سپاه با عملیات اخیر، «میدان» را پشتیبان «دیپلماسی» قرار داد/ قویتر شدن مذاکرهکنندگان ایرانی در آوردگاه وین
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، اقدام مقتدرانه جانبرکفان دلاور نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باعث شد تا عملیات نیروی دریایی ارتش تروریست آمریکا برای سرقت نفت جمهوری اسلامی ایران در دریای عمان ناکام بماند. در این راستا آمریکا یک نفتکش را که حامل نفت صادراتی ایران بود در آبهای دریای عمان مصادره و با انتقال محموله نفت آن به نفتکشی دیگر، آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کرد. همزمان، دلاورمردان نیروی دریایی سپاه با اجرای عملیات هلیبرن بر روی عرشه نفتکش آن را به تصرف خود درآورده و بهسوی آبهای سرزمینی ایران هدایت کردند. در ادامه، نیروهای آمریکایی با استفاده از چندین فروند بالگرد و ناو جنگی به تعقیب نفتکش پرداختند، اما با ورود قاطعانه نیروهای جان بر کف سپاه ناکام ماندند. نیروهای آمریکایی بار دیگر با استعداد بسیار و با استفاده از چند ناو جنگی بیشتر تلاش کردند مسیر حرکت نفتکش را سد کنند که باز هم موفق نشدند.
به باور کارشناسان بینالمللی، عملیات ایران در خارج از آبهای سرزمینی و اقدام آمریکا به عملیات راهزنی نفت ایران پس از افزایش صادرات نفت کشورمان با وجود تحریمها نشاندهنده جسارت ایران برای حضور در آبهای منطقهای است تا حقوق خود را حفظ کند و عملیات نظامی انجام دهد. آمریکا همواره برای رویارویی با جمهوری اسلامی و تحمیل سلطه، سیطره و اجرای تهدیداتش برای قطع صادرات نفت ایران تلاش میکرد، اما تهدیدات مانع توقف صدور نفت ایران نشده است. بیتردید، عملیات سپاه پاسداران پسلرزههایی بزرگ در ابعادی گسترده خواهد داشت؛ بهویژه آنکه مذاکرات رفع تحریمهای ظالمانه در وین در پیش است. اتفاقی که در دریای عمان رخ داد، برگ برنده ایران در مذاکرات آتی خواهد بود و آمریکا را در تنگنای بیشتری در مذاکره با جمهوری اسلامی قرار خواهد داد. برای بررسی این موضوع با امیر موسوی، کارشناس امور بینالملل گفتوگویی انجام دادهایم که در ادامه تقدیم میشود.
پیامهای منطقهای و فرا منطقهای عملیات سپاه
آنا: اقدام دلاورمردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برخورد با نفتکش متخلف و در ادامه مقابله با ناوشکن نیروی دریایی آمریکا را که به عقبنشینی آن منجر شد، حاوی چه پیامهایی میدانید؟
موسوی: در عملیات نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چند نکته وجود دارد؛ نخست، اینکه نشان داد نیروی دریایی و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از آمادگی ویژه برخوردار هستند و میتوانند در مقابل هر تجاوزی در همان لحظه اقدام کنند و دستوراتی از جانب مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا در اختیار دارند. دوم، علاوه بر اقدام بهموقع، نشاندهنده این است که نیروهای مسلح و نیروی دریایی سپاه از تجهیزات و امکانات و نیروهای لازم برای برخورد با تجاوزات نیروهای آمریکایی و نیروهای متجاوز در منطقه برخوردار هستند.
سوم، اینکه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران امکان ویژهای برای رصد تحرکات دشمن دارند و همه حرکتهای دشمنان زیر نظر آنها قرار دارد. به همین دلیل بعد از هر تحرکی که خطری متوجه امنیت ملی ایران یا آبهای منطقهای میشود، بهموقع برخورد میکنند. توانایی رصد همه امور بسیار مهم است.
