دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1400 - 16:20

مخالفت قاطع روسیه با استقرار نظامیان آمریکایی در آسیای مرکزی

وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به تلاش ایالات‌متحده برای احداث پایگاه نظامی در آسیای مرکزی تصریح کرد که مسکو اجازه چنین کاری را به واشنگتن نخواهد داد.
کد خبر : 618248
سرگئی لاوروف



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از ریانووستی، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز (دوشنبه) به ارائه جزئیاتی درباره محتوای رایزنی‌های دیپلماتیک هیئت روسی با کشورهای حاضر در نشست گروه ۲۰ در رم پرداخت.


لاوروف با بیان اینکه آمریکا اصرار دارد تا پایگاه‌های نظامی خود را در آسیای مرکزی مستقر کند، گفت: «رئیس‌جمهور [ولادیمیر] پوتین نسبت به تلاش آمریکا برای استقرار نظامی در آسیای مرکزی به [جو] بایدن هشدار داد».


وی ضمن اشاره به مخالفت روسیه با ایجاد پایگاه‌های آمریکایی در آسیای مرکزی جهت انجام حملاتی در افغانستان، اظهار داشت که واشنگتن این پیشنهاد را نه‌تنها به کشورهای این منطقه بلکه به دیگر کشورها نیز داده است.


وزیر خارجه روسیه دراین‌باره توضیح داد:‌ «[آمریکایی‌ها] از پاکستانی‌ها نیز چنین درخواست‌هایی داشتند، آن‌ها نپذیرفتند. ازبکستان علناً اعلام کرد که قانون اساسی آن‌ها چنین اقداماتی را ازجمله استقرار پایگاه‌های نظامی خارجی در خاک خود پیش‌بینی نکرده و قرقیزها نیز از طریق رئیس‌جمهور خود اعلام کردند که این امر را نمی‌خواهند».


لاوروف همچنین خبر داد: آخرین چیزی که شنیدم این است که آن‌ها در حال حاضر تلاش می‌کنند هند را به سمت دادن فرصت‌هایی به پنتاگون در قلمرو خود مجاب کنند. آمریکا در پس وضعیتی که در افغانستان ایجاد کرده، در تلاش است تا هند را متقاعد کند که با استفاده از خاک خود برای اهداف نظامی پنتاگون موافقت نماید».


رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در ادامه با انتقاد از موضع غرب در قبال اعطای پناهندگی به پناه‌جویان افغان، گفت: «غرب باعجله به کشورهای همسایه التماس کرد که ده‌ها هزار پناهنده را بپذیرند و گفتند این فقط برای مدتی است، تا زمانی که غرب مدارک لازم برای مهاجرت به کشورهای غربی را آماده کند».


ریانووستی در خبر دیگری به نقل از لاوروف نوشت: «تاکنون هیچ‌یک از کشورهای آسیای مرکزی حداقل در مقیاسی که کشورهای غربی درباره آن صحبت کردند، این مسیر را طی نکرده است. غرب گفت که یکی دو ماه نیاز دارند تا برای این افراد مدارک ارسال کنند. شما برای مدت طولانی با افغان‌ها همکاری کردید تا آن‌ها را به‌عنوان مترجم و خبرچین استخدام کنید، برای اینکه به آن‌ها اعتماد کنید یا نه احتمالاً سوابق آن‌ها را بررسی کرده‌اید، اما چرا آن‌ها را به کشورهای آسیای مرکزی می‌فرستید؟»


وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش اظهار داشت: «پیشنهاد روسیه برای برگزاری کنفرانس سازمان ملل در مورد کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تائید شده و مسکو منتظر پاسخ‌های مشخص در این خصوص است».


وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه کشورش به کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان از طریق تأمین غذا و دارو ادامه خواهد داد، افزود: «ما خودمان مقداری کمک خواهیم کرد، ما در آنجا دارو و غذا فراهم می‌کنیم، کشورهای آسیای مرکزی نیز همین کار را می‌کنند».


به نوشته ریانووستی، لاوروف توضیح داد: «کمک‌های بشردوستانه باید در حال حاضر ارائه شود. سؤال اینجاست که چگونه این کمک‌ها را توزیع کنیم، بسیاری نمی‌خواهند آن‌ها را مستقیماً به دولت بدهند، آن‌ها می‌خواهند از طریق سازمان‌های بین‌المللی کار کنند».


وی همچنین با هشدار درباره احتمال گسترش تروریسم از خاک افغانستان به کشورهای همسایه، گفت مأموریت اصلی مسکو در این خصوص، جلوگیری از بی‌ثبات شدن کشورهای آسیای مرکزی است.


بر اساس این گزارش، این دیپلمات ارشد روس اضافه کرد: «اول‌ازهمه، باید مانع بی‌ثباتی کشورهای همسایه شویم. برای جلوگیری از سرریز تهدیدات تروریستی و مواد مخدر از افغانستان نیز باید این تهدیدها در داخل خود افغانستان سرکوب کرد».


پیش‌ازاین نیز وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه گروه طالبان باید گام‌های شجاعانه‌ای در تشکیل دولت فراگیر بردارد، گفت برداشت وی این است که سازمان ملل آمادگی دارد تا تحریم‌ها علیه این گروه را لغو کند.


مسکو پیش‌تر نیز میزبان کنفرانس‌هایی درباره افغانستان بوده است و در ماه مارس سال جاری میلادی، کنفرانسی با حضور نمایندگان آمریکا، چین و پاکستان درباره افغانستان برگزار کرد و در بیانیه پایانی این نشست خواهان صلح بین طرف‌های درگیر در افغانستان شدند و بر لزوم توقف خشونت در این کشور تأکید کردند که درنهایت طالبان کنترل قدرت در افغانستان را بر عهده گرفتند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب