دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آبان 1400 - 13:05
حجت‌الاسلام خسروپناه مطرح کرد؛

روابط و رفتارهای شهدا مبنای نظریه‌پردازی در علوم انسانی

«اپلیکیشن حبیب» رونمایی شدمعاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه باید علوم انسانی خود را مبتنی‌ بر رفتارهای شهدا ارائه کنیم، گفت: دانشگاهیان باید با توجه به رفتار شهدا، نظریه‌هایی در حوزه‌های مختلف پرورش بدهند.
کد خبر : 617092
همایش علمی-پژوهشی کنگره ملی گرامیداشت ۳ هزار و ۵۳۵ شهید استان زنجان



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از زنجان، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در همایش کمیته علمی-پژوهشی کنگره ۳ هزار و ۵۳۵ شهید استان زنجان با بیان اینکه علوم اجتماعی مدرن از قرن ۱۹ تاکنون سه کار عمده توصیف انسان مطلوب، توصیف انسان محقَق و تغییر انسان محقَق به انسان مطلوب را در دستور کار دارد، اظهار کرد: گزاره‌ها و نظریه‌هایی که به توصیف انسان محقَق می‌پردازند، مانند نظریه‌های عرضه و تقاضا و نظریه‌های شخصیت، ادعا می‌کنند که انسان محقَق، همان است که ما می‌گوییم؛ اما سؤال ما این است کدام انسان محقَق؟ آیا روابط، رفتارها و پدیده‌های اجتماعی انسان محقَقی به نام شهید را بررسی کرده‌ایم؟


روابط و رفتارهای شهدا مبنای نظریه‌پردازی در علوم انسانی




بیشتر بخوانید:


کنگره ۳ هزار و ۵۳۵ شهید زنجان احیای آرمان تکلیف در قبال شهیدان است


کنگره شهدای استان زنجان سال آینده برگزار می‌شود


نمی‌توان عظمت ایثار و فداکاری شهدا را در چند مقاله گنجاند


نقش دانشگاه آزاد اسلامی در برپایی کنگره ملی ۳ هزار و ۵۳۵ شهید زنجان




وی ادامه داد: آیا به‌طور مثال رابطه عرضه و تقاضا که بین انسان‌ها متعارف است، بین شهدا هم جاری است؟ اگر شهدا را به‌عنوان واقعیت‌های عینی و انسان‌های محقَق بررسی کنیم به نظریه‌های جدیدی در حوزه مختلف مدیریت، شخصیت و قدرت می‌رسیم. ما این کار را نکردیم، ما نهایت برای شهدا رمان نوشتیم، رمان‌نوشتن آغاز راه معرفی شهید است، باید علوم انسانی خود را مبتنی‌بر رفتارهای شهدا ارائه کنیم.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: باید در این ارتباط طوری توصیف و تبیین کنیم که مجله‌های ISI مقالات ما را چاپ کنند، مأموریت و وظیفه معرفتی که دانشگاه‌ها دارند، این است که دانشگاهیان باید با توجه به رفتار شهدا، نظریه‌هایی در حوزه‌های مختلف پرورش بدهند.


روابط و رفتارهای شهدا مبنای نظریه‌پردازی در علوم انسانی


خسروپناه بیان کرد: در دنیای مدرن با ساخت فیلم، انیمشین و سریال‌ها به رفتارهای ما جهت می‌دهند، سپس براساس این رفتارها، روابط بین انسان‌ها را شناسایی می‌کنند و از دل آن نظریه‌های مختلف را بیرون می‌آورند.


وی با بیان اینکه ما سمبل‌ها و نمادهای واقعی از شهدا داریم که هرکدام از آنان به‌عنوان الگو هستند، اضافه کرد: شهدا معلمان ما هستند، وقتی زندگی شهدا بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که جز اخلاص، تواضع، خدمت به مردم و دغدغه نجات کشور چیز دیگری نداشتند و چیزی به‌عنوان «منیّت» در آنان نبود.


روابط و رفتارهای شهدا مبنای نظریه‌پردازی در علوم انسانی


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: اگر با شهدا انس بگیریم، شهدا ما را رها نمی‌کنند و در مسائل و مشکلات‌مان گره‌گشایی و راهگشایی آنان را خواهیم دید.


به گزارش آنا، در پایان این همایش علمی؛ مهدی افضلی مدیر اجرایی طرح پژوهشی تحلیل محتوای زندگینامه شهدای استان زنجان به بیان اجرای این طرح پرداخت و از «اپلیکیشن حبیب» رونمایی و تعدادی از مقالات برگزیده علمی ارائه شد.


روابط و رفتارهای شهدا مبنای نظریه‌پردازی در علوم انسانی


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب