در جریان فرآیند تدوین آییننامه قرار ندارم/ اساسنامه فدراسیونهای ورزشی قانونی و لازمالاجراست/ امیدوارم تیم امید طلسم نرفتن به المپیک را بشکند
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، سیدرضا صالحی امیری در حاشیه مراسم رونمایی از تاریخ شفاهی ورزش ایران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آنچه که امروز اتفاق افتاد، حاصل تلاش چندین سالهای بود که همکارانم در کمیته ملی المپیک، پارالمپیک و وزارت ورزش آغاز کردند. ما یک مجموعهای از برنامهها را در کنار یکدیگر تعریف کردیم. نقطه آغاز آن موزه ملی ورزش با ۲۵۰۰ اثر، کاپ و مدال بود. امروز موزه ملی ورزش ایران یکی از موزههای مطرح در سطح بینالمللی است. ما از بانک اطلاعات ورزش ایران رونمایی کردیم که شامل چند میلیون عکس، سند و فیلم و مجموعهای از آن چیزی است که ما اسکن کردیم و در سایت قرار دادیم و دسترسی رایگان برای همه کسانی که به آنها نیاز دارند، به وجود آوردیم. بعد از این موضوع و در تداوم این وضعیت، ما تاریخ شفاهی ورزش ایران را آغاز کردیم. هدف از این کار این است که توان و تاریخ یک صد ساله ورزش ایران ثبت و ضبط و به نسلهای آینده معرفی شود. ما برای این کار هزار ساعت ضبط رادیو و تلویزیونی داشتیم. امروز برای آغاز از هشت جلد کتاب درباره تاریخ شفاهی ورزش ایران رونمایی کردیم. از این پس به صورت دائمی رونمایی و انتشار آثار تاریخ شفاهی ورزش ایران را خواهیم داشت. چند صد جلد کتاب که مجموعهای از ذخایر و گنجینههای نهفته در ذهن و قلب قهرمانان و پیشکسوتان ایران زمین است، به تصویر کشیده میشود.
صالحی امیری افزود: یک دانشمندی میگوید که اگر یک پیشکسوت از دنیا برود، یک کتابخانه میسوزد. ما میگوییم که اگر یک پیشکسوت ورزشی از دنیا برود، یک گنجینه نابود میشود. خوشبختانه در چند سال اخیر گفتوگو با بزرگان ورزش ایران براساس سابقه، سن و ... را آغاز کردیم. تاکنون ۲۰ پروژه کلید خورده و به نتایج خوبی هم رسیده است. امروز نقطه آغازی برای انتشار و رونمایی دائم از تاریخ شفاهی ورزش ایران است. تاریخ هیچ وقت قطع نخواهد شد. ما وقتی به المپیک ریو برسیم، بعد از آن المپیک توکیو را خواهیم داشت و به دنبال آن المپیک پاریس، بنابراین تاریخ شفاهی یک رود جاری و یک چشمه جوشان خواهد بود که در همیشه تاریخ تولید و منتشر خواهد شد. این مهمترین منبع برای صداوسیماست به منظور تولید فیلم و سریال و همچنین برای پژوهشگران و البته برای نسل جدید که بدانند بزرگان ورزش ایران زمین برای رفتن به سکو چه تلاشهایی داشتهاند. در واقع آنها غیرت ملی را در زمانهای مختلف به رخ جهانیان کشیدهاند. امیدواریم این زنجیره تداوم داشته باشد، یعنی تاریخ موزه ملی ورزش، تندیسهای پیشکسوتان و ورزشکاران. ما تاکنون ۱۰۰ تندیس را رونمایی کردهایم و ۳۰ تندیس هم در نوبت رونمایی قرار دارند و در آیندهای نزدیک تندیس طلاییهای آسیا را رونمایی خواهیم کرد. پس از آن از تالار مشاهیر فوتبال ایران رونمایی میکنیم و به همین ترتیب تالارهای دیگری را رونمایی خواهیم کرد. هدف ما از این کار این است که ما به جهانیان و نسل آینده این پیام را منتقل کنیم که ورزش ایران یک تبار، تاریخ و ریشه طولانی دارد.
وی درباره عملکرد تیم فوتبال امید کشورمان در مسابقات انتخابی قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا گفت: باور دارم که این تیم با آغاز بسیار خوبی که داشته است، انشاءالله این بار کام ملت را شیرین خواهد کرد. ما با فدراسیون فوتبال هماهنگی کامل داریم و جلسات متعددی داشتهایم. با حضور مهدی مهدویکیا، امیدمان افزایش پیدا کرده و من معتقدم که با حضور قهرمان نامدار فوتبال ایران در این سمت، انشاءالله این طلسم نزدیک به نیم قرن راه نیافتن به المپیک شکسته خواهد شد.
صالحی امیری درباره زمان ارائه گزارش عملکرد کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۰ توکیو گفت: من در مصاحبه رسمی گزارش دادم، ولی نصرالله سجادی سرپرست کاروان در آیندهای نزدیک یک گزارش جامع را به همه عزیزان ارائه خواهد کرد.
رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به خبرنگار آنا، در واکنش به طرح این موضوع که «اساسنامه فدراسیونهای ورزشی مورد استقبال قرار نگرفته است و صحبت از دخالت آشکار دولت وجود دارد. در این میان بحث انتخابات کمیته ملی المپیک نیز هست و خیلیها میگویند که شاید این کمیته میخواهد انتخابات را به تعویق بیندازد» و همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا درباره حضور خودش در این انتخابات هنوز به جمعبندی نرسیده است، اظهار کرد: راجع به اساسنامه، آن چیزی که ابلاغ شده، مصوبه مجلس است و لازمالاجرا. آن چیزی که امروز درباره آنها بحث وجود دارد، راجع به آییننامههاست. من در فرآیند تدوین آییننامه قرار ندارم که بخواهم گزارشی را به اصحاب رسانه بدهم، اما راجع به اساسنامه باید بگویم با توجه به اینکه مصوبه مجلس است، قانونی و لازمالاجراست.
وی ادامه داد: نکته دوم نیز راجع به خودم است. صادقانه عرض و باز هم تأکید میکنم که واقعاً اگر احساس کنم که حضورم ضرورت دارم، حتماً حاضر خواهم شد، ولی اگر احساس کنم این روندی که آغاز شده است، توسط افراد دیگر تداوم پیدا خواهد کرد، قطعاً اصراری برای ماندن در این کرسی نخواهم داشت. باور دارم که کمیته ملی المپیک مسیر خود را پیدا کرده و قائل به شخص نیست. لذا تأکید بر ماندن یا نماندن مسئله ما در کمیته ملی المپیک نیست، بلکه مسئله اصلی ما یک نکته است؛ اینکه مسیری که آغاز شده است، تداوم پیدا کند. این مسیر یعنی وفاق، وحدت و همدلی در ورزش ایران، یعنی توجه به پیشکسوتان، یعنی حل چالشهای بینالمللی از طریق گفتوگو و دیپلماسی فعال، یعنی درک روشن از نیازهای ورزش قهرمانی، یعنی توسعه بودجه و منابع ورزش ایران، یعنی برگزاری عزتمندانه رویدادها و ... . ما برای المپیک توکیو ۱۱۲ میلیارد تومان هزینه کردیم. این بدان معناست که ما اصرار داشتیم علیرغم همه فشارهای اقتصادی، قهرمانان، فدراسیونها و کاروان ایران بدون دغدغه در توکیو حاضر باشد. شما مشاهده کردید که ما با کمترین مشکل از توکیو برگشتیم. انشاءالله رویداد بعدی نیز این چنین خواهد بود. آن چیزی که من بهعنوان یک فرد در مجموعه روی آن تأکید میکنم، این است که جهتگیری و مسیری که طراحی شده است، تداوم پیدا کند. ضمن اینکه ما اساساً نباید کرسیها را قائم به فرد کنیم.
صالحی امیری راجع به تخمین هزینههای کاروان ایران در بازیهای آسیایی هانگژو، اظهار داشت: سرپرست کاروان انتخاب شده است. جلسات درباره کاروان نیز بعد از توکیو آغاز شد و تاکنون پنج جلسه کارشناسی انجام شده است. سرپرست کاروان از هفته آینده جلسات را با حضور نماینده وزارت و کارشناسان برگزار میکند. البته برای هزینه و تعداد نفرات هنوز به جمعبندی نرسیدهایم.
وی راجع به لباس کاروان ایران در بازیهای آسیایی هانگژو گفت: در این مقطع علاوه بر اینکه اخذ نمونه از برندها را انجام میدهیم، آن را به رأی مردم میگذاریم و براساس آن انتخاب میکنیم.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/