دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آبان 1400 - 13:46

آشنایی با برترین الگوریتم های موتور جستجو گوگل

همه ما با موتورهای جستجوگر اینترنتی و مخصوصاً موتور جستجوی گوگل کار کرده ایم. الگوریتم های گوگل نتایج بسیار مرتبط با عبارت جستجو شده را تولید می کنند. الگوریتم های گوگل معیاری هستند که نتایج جستجو بر مبنای آنها به ما نشان داده می شوند.
کد خبر : 617687
الگوریتم های موتور جستجو گوگل



به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، همه ما همواره در مسائل روزمره زندگی جهت حل مشکلات و مسائل زندگی سعی نموده که مراحل کار را به صورت قدم به قدم و مرحله به مرحله انجام داده تا خروجی کار در هر مرحله مشخص شود تا بتوان به سادگی به عیب یابی روش حل مسئله پرداخت. انجام قدم به قدم این مراحل را می توان الگوریتم نامید. در واقع الگوریتم یعنی انجام یک سری کار مرحله به مرحله با هدف رسیدن به جواب بهینه و نهایی. الگوریتم های گوگل مکانیسم هایی هستند که موتور جستجوی گوگل بر مبنای آنها به تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود در اینترنت پرداخته و عناوینی را که مشابهت بسیار زیادی با عبارات جستجو شده دارند را به کاربر نمایش می دهد.


آشنایی با برترین الگوریتم های موتور جستجو گوگل<br />


گوگل همواره در حال رصد و ارزیابی نیازهای کاربرانی می باشد که در حال استفاده از موتور جستجوی گوگل هستند و روز به روز امکانات جدیدتری را در اختیار آنها قرار می دهد. یکی از این امکانات الگوریتم های گوگل می باشد که در بهینه سازی نتایج حاصل از جستجوی عبارات استفاده می شوند. هر کدام از این الگوریتم ها دارای هدف منحصر به فردی می باشند. گوگل با استفاده از الگوریتم های گوگل سعی می کند در کسری از ثانیه کاربر به نتیجه مطلوب و نهایی برساند.



Google's algorithms are a complex system used to retrieve data from its search index and instantly deliver the best possible results for a query. The search engine uses a combination of algorithms and numerous ranking factors to deliver webpages ranked by relevance on its search engine results pages (SERPs).



سیستم رتبه بندی گوگل که مطالب و محتواهای سایت ها را بررسی می کند مجموعه ای کامل از الگوریتم های گوگل می باشد که با استانداردهای جهانی جستجوی اطلاعات مطابقت دارند. در ادامه مطلب تعدادی از الگوریتم های مهم از الگوریتم های گوگل را بررسی می کنیم:



  1. الگوریتم برت


الگوریتم برت یک الگوریتم اوپن سورس می باشد که گوگل در نوامبر 2018 از آن رونمایی کرده است. در این الگوریتم از مفاهیم شبکه های عصبی در پردازش زبان طبیعی استفاده شده است و سعی می کند که درکی مشابه انسان از عبارات جستجو شده داشته باشد. الگوریتم برت به سیستم اجازه می دهد تا معنی یک کلمه را بر مبنای معنای کلمات مجاور آن تشخیص دهد یعنی در این الگوریتم از فرایند آموزش دو سویه یا دو جهته استفاده شده است. به عنوان مثال کلمه شیر در دو عبارات شیر مادر و شیر جنگل برای این الگوریتم قابل تمایز می باشد. الگوریتم برت علاوه بر آموزش دو سویه می تواند غلط های املایی را نیز تشخیص دهد و زبان محاوره را نیز تفهیم نماید. در واقع الگوریتم برت الگوریتمی است که درک موتور جستجو از زبان انسان را افزایش می دهد.



  1. الگوریتم مرغ مگس خوار


گوگل در تاریخ 26 سپتامبر 2013 از الگوریتم مرغ مگس خوار رونمایی کرد. هر چند که حدود یک ماه قبل از آن مورد استفاده قرار گرفته بود. یکی از اهداف اصلی الگوریتم مرغ مگس خوار این بود که جستجوی معنایی را از یک مفهوم به واقعیت تبدیل کند و در نهایت به استاندارد جستجو تبدیل شود. به عنوان مثال اگر عبارت غذای ایرانی جستجو شود نمونه هایی از غذاهای ایرانی را به کاربر پیشنهاد می دهد و در نتایج جستجو اثری از مراکز گردشگری ایرانی دیده نمی شود در واقع این الگوریتم از فهرست معنایی گوگل استفاده می کند. بسیاری از برنامه نویسان معتقدند که الگوریتم مرغ مگس خوار یک الگوریتم جدیدی نمی باشد و فقط یک نسخه کاملاً اصلاح شده از الگوریتم های قبلی می باشد.



  1. الگوریتم پاندا


الگوریتم پاندا اولین الگوریتمی بود که گوگل در فوریه 2011 از آن رونمایی نمود. الگوریتم پاندا یا الگوریتم کتابخوان سعی می نماید که سایت های با کیفیت پایین را که فقط حاوی مطالب کپی شده از سایر سایت ها و هرزنامه ها و تبلیغات بیش از حد مجاز هستند را شناسایی کرده و رتبه آنها را در سیستم رتبه بندی تنزل ببخشد تا دیگر در نتایج خروجی جستجو نمایش داده نشوند. گوگل به طور مداوم سیگنال‌ها و معیارهایی را که برای تعیین ارزش یک وب‌سایت استفاده می‌کند، تغییر می‌دهد و پیشرفت می‌دهد تا این معیارها مورد سوء استفاده کاربران قرار نگیرد.



  1. الگوریتم کبوتر


یکی دیگر از الگوریتم های گوگل که در تاریخ 24 ژوئیه 2014 رونمایی شد الگوریتم کبوتر بود. الگوریتم کبوتر بر جستجوهای محلی تمرکز می کند. این الگوریتم نتایج حاصل از جستجو را بر اساس موقعیت مکانی کاربران بهینه سازی می کند. اگر صفحه کاری شما به صورت اصولی و صحیح بهینه و سئو نشده باشد ممکن است الگوریتم کبوتر تاثیر منفی بر آن داشته باشد و آن را در خروجی نمایش ندهد. به عنوان مثال اگر قصد پیدا کردن نزدیکترین رستوران به محل خود باشیم و عبارت نزدیکترین رستوران را جستجو کنیم این الگوریتم بر مبنای محلی که در آن قرار داریم نزدیکترین رستوران را یافته و آن را به ما نمایش خواهد داد.



تولد این الگوریتم، در ظاهر صفحه SERP نیز تغییراتی ایجاد کرد، این تغییرات با هدف ارائه پاسخ بهتر به کاربران جست وجوگر عبارات کلیدی در گوگل، اعمال شد.



الگوریتم پنگوئن



  1. الگوریتم پنگوئن


الگوریتم پنگوئن در 24 آپریل 2012 توسط گوگل رونمایی شد. گوگل در این الگوریتم هرزنامه ها و سایت های با لینک دهی اشتباه و نامرتبط را مورد هدف قرار داده بود. در واقع هدف اصلی الگوریتم پنگوئن حذف تکنیک های لینک سازی بود که کاربران را به وب سایت های نامرتبط با موضوع سوق می داد (به عنوان مثال آدرس دادن اشتباه به یک عابر پیاده یا سواره). الگوریتم پنگوئن جهت افشای وب سایت هایی مورد استفاده قرار گرفت که از استراتژی های بک لینک مشکوک برای ارتقاء رتبه خود در سیستم رتبه بندی گوگل استفاده می کردند. الگوریتم پنگوئن بر خلاف الگوریتم پاندا محتواهای صفحات را اصلاً بررسی نمی کند.



  1. الگوریتم سندباکس


الگوریتم سندباکس هیچگاه توسط شرکت گوگل رونمایی نگردید چرا که این شرکت همواره وجود چنین الگوریتمی را نفی نموده است و آن را مورد تائید قرار نداده است و این الگوریتم بیشتر در میان کاربران و برنامه نویسان رواج پیدا کرده است. روزانه سایت های جدید زیادی روانه اینترنت می شوند. الگوریتم سند باکس مانند یک فیلتر عمل می کند و سایت هایی را که تازه راه اندازی می شوند را از سایت قدیمی و معتبر جدا می کند و آنها را در یک سندباکس یا جعبه شنی قرار می دهد تا بتوانند اعتماد موتور جستجوی گوگل را بدست بیاورند. که همین فرایند کسب اعتماد موتور جستجوی گوگل ممکن است از یک ماه تا شش ماه زمان بر باشد. در واقع فرایند الگوریتم سندباکس بر مبنای اعتماد و اطمینان می باشد و هر وب سایتی که بتواند اعتماد گوگل را بدست بیاورد می تواند از سندکس خارج شده و در سیستم رتبه بندی گوگل قرار بگیرد.


مزایای وجود الگوریتم سند باکس گوگل



  1. عدم جلوگیری از دیده شدن سریع سایت‌های اسپم

  2. داشتن فرصت کسب تجربه برای رشد بهتر سایت‌های نوپا

  3. ارائه محتواهای باکیفیت‌ کم‌ ریسک‌تر به کاربران گوگل


منبع این خبر پلتفرم خرید رپورتاژ آگهی تسمینو میباشد


انتهای پیام/ر



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب