون تأکید شده است.
در ماده ۳۳ قانون، تربیت و آموزش مهارتهای سبک زندگی ایرانی - اسلامی و ازدواج در کلیه مقاطع تحصیلی و بسترهای یادگیری نیز فراهم شده است.
گفتنی است این طرح به تصویب شورای نگهبان و مجلس رسیده است و پس از ابلاغ از سوی رئیسجمهور، برای دستگاههای مربوطه لازمالاجرا است. آن طور که زهره الهیان نماینده مردم تهران در مجلس گفته است، این قانون یک گام بلند و مؤثر در جهت ایجاد سبک زندگی مطلوب است، زیرا قانون حمایت از خانواده میتواند فضای فرهنگی جامعه را نیز به نفع نهاد خانواده متحول کند.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/