آمریکاییها تلاش کردند با این اقدام، ایران را تحت فشار قرار دهند و تلاش کردند کشورمان از بعضی از مواضعش عقبنشینی کند و ضعیفتر در مذاکرات حضور یابد
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شجاعت برخورد با متجاوزان را دارد و هیچ هراس و نگرانی از برخورد با ابرقدرتها در منطقه ندارد. آنها در چند سال اخیر ثابت کردهاند میتوانند علیه ابرقدرتها در منطقه عملیات انجام دهند بهگونهای که دشمنان از پاسخگویی به اقدامات سپاه ناتوان هستند. نیروهای استکبار جهانی هر از گاهی اقداماتی انجام میدهند تا میزان آمادگی نیروهای مسلح ایران را بسنجند، بدانند از چه آمادگیای برخوردار هستند، چه تجهیزاتی دارند و چگونه واکنش نشان میدهند.
بیشتر بخوانید:
شکست در برابر سپاه، نشان از پوشالی بودن قدرت آمریکا دارد
نیروی دریایی سپاه ذلت آمریکا را به جهان نشان داد
فکر میکنم آنها مترصد فرصتی هستند که اگر کمترین سستی در نیروهای مسلح ما به وجود بیاید، بتوانند حرکتی در مقابل جمهوری اسلامی ایران انجام دهند که بدون پاسخ از جانب ایرانیها باشد. آنها در آینده اقدامات بزرگتری میتوانند انجام دهند، اما اقدام بهموقع نیروهای مسلح کشورمان باعث نقش بر آب شدن نقشههای شوم آنها شد.
آنا: عملیات سپاه چگونه انجام شد؟ اگر جزئیاتی اطلاع دارید بیان کنید.
موسوی: عملیات اخیر نیروی دریایی سپاه پاسداران نشاندهنده این است که آنها مراحل تخلیه کشتی حامل نفت ایران به کشتی ویتنامی را در روزهای گذشته رصد کردهاند. این کشتی بزرگ حامل ۲ میلیون بشکه نفت بود و میخواستند آن را تخلیه کنند که نیروهای مسلح کشورمان از سوم آبان آن را رصد میکردند. تخلیه کشتی ۲ میلیون بشکهای حدود یک هفته زمان میبرد و پس از تخلیه عازم منطقه نامعلومی بود. نیروهای یگان ویژه نیروی دریایی سپاه وارد میدان شدند، کشتی حامل نفت دزدیده شده ایرانی را با عملیات هلی برن به کنترل خود درآوردند و آن را به سمت بندرعباس هدایت کردند.
در ادامه، عملیات آمریکاییها نشاندهنده دستپاچگی و اضطراب آنهاست که نمیدانستند به عملیات دریایی سپاه چه پاسخی بدهند. در این زمینه چهار روایت مطرح است؛ نخست، اینکه کشتی ایرانی حامل نفت برای چین بود و چینیها از آن استقبال نکردند و کشتی ایرانی میخواست به ایران بازگردد که مورد حمله آمریکاییها قرار گرفت. دوم، اینکه آمریکاییها میخواستند طبق نظام تحریم، جلوی صادرات ایران را بگیرند که موفق نشدند. سوم، اینکه محموله نفتی احتمالاً به دلیل درخواست سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان برای کمک به مردم این کشور به سمت بندر بیروت میرفت که آمریکاییها میخواستند جلوی آن را بگیرند، ولی موفق نشدند. چهارم، دزدی دریایی آمریکاییها که سال گذشته نفت ایران را که به سمت ونزوئلا میرفت با خیانت کاپیتان و کادر کشتی تحویل آمریکاییها دادند. جمهوری اسلامی ایران در این عملیات، نفت مربوط به یکی از شرکتهای آمریکایی را مصادره کرد که واکنش متقابلی نسبت به اقدام آمریکاییها بود.
درباره دزدی دریایی آمریکا چهار روایت مطرح است
در هر صورت روایت مهم نیست، مهم به نمایش گذاشتن اقتدار جمهوری اسلامی ایران است که ایرانیها توانستند در مقابل نیروهای آمریکایی قد عَلَم کنند و نفت ایران را به کشورمان برگردانند و اجازه ندهند آمریکاییها آن را تصرف کنند. فیلمهای پخششده نشان داد نیروهای آمریکایی ناتوان بودند و با تهدیدهای نیروهای ایرانی از منطقه دور شدند.
نیروهای مسلح ایران هیچ توجهی به تهدیدات ندارند
آنا: عملیات مقتدرانه سپاه چه تأثیری بر امنیت خلیجفارس خواهد داشت، آن هم درحالیکه آمریکاییها خود مدعی حفظ امنیت خلیجفارس بودند، ولی نتوانستند در تقابل با دلاورمردان سپاه قد علم کنند؟
موسوی: در این عملیات اثبات شد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، چه ارتش و چه سپاه، میتوانند امنیت منطقه را حفظ کنند و اجازه ندهند نیروهای بیگانه و متجاوز در منطقه جولان دهند. این پیام بسیار خوبی برای کشورهای همسایه است که بتوانند سازمان امنیت منطقهای را تشکیل دهند و به حضور نیروهای خارجی نیاز ندارند و نیروهای منطقه میتوانند از منافعشان حفاظت کنند.
حرکت آمریکاییها در دریا با حرکت هوایی شنبه گذشته همزمان شد. آمریکاییها هواپیماهای غولپیکر از جمله B۲B را اعزام کردند، به همراه جنگندههای رژیم صهیونیستی و عربستان در منطقه به پرواز درآمدند و معتقدم میخواستند به ایرانیها پیام دهند که مراقب باشند و کاری نکنند که مورد حمله واقع شوند. در مقابل، عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشان داد نیروهای مسلح ایران هیچ توجهی به تهدیدات ندارند، عبور از خطوط قرمز را تحمل نمیکنند و حتی اجازه نمیدهند آمریکاییها به خطوط قرمز ایران نزدیک شوند. آنها در صورت تخطی، با برخورد جدی، بهموقع و مقتدرانه نیروهای مسلح مواجه میشوند.
آنا: آیا عملیات نیروهای آمریکایی در منطقه با ازسرگیری مذاکرات رفع تحریمهای ظالمانه در وین که قرار است چندی دیگر انجام شود، ارتباطی دارد؟
موسوی: ممکن است این تحرکات با گفتوگوهای وین که در شرف ازسرگیری است و تاریخ هشتم آذر (کمتر از یک ماه دیگر) برای آن تعیین شده است، ارتباط داشته باشد. آمریکاییها تلاش کردند با این اقدام، ایران را تحت فشار قرار دهند و تلاش کردند کشورمان از بعضی از مواضعش عقبنشینی کند و ضعیفتر در مذاکرات حضور یابد.
با عملیات چند روز اخیر نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، میدان، پشتیبان دیپلماسی شد و مذاکرهکنندگان ایرانی در آوردگاه وین برای احقاق حقوق ملت ایران بسیار قویتر عمل خواهند کرد. درواقع عملیات موفقیتآمیز سپاه کفه ترازوی مذاکرات وین را به سود دیپلماتهای ایرانی سنگینتر کرد. فکر میکنم پیام خوبی هم برای عربستان بود که بهتازگی از گفتوگو با جمهوری اسلامی ایران استقبال کرد؛ استقبالی که به خاطر شکستهای سنگین آنها در مغرب یمن و همچنین شکست رژیم صهیونیستی در مقابل نیروهای مقاومت غزه و اسیران قهرمان فلسطینی و نیز پیروزی حزبالله بهویژه در انتقال سوخت ایران و پخش آن میان مردم لبنان بوده است. آمریکاییها میخواستند پیروزیهای اخیر محور مقاومت را به نحوی با دزدی دریایی خنثی کنند که همه نقشههایشان نقش بر آب شد.
انتهای پیام/۴۰۳۳/