اقتصاد دانشگاه باید دانشبنیان، نوآور و خودگردان باشد
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از بوشهر، اسماعیل عبداللهی در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر اینکه اقتصاد دانشگاه بر اساس سیاستهای بودجهای سنوات اخیر و مورد تأکید در سند تحول و تعالی دانشگاه، باید اقتصادی فعال، نوآور، دانشبنیان، خودگردان، کارآمد، پویا و پایدار باشد، اظهار کرد: هر کدام از این خصوصیات معانی خاص و قابل تأملی دارد. شاید در یک کلام بتوان گفت اقتصاد دانشگاه باید اقتصادی درونزا و متنوع از حیث منابع درآمدی و مبتنی بر فعالسازی همه ظرفیتها باشد.
وی با ابراز امیدواری از اینکه سال تحصیلی جدید سال رویشهای جدید باشد، افزود: دانشگاه نمیتواند محلی ساکن و بیروح بماند. روح دانشگاه، حضور دانشجویان و تعامل دانشجو با ارکان دانشگاه است. هر فرد زمانی که در پرتو شور، اشتیاق، روحیه، انرژی و شادابی جوانان قرار میگیرد، حس نو شدن، طراوت، شادی و انگیزه مضاعف در خود احساس خواهد کرد.(بیشتر بخوانید)
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر اضافه کرد: یکی از موضوعات مهم در این روزها موضوع جذب دانشجو، انتخاب واحد، ارائه خدمات آموزشی و علمی و آمادگی کامل برای حضور دانشجویان است. با افزایش زمینه و ظرفیت جذب دانشجو، هنوز امکان پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف میسر بوده که از این فرصت مناسب با تلاش بیشتر بهره خواهیم گرفت.
عبداللهی با برشمردن ظرفیتها و توانمندیهای بسیار دانشگاه و تأکید بر فعالسازی آنان تشریح کرد: نخستین ظرفیت قابل اتکا و درخشان دانشگاه آزاد اسلامی، برند، اعتبار و قدمت نام دانشگاه است. ظرفیتهای فیزیکی این دانشگاه تنوع و گستردگی بیشماری در هر واحد و منطقهای دارد و باید برنامهریزی شود. ظرفیت سوم دانشگاه، ظرفیت انسانی اعم کارکنان، هیئت علمی و دانشجویان است.
وی با تأکید بر اینکه این سه ظرفیت، مثلث و هندسه اصلی درآمدزایی در دانشگاه است، درباره دیگر ظرفیتها ادامه داد: ظرفیت چهارم، ظرفیت قانونی، تصمیمگیری و اختیارات مدیریتی دانشگاه است که با تصمیمات اثرگذار میتواند نقش بسزایی در شکوفایی استعدادهای بالقوه داشته باشد. ظرفیت رشتههای تحصیلی، ظرفیت محیط جغرافیایی و آمایشی که برگرفته از تنوع شرایط اقلیمی محل قرارگرفتن هر واحد یا مرکز دانشگاهی بوده و نیز ظرفیت مردمی که کمتر مدنظر قرار گرفته از ظرفیتهای مهم در پیشبرد اهداف این مجموعه انقلابی و اسلامی است که باید توجه عمیقی به آنها شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر عنوان کرد: میدان و ابتکار عمل وجود دارد و باید با همگرایی و همافزایایی در آن گام نهاد، دو عنصر مهم در جامعهشناسی و برخی علوم دیگر مطرح بوده که یکی تغییر و دیگری زمان است. این تغییر زمانی اتفاق میافتد که دو مقدمه حاصل شود، یکی تغییر در نگاه و دیگری تغییر در روشها و فرآیندها.
عبداللهی بیان کرد: خداوند در سوره عصر میفرماید، اگر انسان میخواهد در تنگنای زندگی گرفتار نشود، باید دو کار مهم ایمان و عمل صالح را انجام دهد. ایمان همان تغییر اساسی و بنیادی در نگاه و گرایش قلبی به پروردگار و عمل صالح، روش و رفتار شایسته و کاربردی و در چارچوب نگاه یاد شده است. باید مسئولیتپذیر و به دنبال ارتقا و تحقق سهم دانشگاه از مجموعه پیشرو بود. امور باید از حالت مقطعی و انفعالی خارج شوند و مستمر، پیوسته و یکپارچه برنامهریزی، اجرا، پیگیری و رصد شوند.
وی تبیین کرد: سند آمایش استان بوشهر بر اساس آمارها و اطلاعات دقیق تدوینشده که پس از تأیید سازمان اطلاعرسانی خواهد شد، پس از این ناحیهبندی استان در پیش است که قطعاً موجب خواهد شد مدیریت در استان با جدیت و هماهنگی بیشتر انجام شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر مطرح کرد: ارزیابیها متناسب با برنامه تحول و تعالی دانشگاه در نظر گرفته شده، عملیاتی بوده و با تدوین و اجرای سند تحول و تعالی دانشگاه، دیگر گامهای بیهدف، بیمقصد، از هم گسیخته و بدون مشارکت قابل قبول نخواهد بود و برای دستیابی به جایگاه واقعی و تحقق اهداف و برنامهها، همکاری و هماهنگیهای استانی بیش از گذشته نیاز است. استان بوشهر تاکنون دو ارزیابی بازرسی و فرهنگی را پشت سر گذاشته و ارزیابی بازرسی در قالب موافقتنامه عملیاتی بازرسی انجام و نتایج و نقاط قوت و ضعف استان نیز مشخص شد. ارزیابی فرهنگی نیز در قالب کارنامه فرهنگی واحدها و مراکز استان به انجام رسید.
عبداللهی ادامه داد: رفع روشهای نادرست در امور واجب بوده و فرهنگ، مغز و عصاره همه برنامههاست. دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر انقلابی و مردمی بوده و به دنبال اجرایی شدن سند دانشگاه اسلامی و بیانیه فاخر گام دوم در همه زمینههاست.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/