دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 دی 1394 - 16:55
معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی :

دولت و مجلس موانع اقتصاد دانش‌بنیان را از پیش رو بردارند

معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی از دولت و مجلس خواست موانع مشارکت این دانشگاه در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و اقتصاد مقاومتی را از پیش رو بردارند.
کد خبر : 61853

معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت : «خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی رتبه اول تولید علم در کشور را برعهده دارد و با توجه به رقابت علمی ایران با کشورهای منطقه اگر این دانشگاه نبود رتبه کشورمان در مرحله‌ای پایین تر از این که هست قرار داشت.»


حجت‌الاسلام علی عسکری که در حاشیه جلسات هیات‌های امنای استانی این دانشگاه سخن می‌گفت،‌ افزود: «بومی‌گزینی و جذب سالانه 5هزار عضو هیات علمی جدید و تجاری‌سازی علم در واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی از اولویت‌های تیم مدیریتی دکتر میرزاده است. به طوری که بودجه و اعتبار جذب هیات علمی‌های جدید تمام‌وقت و سرمایه‌گذاری برای شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد در واحدهای استانی و شهرستانی در هیات‌های امنا به تصویب رسیده و کارهای مهم یاد شده در دست انجام است.»


عسگری ادامه داد: «با وجود رشد علمی و فارغ‌التحصیلان زیادی که در کشور وجود دارد متاسفانه در عرصه فناوری و استفاده از ایده‌ها برای تبدیل آن‌ها به ثروت در کشور کارهای کمی صورت گرفته و برای برون‌رفت از مشکلات فراروی نظام و مردم کارهای زیادی در این رابطه باید صورت بگیرد و روشن است که وضعیت خوبی نداریم. دلیل آن هم ضعف ارتباط دانشگاه‌ها با صنعت و کارآفرینان است که این را باید چاره‌اندیشی کرد.»


معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «تجربه نشان داده در بسیاری موارد تحقیقات ما مختص کتابخانه‌ها بوده و تحقیقات کتابخانه‌ای که نوشتن پایان‌نامه‌ها برای فارغ‌التحصیلی و یا تولید مقاله برای ارتقای علمی به مرتبه استادی یا دانشیار است کفایت موضوع را نمی‌کند. برای این که عاقبت امر این پایان‌نامه ها و مقاله‌ها داخل قفسه‌های کتابخانه‌ها قرار می‌گیرد و خاک می‌خورد و نتیجه و بازدهی ندارد.»


علی عسگری ادامه داد: «چیزی که ضرورت دارد این است که در دانشگاه‌ها تلاش کنیم، تحقیقات استادان و دانشجویان در مقاطع ارشد و دکترا کاربردی باشد تا از این طریق بتوان مشکلی از مشکلات پیش روی مردم و نظام را حل کرد.»


او بهترین دانشگاه‌های دنیا را دانشگاه‌های کارآفرین خواند که بسیاری از آنها غیردولتی‌اند. عسکری گفت: « آن‌ها توانسته‌اند حرکت استفاده از دانش برای خدمت به توسعه را به عهده بگیرند و انگیزه خلاقیت و نوآوری هم در بین دانشجویان و استادان آن‌ها بالاست.»


معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه‌های بزرگ دنیا مثل هاروارد، ام‌آی‌تی، گلاسکو و یو‌سی‌ال‌ای را نام برد و افزود: «در دنیا می‌بینیم که در حوزه اقتصاد و تولید ثروت بسیاری از این دانشگاه‌ها نقش‌آفرینی داشته‌اند. دانشگاه آزاد اسلامی هم می‌تواند از این تجربه جهانی استفاده کند. زیرساخت های لازمه را هم از حیث استاد، دانشجو، فضای آموزشی، آزمایشگاهی و کارگاهی داراست و می‌تواند با توسعه شرکت‌های دانش بنیان گام‌های مهمی در توسعه اقتصاد مقاومتی که مبتنی بر دانش‌بنیان است بردارد؛ مشروط بر اینکه دولت و مجلس بخواهند از این ظرفیت بزرگ ملی استفاده کنند و موانع سر راه تولید ثروت از راه های علمی را باز کنند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب