از صفر تا صد مزایای پذیرش بدون آزمون ارشد دانشگاه آزاد اسلامی تا اعلام زمان تکمیل ظرفیت
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ لاله قلیپور- هرساله داوطلبان زیادی برای تحصیل در مقطع ارشد، ثبتنام کنکور کارشناسی ارشد را برای ورود به دانشگاه آزاد اسلامی انجام میدهند اما با توجه به محدودیت ظرفیت پذیرش در این دانشگاه، فقط تعدادی از داوطلبان موفق به ورود به این دانشگاه میشوند.
دانشگاه آزاد اسلامی برای فارغالتحصیلان ممتاز مقطع کارشناسی، تسهیلاتی به اسم پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ در نظر گرفت تا داوطلبانی که شرایط آییننامه جامع پذیرش بدون کنکور را دارا هستند، بدون نیاز به ثبتنام کارشناسی ارشد این دانشگاه، بتوانند شانس خود را برای ورود به این دانشگاهها امتحان کنند اما مزایای تحصیل در دوره بدون آزمون این دانشگاه چیست؟
ابلاغ آییننامه جامع پذیرش ارشد بدون آزمون استعدادهای برتر در دانشگاه آزاد
آییننامه جامع پذیرش بدون آزمون استعدادهای برتر و فارغالتحصیلان ممتاز برای ورود به دورههای تحصیلی بالاتر در رشتههای غیرپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی با عنایت به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر نخبهپروری و فراهم آوردن امکانات سختافزاری و نرمافزاری برای کار و تلاش نخبگان و توجه معظم له در بیانیه گام دوم انقلاب در خصوص حمایت از جوانان مستعد و کارآمد بهعنوان محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی و در راستای تحقق سند دانشگاه آزاد اسلامی از نیمسال تحصیلی دوم ۱۳۹۹-۱۴۰۰ برای پذیرش لازمالاجرا شد.
پرونده استعدادهای برتر متقاضی استفاده از تسهیلات استعدادهای درخشان از سوی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان تشکیل و پس از راستی آزمایی و امتیازدهی پروندههای حائز شرایط در شورای هدایت مطرح میشوددر بخشی از این بخشنامه آمده است: «با عنایت به اینکه ایجاد بستر لازم برای حمایت و هدایت از پژوهشگران جوان و نخبگان، از اولویتهای راهبردی این دانشگاه است، امید که مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی در اجرای صحیح، دقیق و بهنگام این آییننامه همکاریهای لازم را انجام دهند.»
امکان پذیرش پژوهشگران جوان در دورههای تحصیلات تکمیلی
بر اساس مصوبه هفتاد و دومین جلسه شورای هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه آزاد اسلامی؛ برای ایجاد وحدت رویه در پذیرش استعدادهای برتر و فارغالتحصیلان ممتاز در دانشگاه آزاد اسلامی، تمامی آییننامه و دستورالعملهای مربوط به پذیرش بدونآزمون استعدادهای برتر برای ورود به دورههای تحصیلی بالاتر، با توجه به آخرین مصوبات شورای هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه آزاد اسلامی و اساسنامه و آییننامههای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان تجمیع میشوند.
پرونده استعدادهای برتر متقاضی استفاده از تسهیلات استعدادهای درخشان از سوی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان تشکیل و پس از راستی آزمایی و امتیازدهی پروندههای حائز شرایط در شورای هدایت مطرح میشود. مصوبات شورای هدایت درباره پذیرش متقاضیان یا انجام مصاحبه علمی به مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی ابلاغ میشود تا نسبت به انجام فرآیند مصاحبه، صدور سند پذیرش و معرفینامه به واحد دانشگاهی اقدام شود.
شرایط ثبتنام بدون کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی ۱۴۰۰
برای ورود به دانشگاه از چند راه میتوان رفت؟ راه اصلی ورود به دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد، آزمون سراسری برگزار شده توسط سازمان سنجش است اما همچنان چند درصد از ظرفیتهای هر رشته، مختص به استعدادهای درخشان است. پذیرش ارشد بدون کنکور دانشگاه آزاد اسلامی بسیار منسجم برگزار میشود و در میان داوطلبان محبوبتر است.
بیشتر بخوانید:
امکان درخواست تغییر اولویت انتخاب رشته برای داوطلبان کارشناسی ارشد
انتشار کارنامه آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰/ داوطلبان تا ۱۱ آبانماه فرصت اعتراض دارند
اما ثبتنام بدون کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی ۱۴۰۰، مختص چه داوطلبانی است و شرایط آن چیست؟ بر اساس بخشنامه شماره ۱۰/۳۸۵۹ مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۰۹ موضوع آئیننامه جامع پذیرش بدون آزمون استعدادهای برتر و فارغالتحصیلان ممتاز برای ورود به دورههای تحصیلی بالاتر از این قرار است.
اولین شرط حداقل معدل لازم برای ثبتنام بدون کنکور آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی برای گروه غیر علوم پزشکی حداقل معدل ۱۶ براساس امتیاز حاصل از معدل تراز شده با ظرفیت حداکثر ۴۰ درصدی برای هر یک از رشته/محلهای انتخابی گزینش علمی است. شرط دوم در پذیرش دانشآموختگان واجد شرایط تا ۳ سال پس از فارغالتحصیلی(فارغالتحصیلان سال ۱۳۹۷ به بعد) است. شرط بعدی برای داوطلبان، رعایت همنامی گروه عمده تحصیلی مقطع کارشناسی متقاضی با رشته مورد تقاضا در مقطع ارشد است.
شرط چهارم در ارتباط با دانشآموختگان ممتاز سایر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی است و در صورت دارا بودن شرایط مندرج در دفترچه امکان ثبتنام و پذیرش در این دوره را دارند. ۲ تذکر نیز در زیر این شرایط باید مورد توجه داوطلبان فوق قرار گیرد. اول اینکه داوطلبان مجاز به انتخاب حداکثر ۱۰۰ رشته/محل از یک مجموعه از جدول شماره یک دفترچه راهنما هستندو تذکر دوم نیز این است که این داوطلبان با تهیه کارت اعتباری بدون محدودیت در بیش از یک مجموعه امتحانی میتوانند ثبتنام کنند.
رعایت همنامی گروه عمده تحصیلی مقطع کارشناسی متقاضی با رشته مورد تقاضا در مقطع کارشناسی ارشد الزامی است
در رابطه با شرایط ثبتنام بدون آزمون گروههای پزشکی نیز شرط اول این است که همه حائزین شرایط درخواست کننده گروه علوم پزشکی براساس حداقل معدل ۱۷ مورد گزینش قرار میگیرند و طبق شرط دوم حداکثر تعداد نیمسالهای تحصیلی فارغالتحصیلان کارشناسی پیوسته نباید بیشتر از ۸ نیمسال باشد.
شرط بعدی برای داوطلبان، رعایت همنامی گروه عمده تحصیلی مقطع کارشناسی متقاضی با رشته مورد تقاضا در مقطع ارشد است. استفاده از تسهیلات دوره بدون آزمون گروهعلوم پزشکی بلافاصله بعد از فارغالتحصیلی وتا یکسال بعد از آن است لذا تنها فارغالتحصیلان سال ۱۳۹۹ به بعد مجاز به استفاده از این تسهیلات هستند.
دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع کارشناسی ارشد، بدون آزمون و با سهمیه استعدادهای درخشان در همه رشتهها و واحدهای دانشگاهی دانشجو میپذیرد. رشتههای بدون آزمون کارشناسی ارشد این دانشگاه در هفت شاخه قرار میگیرند. شاخه اول، گروه علوم پزشکی؛ شاخه دوم، گروه دامپزشکی؛ شاخه سوم، گروه علوم انسانی؛ شاخه چهارم، گروه علوم پایه؛ شاخه پنجم، گروه فنی و مهندسی؛ شاخه ششم، گروه کشاورزی و منابع طبیعی و شاخه هفتم، گروه هنر است.
امکان رفع نقص معدل داوطلبان ارشد بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی
دغدغه بعضی از داوطلبان پیغام نقص ریزنمرات و معدل درج شده در کارنامه ایشان است که باید مدارکشان را به مرکز سنجش فکس کنند. معصومه طباطبایی دراینباره میگوید: «این پیغام به این دلیل به داوطلبان ارسال شده است که مدارک لازم برای مشخص شدن معدل آنها مثل مدرک فارغالتحصیلی یا مدرک موقت در دسترس نبوده است.»
بیشتر بخوانید:
-
نحوه ثبت نام پذیرفتهشدگان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی
-
امروز آخرین مهلت ثبتنام پذیرفتهشدگان ارشد دانشگاه آزاد اسلامی است
-
ثبتنام پذیرفتهشدگان بدونآزمون کارشناسی ارشد تا ۸ آبان ماه ادامه دارد
وی میافزاید: «به این داوطلبان تا پایان آبان ماه فرصت داده شده که مدارک موردنیاز را به مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی ارسال کنند پس از بررسی دوباره این مدارک نتیجه نهایی به اطلاع داوطلبان میرسد.»
پذیرفتهشدگان دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ امروز در سامانه آموزشیار ثبت نام کنند
دوره کارشناسی ارشد با تمام مزایا و معایب آن، مانند پلی است که دارندگان مدرک کارشناسی برای اخذ مدرک دکتری باید از آن عبور کنندلازم به ذکر است، پذیرفتهشدگان دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ (ویژه استعدادهای درخشان) دانشگاه آزاد اسلامی از روز چهارشنبه ۵ آبان تا امروز شنبه ۸ آبان ماه با مراجعه به سامانه آموزشیار به آدرس edu.iau.ac.ir و مطابق جدول زمانی اعلام شده، نسبت به ثبتنام خود بهصورت مجازی اقدام کنند.
دلایل علاقهمندی برای اشتغال به تحصیل در دوره کارشناسی ارشد چیست؟
شروع تحصیل در مقاطع مختلف، نیازمند پرداخت هزینه و صرف زمان است و همین باعث میشود که افراد با حجم زیادی از سوالات روبهرو شوند که آیا ادامه تحصیل در مقطع موردنظر مزیتی دارد یا خیر؟ اما مزایای نامنویسی در مقطع کارشناسی ارشد چیست؟
شأن اجتماعی بهعنوان اولین مزیت ۶ کانه ادامه تحصیل در دوره ارشد محسوب میشود، ازآنجاییکه امروزه آمار قشر باسواد جامعه سیر صعودی دارد، هر فرد برای رسیدن به منزلت اجتماعی و جایگاهی مناسب در اجتماع بهتر است تا جایی که میتواند در رشته تحصیلی خود خبره شود چراکه صرف زمان و کوشش بسیار در راستای کسب درجههای تحصیلی بیشتر، تجربه و دانایی شخص را همواره افزایش میدهد و همین باعث ایجاد ذهنیتی برتر از فرد در برابر جامعه میشود.
مزیت دوم علاقه به تحصیل است، داوطلبان دارای مدرک کارشناسی که مشتاق ادامه تحصیل هستند یا افراد دارای مدرک دکتری حرفهای که مایل به دریافت مدرک کارشناسی ارشد در سایر رشتهها هستند، میتوانند پس از مطالعه منابع موردنظر، برای ثبتنام در آزمون ورودی کارشناسی ارشد دانشگاهها خود را آماده سازند.
بازار کار مزیت سوم است و ازآنجاکه علاوه بر مهارتآموزی داوطلب، هرچقدر فرد تخصص علمی بیشتری در رشته خود داشته و مدارک تحصیلی مرتبط با حرفه خود را دریافت کرده باشد، از آینده شغلی بهتری برخوردار خواهد بود. همچنین علاقهمندان استخدام در هیئتعلمی مراکز آموزش عالی به این نکته توجه داشته باشند که ۹۰ درصد دانشگاههای کشور برای تکمیل کادر هیئتعلمی خود تنها دارندگان مدرک دکتری را موردپذیرش قرار میدهند که یکی از لازمههای دریافت آن، داشتن مدرک فوقلیسانس است.
یکی از مزیتهای اشتغال به تحصیل در دوره کارشناسی ارشد امریه و تعویق سربازی استمزیت بعدی امریه و تعویق سربازی است، معافیت تحصیلی یکی از راههای تعویق زمان خدمت سربازی دانشجویان پسر است، به این صورت که افراد محصل در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته تا ۶ سال و ارشد ناپیوسته تا ۳ سال امکان تحصیل بدون گذراندن خدمت سربازی را دارا هستند. همچنین لازم به ذکر است که مشمولان حداکثر تا ۱ سال پس از فارغالتحصیلی، انصراف یا اخراج از دانشگاه، فرصت معرفی خود برای اعزام به خدمت سربازی را دارند.
مزیت پنجم سهولت پذیرش در دانشگاههای خارج از کشور است ازآنجاکه دانشگاههای برتر جهان برای پذیرش دانشجویان مهاجر شرایطی را وضع کردهاند که یکی از موارد مهم آن، داشتن رزومه تحصیلی قوی و مدرک تخصص در رشته موردنظر است. همچنین هرچقدر رتبه دانشگاهی که شما مدرک خود را از آن اخذ کردهاید، بالاتر باشد، اولویت بیشتری برای دریافت بورسیه تحصیلی دارید.
یادگیری روشهای پژوهش به دلیل ارائه پایاننامه یا سمینار مزیت پایانی تحصیل در دوره ارشد است. دانشجوی این مقطع علاوه بر گذراندن دروس تخصصی و کسب اطلاعات علمی بیشتر، بهواسطه آماده کردن پروژههای مختلف مانند پایاننامه، ارائه سمینارها و کنفرانسهای تحقیقاتی، با روشهای پژوهشی بهصورت عملی آشنا میشود و همین باعث افزایش عزتنفس دانشجو، ارتقا فن بیان فرد و کسب توانایی و تجربه در زمینه گرایش تخصصی خود میگردد.
آیا تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، معایبی هم دارد؟
ممکن است شرایطی برای متقاضی پیش آید که از آن با عنوان معایب تحصیل در این مقطع یاد شود. مورد اول شامل افرادی میشود که برای فرار از دوره سربازی میخواهند بدون هدف در این دوره مشغول به تحصیل شوند، این اشخاص نهتنها از کسب مهارت و تجربه جا میمانند، بلکه بدون هیچ سودی زمان خدمت سربازی خود را به تعویق میاندازند و جای کسانی را که واقعاً قصد تحصیل و کسب درجه علمی را دارند، اشغال میکنند.
مورد بعدی نیز شامل افرادی میشود که با گذراندن این دوره ۲ ساله و کسب مدرک فارغالتحصیلی، انتظار دارند در بهترین رده شغلی مشغول به کار شوند، درصورتیکه بهتر است فرد همزمان با مهارتآموزی در بازار کار، تخصص علمی لازم را نیز فراگیرد.
به گزارش آنا، دوره کارشناسی ارشد با تمام مزایا و معایب آن، مانند پلی است که دارندگان مدرک کارشناسی برای اخذ مدرک دکتری باید از آن عبور کنند. علاوه بر آن داوطلبان برای موفقیت در رشته خود، بایستی برای کسب تجربه و رزومه کاری قوی، بهصورت فیزیکی با محیط کار آشنا شوند تا خارج از فضای تحصیلی، تخصص موردنیاز را تا حد امکان کسب کنند.
انتهای پیام/۴۱۶۷/پ
انتهای پیام/