درد کهنه حصارکنشینها از هراس ریزش آوار/ فریاد مردمی که بعد از ۷ سال هنوز شنیده نمیشود + عکس و فیلم
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ باغ «ناصربخت» این روزها به دغدغه اصلی مردم ساکن در منطقه حصارک تبدیل شده است. خانوارهای ساکن در جوار این باغ قدیمی از هفت سال گذشته نگران و درگیر خطر ناشی از ریزش آوار روی سرشان هستند.
موضوع از این قرار است که در منطقه حصارک پایین یک باغ قدیمی بهنام «ناصربخت» با درختان بعضاً بالای ۱۰۰ و بالای ۶۰ سال که جزء میراث فرهنگی به شمار میروند، حد فاصل خیابان فروردین تا خیابان مالک اشتر وجود داشته است.
بیشتر بخوانید:
ارائه گزارش رسیدگی به تخلفات در مناطق و سازمانهای شهرداری تهران
عملیات نجات دریاچه ارومیه؛ راهبردها و راهکارها
تاراج محیط زیست به بهای سود شکار پرندگان مهاجر
براساس گزارشهای مردمی در زمان مدیریت فرجالله ایلیات در منطقه ۵ شهرداری کرج، مالک تعمداً به درختان قدیمی رسیدگی نمیکند تا اینکه این درختان خشک میشوند. مالک بخشی از زمین خود را بهعنوان پارکینگ و بخش دیگری از زمین را هم به عنوان فضای سبز به شهرداری میبخشد؛ چراکه شهرداری موظف بوده در آنجا پارک ایجاد کند.
مالک در باغ «ناصربخت» دچار چه تخلفاتی شده است؟
از سوی دیگر شهرداری، بدون مجوز، کار کارشناسی و مهندس ناظر به مالک اجازه میدهد به صورت غیرقانونی بخشی از درختان را از بین ببرد. نکته فاجعهبار اینکه مالک بدون دخالت و تذکر شهرداری، ۶ هزار و ۸۰۰ متر مربع زمین را به عمق ۱۰ متر گودبرداری میکند، به عبارتی اشغال ۱۰۰ درصد بنا.
مالک با این اقدام مرتکب چند تخلف میشود؛ مانند از بین بردن درختان، گودبرداری غیرمجاز و اشغال ۱۰۰ درصد بنا و با توجه به اینکه گودبرداری صورت گرفته از سوی مالک غیراصولی بوده است، به مرور زمان، عوارض این کار غیرحرفهای و غیراصولی خودش را در منازل مردم ساکن در جوار باغ «ناصربخت» نشان میدهد و منازل مردم دچار نشست و تَرَک میشود.
باغ ناصربخت این روزها به دغدغه اصلی مردم ساکن در منطقه حصارک تبدیل شده است و خانوارهای ساکن در جوار این باغ قدیمی از ۷ سال گذشته نگران و درگیر خطر ناشی از ریزش آوار روی سرشان هستند.با فشار مردم و مسئولان، مدیر منطقه ۵ شهرداری کرج یعنی سیدرضا فیض جلوی گودبرداری غیرقانونی میایستد و عنوان میکند که گودال باید پر شود و با شدت گرفتن نشست منازل، مسئولان شهرداری کرج تصمیم میگیرند که یک نیلینگ (سازه نگهبان) انجام دهند.
اینجاست که تخلف بعدی رخ مینمایاند و چون کار نیلینگ باید از زیر منازل مردم آغاز میشد، شهرداری بدون جلب رضایت مردم به نیلینگ اقدام میکند و منازل هم دوباره دچار نشست مجدد میشود.
اردیبهشت ۱۳۹۸ سازمان آتشنشانی کرج و مرداد همان سال سازمان نظام مهندسی در نامهای به شهردار وقت منطقه پنج تأکید میکنند که منطقه حصارک نزدیک باغ «ناصربخت» ایمن نیست و هر لحظه احتمال ریزش وجود دارد و شهرداری باید سریع به مالک اخطار دهد و اگر اقدام نکرد، شهرداری براساس بند ۴۴ ماده ۵۵ موظف است گودال را پر کرده و ۱۲۰ تا ۱۳۰ درصد مبلغ را از مالک دریافت کند.
مدیر فعلی شهرداری منطقه ۵ کرج با وجود اخطارها اقدام اساسی انجام نمیدهد تا اینکه مردم به وضعیت بحرانی میرسند.
۲۰ ماه پیش نیز رئیس سازمان نظام مهندسی در نامهای خطاب به مدیر شهرداری منطقه ۵ کرج آورده است که باید برای اجرای سازه نگهبان (نیلینگ) ناظر مشخص شود، درغیراینصورت کار متوقف خواهد شد که شهرداری کرج بدون توجه به هشدار سازمان نظام مهندسی کار خود را پیش میبرد؛ اما تیر ۱۴۰۰ با فشار مردم، رسانهها و معاون دادستان یک سازهنگهبان جدید در باغ «ناصربخت» اجرا میشود، در حالی که سازهنگهبان جدید فاقد مهندس ناظر و اجرا از اساس تخلف بوده است.
با آغاز بارندگیها و فصل سرما مردم ساکن در منطقه حصارک دچار مشکلات عدیدهای شدهاند و دیوار منازل آنان هرروز بیشتر از دیروز تَرَک برمیدارد.
آوار در کمین ۷۰ خانوار مجاور باغ «ناصربخت»
براساس اطلاع خبرنگار آنا، مردمی که دستشان به هیچ جا بند نیست، شکایت کیفری خود را از مالک و شهرداری منطقه ۵ کرج تقدیم دستگاه قضائی کردهاند؛ اما از آنجاییکه فاقد تمکن مالی برای جذب وکیل هستند، شکایتشان نیمهتمام مانده و دادگاه علیه این افراد حکم داده و رأی به تبرئه مالک داده است.
همانطور که اشاره شد درختان منطقه حصارک به صورت غیرمجاز نابود شده و خطر در کمین مردم بوده و هر لحظه ممکن است ۷۰ خانه بر سر اهالیاش آوار شود.
نکته دیگر آنکه با وجود پیگیری بسیار مردم و مسئولان مردم در خطر بزرگی قرار دارند و با رخداد حادثه از جمله زلزله و سایر بلایای طبیعی ممکن است فاجعهای رخ دهد که در آن زمان دیگر پشیمانی سود نخواهد داشت.
با روی کار آمدن سیدرضا فیض مدیر شهرداری منطقه ۵ کرج مردم ساکن در منازل مجاور باغ «ناصربخت» امید به رسیدگی به مسائلشان داشتند؛ اما روز به روز بر مشکلات آنان افزوده میشود. آنان اکنون دست به دامان مسئولان و رسانهها شدهاند تا بلکه معضل باغ «ناصربخت» مرتفع شده و امنیت جانی خود و خانوادهشان را بازگردانند.
متأسفانه باغ «ناصربخت» دست به دست بین این مالک و آن مالک گشته و این مردم هستند که متضرر شدهاند و هر شب باید با استرس و نگرانی سر بر بالین بگذارند تا مبادا شب هنگامی آوار روی سرشان خراب نشود. آیا وقت آن نرسیده که مسئولان برای کم کردن این نگرانیها چاره اساسی بیندیشند.
خبرنگار آنا برای بررسی وضعیت نهان و آشکار باغ «ناصربخت» و دریافت توضیحات از متولیان امر گفتوگویی را با چند تن از مسئولان سابق و فعلی مرتبط با سوژه باغ «ناصربخت» ترتیب داده تا توضیحات هرکدام از این مسئولان را شنیده و قضاوت را به مردم بسپارد.
مالک تا ۱۰ روز آینده به اجرای سازهنگهبان اقدام میکند
سیدرضا فیض مدیر شهرداری منطقه ۵ کرج در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره معضل باغ «ناصربخت» اینگونه توضیح میدهد: باغ «ناصربخت» سال ۱۳۹۳ یا ۱۳۹۴ بدون اخذ پروانه گودبرداری شده بهطوریکه ۷۰ هزار متر مکعب معادل ۷ هزار متر مربع زمین را در ۱۰ متر عمق خاکبرداری کردهاند.
وی بیان میکند: «برای مقابله با اتفاق غیرقابل پیشبینی یک سازه نگهبان اسکلت خرپا مضاعف بر نیلینگ با هزینه ۵ میلیارد تومانی اجرا کردیم تا خطری مردم را تهدید نکند.»
مدیر شهرداری منطقه ۵ کرجدرباره طرح شکایت مردم از مالک و شهرداری نیز گفت: رئیس مرکز رسانه قوه قضائیه با دستور رئیس قوه قضائیه از محل گودبرداری باغ «ناصربخت» بازدید کرد و مردم هم مشکلاتشان را عنوان کردند و به آنان اعلام کردیم که به دادگاه شکایت کنید و اگر محق بودید، خسارت بگیرید.
فیض یادآوری میکند: «مقرر شده مالک تا ۱۰ روز آینده به اجرای سازهنگهبان اقدام کند و سقف اول را تمام کند تا رفع خطر شود، ذکر این نکته هم ضروری است که گودبرداری برای اکنون نیست و از زمانی که مسئولیت گرفتم، سعی کردم فعالیتها را قانونمندتر کنم.»
وی تبیین میکند: «تمام فعالیتها شکل قانونمند به خود گرفته و دادستان، معاون دادستان، نمایندگان مجلس، شهردار کرج، اعضا و رئیس شورای اسلامی شهر کرج هم از اقدامات شهرداری بازدید کردهاند.»
مالک ملزم به اجراییکردن عملیات سازهنگهبان است
مدیر شهرداری منطقه ۵ کرج فعالیتهای قانونی خود را برای سر و سامان دادن به باغ «ناصربخت» اینگونه عنوان میکند: «اجرای سازهنگهبان، ارائه مجوز به مالک جدید برای پرکردن گودال بخشی از اقدامات شهرداری بوده است، از سوی دیگر گودال پنج سال بدون مجوز به حال خود رها بوده و بنده در تفاهم با مالک جدید از او خواستم طی ۱۰ روز آینده فعالیت خود را آغاز کند.»
فیض با طرح این سؤال که چرا مردم از سال ۱۳۹۳ جلوی اقدامات غیرقانونی را نگرفتند و تازه به فکر اعتراض افتادهاند، توضیح میدهد: «حصارک منطقه ضعیفی است و نگرانی مردم را درک میکنم و تنها راه برای رفع این نگرانیها اجرای سازهنگهبان است و با پرکردن گودال هم رفع خطر نمیشود.»
وی با تأکید بر اینکه مالک را ملزم کردهایم تا با ۵ میلیارد تومان سازهنگهبان را در باغ «ناصربخت» اجرایی کند، تبیین میکند: «مسئولیت سازهنگهبان با مالک بوده و دستگاه قضائی هم ریز به ریز در جریان این موضوع قرار دارد.»
فیض: مقرر شده مالک تا ۱۰ روز آینده به اجرای سازه نگهبان اقدام و سقف اول را تمام کند تا رفع خطر شود.مدیر شهرداری منطقه ۵ کرج با بیان اینکه مالک مجوزهای لازم برای فعالیت در باغ «ناصربخت» را دارد و منع قضائی در این زمینه نیست به گودبرداری غیرقانونی و غیراصولی در باغ «ناصربخت» اشاره و تشریح میکند: «مقصر شهردار وقت بوده که اجازه گودبرداری غیراصولی را به مالک داده است و قبول دارم که این گودبرداری غیرقانونی انجام شده و با مرتکبان باید برخورد شود.»
۹۹ درصد خطری مردم را تهدید نمیکند
فیض با بیان اینکه گودبرداری غیرقانونی را قانونمند کردم، میافزاید: «با اعطای مجوز به مالک و جذب مهندس ناظر در حال اجرای سازهنگهبان هستیم تا گود نریزد و با این اوصاف ۹۹ درصد خطری مردم را تهدید نمیکند و مردم نباید هیچ نگرانی از بابت ریزش دیوار و سقف منازلشان داشته باشند.»
وی با بیان اینکه مالک قبلی موظف است خسارت مردم خسارتدیده را بپردازند، تأکید میکند: «مردمی که خسارت دیدهاند باید دنبال خسارت خود باشند، حال مالک هرکسی که هست. با تأیید کارشناس و علتیابی مردم میتوانند خسارت خود را از مالک قبل بستانند.»
به گزارش آنا، با کنار هم قراردادن جملات شهردار فعلی و قبلی منطقه ۵ کرج اوج تناقضات میان جملات سیدرضا فیض شهردار منطقه ۵ کرج و فرجالله ایلیات شهردار قبلی با نماینده مجلس و رئیس شورای اسلامی شهر کرج عیان میشود.
فیض در حالی صحبت از اطمینان خاطر به مردم برای رفع خطر ناشی از گودبرداری غیراصولی و غیرقانونی در باغ «ناصربخت» منطقه حصارک کرج با پروژه سازهنگهبان میکند که اولاً هنوز هیچ اقدام رسمی برای اجرای نیلینگ یا همان سازهنگهبان انجام نشده، ثانیاً تا ۱۰ روز آینده ممکن است خدای ناکرده اتفاقات غیرقابل تصوری رخ دهد و ثالثاً با توجه به اینکه دیوارهای گود باید توسط سازه نگهبان مهاربندی شوند تا افراد و ساختمانهای اطراف از امنیت کافی برخوردار شوند، این مهاربندی تاکنون انجام نشده و هر لحظه امکان وقوع حادثه وجود دارد.
رونمایی از ادله ایلیات؛ هم شهرداری منتفع شد و هم مالک
خبرنگار آنا در ادامه برای اطلاع از اقدامات صورت گرفته در باغ «ناصربخت» با فرجالله ایلیات مدیر پیشین شهرداری منطقه ۵ کرج به گفتوگو نشسته است تا مشاهدات و اقدامات ایلیات را در زمینه سازهنگهبان برای گود ایجاد شده در این باغ را منعکس کند.
ایلیات با بیان اینکه به جز گودبرداری صورت گرفته در باغ «ناصربخت» سایر ساخت و سازها در منطقه حصارک غیرمجاز بوده و هستند، بیان میکند: «با جرئت میگویم که حتی یک نفر هم در منطقه حصارک ساخت و ساز قانونی نداشته است.»
فیض: با اعطای مجوز به مالک و جذب مهندس ناظر در حال اجرای سازهنگهبان هستیم تا گود نریزد و با این اوصاف ۹۹ درصد خطری مردم را تهدید نمیکند و مردم نباید هیچ نگرانی از بابت ریزش دیوار و سقف منازلشان داشته باشند.وی توضیح میدهد: در مقطعی که در منطقه پنج شهرداری مشغول فعالیت بودم، «ناصربخت» تنها باغ باقیمانده در حصارک پایین بود و سایر فضاهای این باغ ساخته شده بود و بعدها ۱۲ تا ۱۳ هکتار پارک هم زده شد و در منطقه مسکونی حصارک تقریباً هیچ زمینی باقی نمانده بود.
مدیر پیشین شهرداری منطقه ۵ کرج اضافه میکند: در دوره سوم شورای اسلامی شهر کرج توافقی با مالک انجام دادیم که مقرر شد ۴ و نیم هکتار از اراضی باغ «ناصربخت» ازجمله معابر و پارک و فضای سبزی سهم شهرداری شود و یک و نیم هکتار از ۴ و نیم هکتار نیز متعلق به مالک بود و قرار شد سه طبقه منفی پارکینگ بسازد.
ایلیات درباره چرایی این موضوع به آنا میگوید: «در منطقه حصارک، منازل فاقد پارکینگ هستند و ماشینها، شبها در خیابان پارک میشوند و یکی از مشکلات امنیتی هم وجود نداشتن پارکینگ در منطقه حصارک بود و شهرداری درصدد برآمد تا یک پارکینگ عمومی، یک ساختمان آتشنشانی و یک زمین ورزشی چمن مصنوعی آنجا احداث کند که متأسفانه در چند سال گذشته از بین رفته و نیاز به بازسازی دارد و باقی این زمینها تبدیل به پارک و فضای سبز شده، یعنی سهم شهرداری تقریباً دو برابر سهم مالک اصلی زمین بوده است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا گودبرداری باغ «ناصربخت» در زمان شما اتفاق افتاده است؟ میگوید: «گودبرداری سال ۱۳۹۳ یا ۱۳۹۴ اتفاق افتاده و در دوره من این گودبرداری انجام نشده است.»
مدیر پیشین شهرداری منطقه ۵ کرج ادامه میدهد: «واقعیت این است که در حصارک یک ساختمان بدون تَرَک وجود ندارد؛ اما کارشناسان باید نظر بدهند، هیچکدام از این موارد دلیلی برای توجیه گودبرداری غیراصولی نیست. اکنون شورای اسلامی شهر کرج و شهرداری تصمیم گرفتهاند تا ۱۵ روز آینده کار مقاومسازی منازل را انجام دهند تا مشکلی مردم را تهدید نکند.»
ایلیات درباره اینکه عنوان میشود گودبرداری باغ «ناصربخت» در زمان شما انجام شده است، بیان میکند: «در زمان شهرداریام اصلاً گودبرداری نشده بود و آدرس اشتباه به شما دادهاند. از سوی دیگر پروانه گودبرداری را صادر نکردم و فقط توافق اولیه با من بود و بعد از دوره مسئولیت گودبرداری انجام شده و در حالی که سال ۱۳۸۹ شهردار منطقه ۵ کرج بودم، سال ۱۳۹۴ گودبرداری انجام شد.»
وی درباره شکایت مردم از مالک و شهرداری بابت گودبرداری غیراصولی و غیرمجاز باغ «ناصربخت» نیز اینگونه توضح میدهد: «اعتراضات از آنجایی شروع شد که فردی از طریق قوه قضائیه شکایت خود را اعلام کرد و با این ادله که گودبرداری موجب بروز آسیب به ساختمان منزلم شده، مالک را محکوم به پرداخت ۲۰۰ میلیون تومان کرد و سپس سایر مردم اعتراض خود را اعلام کردند.»
امینت ساکنان منازل مجاور باغ «ناصربخت» را تضمین نمیکنیم
مدیر پیشین شهرداری منطقه ۵ کرج عنوان میکند: قبل از عملیات گودبرداری پارکی در باغ «ناصربخت» افتتاح شد که مردم استقبال زیادی از آن کردند.
به گزارش آنا، سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج یکی از نهادهایی است که بعد از سازمان مهندسی درباره ایمن بودن یا نبودن ساختمان منازل مجاور باغ «ناصربخت» نظر نهایی خود را اعلام میکند؛ اما با توجه به فعل و انفعالات ناشی از گودبرداری غیرمجاز و غیراصولی در باغ «ناصربخت» تا زمانی که ایمنی صدردرصد ایجاد نشود، نمیتوان درباره امنیت ساکنان منازل مجاور باغ «ناصربخت» اظهارنظر قطعی انجام داد.
محمد جمشیدی رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج در این باره به خبرنگار آنا میگوید: «سازمان آتشنشانی در کنار دادستانی، نظام مهندسی و شهرداری بررسیهای لازم را در زمینه رعایت قوانین و مقررات مربوط به باغ «ناصربخت» و لزوم سازهنگهبان برای جلوگیری از ریزش ساختمانهای منازل مجاور این باغ انجام میدهد.»
ایلیات: زمان شهرداری من اصلاً گودبرداری نشده بود و آدرس اشتباه به شما دادهاند. از سوی دیگر پروانه گودبرداری را من صادر نکردم و فقط توافق اولیه با من بود.آغاز عملیات سازهنگهبان از پایان آبان ۱۴۰۰
وی تشریح میکند: در گفتوگو با مالک مقرر شد عملیات سازهنگهبان از پایان آبان ۱۴۰۰ آغاز و با انجام نیلینگ (سازهنگهبان) و تأیید سازمان نظام مهندسی ممکن است بهطور موقت ایمنی ایجاد شود؛ اما تا ایمنی صددرصد و رفع خطر ناشی از ریزش ساختمانهای مجاور باغ «ناصربخت» نمیتوان خاطر جمع بود.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج با تأکید بر اینکه با دستور دادستان صاحب ملک (مالک) موظف است عملیات سازهنگهبان(نیلینگ) را پایان آبان آغاز کند، ادامه میدهد: «با ساخت حداقل دو طبقه میتوان امیدوار بود که سایر ساختمانها ایمنی لازم را به دست بیاورند.»
جمشیدی با بیان اینکه تأیید ایمنی سازهنگهبان توسط سازمان نظام مهندسی مورد تأیید سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج قرار دارد، به کلیپهای منتشر شده از تَرَکهای منازل مردم اشاره میکند و متذکر میشود: این کلیپها متعلق به قبل از برگزاری جلسه ما (مسئولان سازمان آتشنشانی، سازمان نظام مهندسی، دادستانی، شهرداری و شورای اسلامی شهر) است.
وی ادامه میدهد: درست است که سازمان نظام مهندسی کرج عملیات سازهنگهبان و نیلینگ را تأیید کرده است؛ اما تا زمانی که فعل و انفعالاتی اتفاق نیفتد، نمیتوان با قطعیت از ایمن بودن سایر ساختمانها حرف زد.
انتقاد نماینده مجلس از مالک قبلی باغ «ناصربخت»
به گزارش آنا، با مقایسه صحبتهای مسئولان قبل و فعلی شهرداری منطقه ۵ کرج، نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس شورای اسلامی شهر کرج به این ضربالمثل میرسیم که «خانه از پای بست ویران است» و اعتراضات مردمی نیز بدون دلیل نیست.
علیرضا عباسی نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی هم در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با اعلام اینکه بهجد پیگیر مسئله باغ «ناصربخت» هستیم، یادآوری میکند: تیمی را متشکل از دفترم در مجلس شورای اسلامی برای بررسی و ارزیابی وضعیت منطقه حصارک و باغ «ناصربخت» اعزام کردیم.
وی اضافه میکند: «افرادی که متولی کار بودند توضیحاتی را ارائه کردند و بنده بهعنوان نماینده مجلس از توضیحات آقایان قانع نشدم.»
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در فصل بارندگی قرار داریم و باید هرچه سریعتر عملیات سازهنگهبان (نیلینگ) در باغ «ناصربخت» آغاز شود، ادامه میدهد: «پرکردن گودال کار بسیار دشواری است و عملاً ممکن نیست، اما متولیان باید عملیات سازهنگهبان را آغاز کنند تا منازل مردم بیشتر از این آسیب نبیند.»
عباسی درباره اینکه شهردار فعلی منطقه ۵ کرج اوضاع ساکنان منازل مجاور باغ «ناصربخت» را عادی تلقی میکند، مطرح میکند: «این اطمینانبخشی شهردار بهدلیل عملیات نیلینگ و سازهنگهبان است که مقرر شده کار خود را آغاز کند درصورتیکه منازل مردم تَرَک برداشته است و هرلحظه امکان ریزش منازل مردم وجود دارد.»
وی با بیان اینکه تذکرات لازم را به شهردار منطقه ۵ کرج و اعضای شورای اسلامی شهر ارائه کردهایم، تأکید میکند: «در قانون هم نیامده که نماینده مجلس میتواند به شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر امر و نهی کند؛ اما تمام تلاش خود را در راستای اجرایی شدن سریعتر عملیات سازهنگهبان انجام میدهیم.»
باید بدون هیچ خسارتی معضل باغ «ناصربخت» را حل و تمام کنیم
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی میافزاید: «مقرر شده کمیته مشترک متشکل از شهردار، رئیس شورای اسلامی شهر، دادستانی و سازمان نظام مهندسی در دفترم تشکیل شود تا فعالیتها سرعت بیشتری به خود بگیرد.»
عباسی با بیان اینکه هیچ اهرمی نداریم که به متولیان گوشزد کنیم چرا کاری انجام ندادهاید، تشریح میکند: «این موضوع نیاز به یک مجموعه رسانهای برای فشار به متولیان دارد تا کارها را سریعتر پیش ببرند.»
وی در پاسخ به این سؤال که آیا با دادستان کرج درباره تعیین تکلیف گودبرداری غیراصولی و غیرمجاز باغ «ناصربخت» مکاتبهای انجام دادهاید؟ میگوید: مدام با دادستان کرج در حال نامهنگاری هستیم و دادستان نیز بهجد وارد شده و با همگرایی و وحدت باید بدون هیچ خسارتی معضل باغ «ناصربخت» را تمام کنیم.
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه شهرداری چگونه بدون کار کارشناسی به صدور مجوز برای گودبرداری باغ «ناصربخت» اقدام کرده است؟ بیان میکند: «قبل از صدور مجوز، شهرداری از مالک درخواست میکند که مراقب منازل مردم باشد و مقرر بوده عملیات گودبرداری و سپس سازهنگهان (نیلینگ) در مدت یک سال به سرانجام برسد، نه اینکه چند سال وضعیت به منوال کنونی باشد و در نهایت شاهد واردآمدن خسارت به منازل مردم باشیم.»
پیگیر معضل گودبرداری در باغ «ناصربخت» هستیم
عباسی با انتقاد از مالک قبلی باغ «ناصربخت» عنوان میکند: «آقایی که مجوز را گرفته و به گودبرداری در باغ «ناصربخت» حصارک اقدام کرده، متوجه نبوده که با یک بارندگی ممکن است منازل مردم تکان خورده و صدمه ببیند.»
وی با بیان اینکه مقرر بود باغ «ناصربخت» تبدیل به فروشگاه رفاه شود، میگوید: «بعد از مدتی متولیان و شهرداری منطقه ۵ کرج بهدلیل مسائل مالی از احداث فروشگاه صرفنظر میکنند.»
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سازمان نظام مهندسی کرج بهدلیل دفاع از اقدام مالک در گودبرداری و اصرار بر ایمن بودن باغ «ناصربخت» برای ساکنان مجاور بیان میکند: «در نشستی با مسئولان سازمان نظام مهندسی شهرستان کرج کارگروه حقوقی ما ادله کارشناسان این سازمان را با دلایل و مستندات رد کردند.»
عباسی: مدام با دادستان کرج در حال نامهنگاری هستیم و دادستان نیز بهجد وارد شده و با همگرایی و وحدت باید بدون هیچ خسارتی معضل باغ «ناصربخت» را تمام کنیم.عباسی با بیان اینکه بهجد پیگیر معضل گودبرداری در باغ «ناصربخت» هستیم، تأکید میکند: «عملکرد متولیان اصلاً راضیکننده نبوده و اگر اتفاقی برای مردم بیفتد چه کسی پاسخگو خواهد بود؟»
به گزارش آنا؛ با بررسی سخنان نماینده مجلس یه این مسئله پی میبریم که اختلافات میان متولیان و مسئولان در رقم خوردن معضل فعلی نقش اساسی داشته است و با وحدت و یکپارچگی میان متولیان میتوان امیدوار بود که نگرانی ساکنان منازل در مجاور باغ «ناصربخت» کاهش یابد، درغیراینصورت زمان یک سالهای که باید برای سازهنگهبان (نیلینگ) صرف میشد و اکنون به هفت سال رسیده، نمیتواند مردم را به آینده امیدوار کند.
خبرنگار آنا در بخش بعدی بررسی وضعیت گودبرداری غیراصولی و غیرقانونی سراغ جواد چپردار رئیس شورای اسلامی شهر کرج رفته تا برای بازشدن این کلاف گره خورده (معضل باغ «ناصربخت») نظر مسئولان را جویا شود.
چپردار با بیان اینکه روز گذشته (یکشنبه) در صحن شورای اسلامی شهر کرج تذکر شدیدی به شهردار منطقه ۵ کرج دادیم، ادامه میدهد: «فاجعه در کمین ساکنان مجاور باغ «ناصربخت» است؛ اما سیدرضا فیض شهردار مدعی است که با دادستان هماهنگیهای لازم انجام شده و در حال احداث سازهنگهبان هستند.»
شهردار متخلف در موضوع گودبرداری باید پاسخگو باشد
وی با تأکید بر اینکه مسئله گودال در باغ «ناصربخت» نباید تبدیل به بحران شود، میافزاید: «بهطور جدی پیگیریهای لازم را انجام میدهیم، هرچند این گودبرداری در سالهای گذشته انجام شده است.»
رئیس شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه با تصمیم قبلی موضوع گودبرداری غیرمجاز و غیرقانونی را در صحن شورای اسلامی شهر مطرح کردیم، تبیین میکند: «مقرر شده شهردار منطقه ۵ کرج امروز پاسخ ما را بدهد و اینکه شهردار قبل و فعلی همه چیز را گل و بلبل نشان میدهند برای من عجیب است، در حالی که اصل داستان گودبرداری تخلف و فاقد مجوز بوده است.»
چپردار مطرح میکند: در بازدید از باغ «ناصربخت» و گودبرداری صورت گرفته عنوان شد که سازهنگهبان تعبیه شده همراه با بتن چند میلیارد تومان برای مالک هزینه داشته و این سازه میتواند مانع از ریزش ساختمانهای اطراف شود. در بازدید از منازل نیز مردم از گودبرداری شاکی بودند و شهردار موظف شده بهطور رسمی پاسخ شورا را بدهد.
وی با بیان اینکه گودبرداری در عمق ۱۰ متری انجام شده و مساحت آن نیز ۶ هزار و ۸۰۰ متر است، میگوید: «مقرر شده شهردار وقت که چنین مجوزی را صادر کرده، به مسئولان پاسخ لازم را بدهد؛ اما آنچه که مهم بوده اینکه آیا معاون دادستان و شهردار نگرانی مردم را مرتفع کردهاند یا خیر؟»
رئیس شورای اسلامی شهر کرج درباره اینکه نگرانی مردم نگرانی ماست، بیان میکند: «مقرر شده امروز کارگروهی با حضور در باغ «ناصربخت» از این باغ بازدید کرده و گزارش لازم را ارائه کند.»
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/