دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آبان 1400 - 12:16
آنا گزارش می‌دهد؛

واکسن‌نزدن راه فرار از آموزش حضوری در دانشگاه‌ها/ آیا برخورد قانونی صورت می‌گیرد؟

عوامل عدم اقبال دانشجویان به تزریق واکسن باید شناسایی شوددر حالی آموزش‌های حضوری در دستور کار دانشگاه‌ها قرار گرفته که تنها حدود ۶۰ درصد دانشجویان واکسن دریافت کرده‌اند.
کد خبر : 616626
واکسیناسیون

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ توسعه واکسیناسیون در کشور سبب شده که بسیاری از امور به روال عادی برگردد، در این مسیر دانشگاه‌ها نیز تلاش می‌کنند که برنامه‌های خود را به‌صورت حضوری دنبال کنند؛ البته لازمه این امر واکسیناسیون دانشگاهیان اعم از کارکنان، اساتید و دانشجویان است. بر اساس اعلام محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم؛ «آموزش‌های حضوری به‌گونه‌ای تدریجی و با توجه به شرایط منطقه موردنظر و میزان واکسیناسیون دانشجویان و شرایط خوابگاهی برقرار می‌شود.»


بر این اساس آمارها نشان می‌دهد اساتید به میزان ۹۰ درصد واکسینه شده‌اند اما آمار واکسیناسیون دانشجویان کمی نگران‌کننده است.


عدم وجود آمار دقیق از واکسیناسیون دانشجویان در وزارت علوم


با اینکه واکسیناسیون با ارائه کارت ملی صورت می‌گیرد؛ اما مسئولان چنین مطرح می‌کنند که از آمار واکسیناسیون اطلاع دقیقی ندارند. به گفته علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ «آمار دقیقی از واکسیناسیون دانشجویان در وزارت علوم به لحاظ پراکندگی نداریم اما آمار شهودی از دانشگاه‌ها به‌صورت تصادفی گرفته‌ایم. آن چیزی که از دانشگاه‌ها به ما منتقل کرده‌اند، آمار بالاتری حدود بیش از ۶۰ درصد است و استادان هم بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد آمار داده‌اند.»


استخراج آمار واکسیناسیون دانشجویان با ارائه کد ملی


بر اساس اعلام فرید نجفی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت؛ «به دنبال ارائه آماری از واکسیناسیون دانشجویان و اساتید نیستم اما اگر آمار دقیقی می‌خواهید، کد ملی دانشجویان را به وزارت بهداشت بدهید، دقیقاً پوشش واکسیناسیون را به شما می‌دهند چون برای هر واکسنی کد و نوع واکسن ثبت شده است و تنها یک آنالیز ساده و گرفتن داده‌ها را طلب می‌کند. تمام اطلاعات در سایت وزارت بهداشت موجود است و به‌راحتی می‌توان این آمار را استخراج کرد.»




بیشتر بخوانید:


کرونا توفیق اجباری برای تقویت زیرساخت‌های فضای مجازی است/ تولید محتوا برای انتقال بهتر مفاهیم درسی


از ورود دیرهنگام نودانشجویان ارشد به دانشگاه‌ها تا آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی




واکسیناسیون ۶۰ درصدی دانشجویان


با این حال آماری کلی از واکسیناسیون دانشجویان وجود دارد. محمدمهدی طهرانچی؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره بازگشایی دانشگاه و آمار واکسیناسیون هیئت‌علمی و دانشجویان می‌گوید: «بر اساس تحقیق و جامعه آماری، وضعیت واکسیناسیون دانشجویان در تهران به‌مراتب از شهرستان‌ها بهتر است و در شهرستان‌ها عدم رغبت به واکسیناسیون بیشتر است. این گزارش نشان می‌دهد که در زمینه دانشجویان باید کار اجتماعی و فرهنگی بیشتری انجام دهیم و عوامل عدم اقبال دانشجویان را به واکسن را باید شناسایی کرد. در واقع ۳۰ درصد دانشجویان در شهرستان‌ها و در تهران تا ۶۰ درصد دانشجویان واکسن زده‌اند.»


آمار واکسیناسیون دانشجویان مأیوس‌کننده است


آمار واکسیناسیون دانشجویان کمی نگران‌کننده به نظر می‌رسد و عبدالله جاسبی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با اشاره به گزارش آمار واکسیناسیون دانشجویان از سوی دکتر طهرانچی می‌گوید: «این موضوع اگر در دانشگاه‌های دولتی نیز بدین‌گونه باشد، آمار مأیوس‌کننده‌ای داریم. زمانی تصور می‌کردیم علت نزدن واکسن در دسترس نبودن آن است اما اگر در دسترس باشد و حدود یک‌سوم نزنند مثل اتفاقی است که در کشور آمریکا افتاده است. باید صدا و سیمای ایران برنامه‌ای برای این کار داشته باشند و به نوعی به ستاد مرکزی کرونا این موضوع منعکس شود تا در این مورد نیز اقداماتی صورت گیرد.»


دانشجویانی که واکسن دریافت نکرده‌اند در این میان نظرات مختلفی دارند. احمد، یکی از دانشجویان دوره کارشناسی است که واکسن نزده، به خبرنگار آنا می‌گوید: «اگر واکسن بزنم مجبورم که به‌صورت حضوری در دانشگاه حاضر شوم به همین دلیل قصد ندارم واکسن بزنم چراکه برخی از نزدیکانم با وجود تزریق واکسن به کرونا مبتلا شده‌اند.»


فائزه، دانشجوی دیگری که واکسن دریافت نکرده عنوان می‌کند: «آموزش آنلاین در دانشگاه به‌خوبی پیش می‌رود چه لزومی دارد که حضوری به دانشگاه بروم، اگر واکسن بزنم ناچارم در دانشگاه حاضر شوم این‌گونه بیشتر جانم به خطر می‌افتد، ترجیح می‌دهم که واکسن تزریق نکنم.»


با این حال کسانی که واکسن دریافت نکرده‌اند، نمی‌توانند وارد دانشگاه شوند. خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم درباره ممنوعیت ورود کارکنان، اساتید و دانشجویان واکسینه نشده به دانشگاه‌ها می‌گوید: «اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه‌ها فقط با ارائه کارت واکسن مجاز به ورود به دانشگاه خواهند بود و همه باید واکسینه شده باشند.»


بر اساس اعلام معاون آموزشی وزارت علوم؛ «دانشجویانی که واکسینه نشده باشند نمی‌توانند در دانشگاه حضور یابند و از کلاس درس به‌صورت حضوری استفاده کنند.»


لزوم برخورد قانونی با واکسن‌نزده‌ها


بر این اساس به نظر می‌رسد باید برخوردهای انضباطی با واکسن‌نزده‌ها در نظر گرفته شود. به گفته محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ «کارمندانی که واکسن دریافت نکنند به‌زودی با مصوبه ستاد کرونا مشمول جرائم و مجازات قانونی می‌شوند.»


در این مسیر دانشگاه آزاد اسلامی نیز برنامه‌ای خاص برای دانشجویان در نظر گرفته است. به گفته محمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران؛ «کسانی که دُز دوم را زده‌اند، می‌توانند در کلاس‌ها حاضر شوند کسانی که واکسن نزده‌اند و مشکل خاصی نداشته باشند باید دروس خود را حذف کنند.»


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب