دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آبان 1400 - 15:14
در دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار رخ داد؛

بررسی راهکارهای وحدت و تعامل امت اسلامی از دیدگاه فریقین

نشست تخصصی راهکارهای وحدت و تعامل امت اسلامی از دیدگاه فریقین در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار برگزار شد.
کد خبر : 617701
هفته وحدت



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از سبزوار، نشست تخصصی راهکارهای وحدت و تعامل امت اسلامی از دیدگاه فریقین از سوی حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، برنامه‌ریزی و با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌رضوی و دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی مرکز خواف و واحد تربت‌حیدریه برگزار شد.




بیشتر بخوانید:


تنها راه نجات امت اسلامی تقریب و تشکیل امت واحده است




در این نشست که با حضور رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار و تربت‌حیدریه و چهار تن از استادان اهل تشیع و تسنن برگزار شد، دیدگاه‌های مختلف فرقه‌های مختلف در زمینه وحدت و تعامل امت اسلامی، مطرح و تشریح شد.


گفت‌وگو در زمینه مبانی وحدت و تعامل امت اسلامی با استناد به آیات قرآن کریم و سیره نبوی و علوی (ع)، نگاهی به چگونگی عبور جهان اسلام از بحران‌های ژئوپولتیکی برون‌منطقه‌ای کشمیر، قفقاز، آذربایجان، فلسطین، فیلیپین و نیز بحران‌های درون‌منطقه‌ای یمن، عربستان، عراق، سوریه و ایران و راهکارهای همگرایی مذهبی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی آن ازجمله مباحثی بود که مطرح و مورد نقد و بررسی قرار گرفت.


بازخوانی مجدد متون اسلامی و انجام تحقیقات در ارتباط با آسیب‌های تفرقه، جلوگیری از اهانت به ادیان و مذاهب مختلف، پرهیز از افراط‌گرایی و نفی اقتدار و مقبولیت تندروها، انجام کارهای وحدت‌آمیز و بهره‌مندی از اقشار فرهیخته جهان اسلام، عوامل مؤثر بر وحدت و تعامل بهتر امت اسلامی بود که در این نشست مطرح شد.


سخنرانی محمدفاروق آشکار مسئول دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی مرکز خواف و سیدعبدالحمید شهیدی از اعضای هیئت‌علمی اهل تسنن دانشگاه آزاد اسلامی با طرح پیشنهاد ایجاد دفاتر تقریب در واحدها و مراکز دانشگاهی از دیگر برنامه‌های این نشست تخصصی بود که به‌صورت وبینار برگزار شد.


محمود غفوری‌نژاد مسئول دفتر بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار نیز در این نشست، پیشینه اختلافات فکری و عقیدتی میان شیعه و اهل تسنن را بعد از وفات پیامراعظم (ص) عنوان کرد و گفت: این پیشینه طولانی، نه‌تنها باعث نشده که این دو مذهب نسبت به هم دشمنی و کینه‌توزی داشته باشند، بلکه هر دو مذهب، با کمال آرامش و متانت و احترام در کنار یکدیگر زندگی کرده‌اند و تنها از اواسط قرن بیستم که پای استعمار به کشورهای اسلامی باز شد و با تفرقه‌افکنی، سعی در ایجاد کدورت و فاصله میان امت اسلامی داشتند.


وی بیان کرد: در انسجام ملی، زبان، نژاد و قومیت مطرح نیست و بر اساس عقل، همه آحاد یک ملت در کنار هم از تمامیت ارضی و ارزش‌های خود دفاع می‌کنند و متحد هستند، در انسجام دینی نیز نباید مسائلی که در شرایط فعلی، کم‌اهمیت است باعث اختلاف و دودستگی شده و راه را برای نفوذ دشمن، هموار کند.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب