دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 آبان 1400 - 16:25

میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی از راکتور شهید فخری‌زاده بازدید کردند

گروهی از میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی از مرکز تولید رادیودارو و نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای راکتور تحقیقاتی شهید فخری زاده بازدید کردند.
کد خبر : 616369
راکتور شهید فخری زاده



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، در آستانه سالروز میلاد پیامبر گرامی اسلام (ص) و هفته وحدت، جمعی از مهمانان سی‌ و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، امروز (شنبه) اول آبان ماه ۱۴۰۰ از راکتور تحقیقاتی شهید فخری‌زاده (تهران)، مرکز تولید رادیودارو در پردیس شهید شهریاری و همچنین نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای بازدید کردند.


در ابتدای این بازدید بهروز کمالوندی معاون امور بین‌الملل حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی طی سخنانی گفت: رجاء واثق دارم، همگرایی، هم‌افزایی و انسجام اندیشمندان قلمرو اسلامی زیر پرچم اسلام عزیز، سبب اتحاد امت اسلام و ارتقای ملل اسلامی در برابر بدخواهان، کژاندیشان و مستکبران خواهد شد.


معاون سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: امت اسلام در برهه‌ای بحران‌زا و به قول رهبر فرزانه و عزیزمان، در یک پیچ تاریخی سرنوشت‌ساز قرار دارد. از طرفی، رشد زایدالوصف علوم و فناوری‌های گوناگون، موجب رفاه و پیشرفت زندگی بشر و تسلط بر طبیعت شده و از طرف دیگر همین علم و فناوری، در دست دزدان چراغ به دست و عالمان بی‌عمل، سبب یکه‌تازی، استثمار و استعمار ملل کمتر برخوردار توسط مستکبران شده است. از یک‌سو با خلق سازمان‌های بین‌المللی، موجب تسهیل روابط و تعامل بیشتر ملل جهان در جهت رفع مشکلات و پر کردن خلاء کاستی‌های مختلف شده و از سویی دیگر، همین سازمان‌های به‌ظاهر بین‌المللی، در دست خودمحوران و بازیچه خودکامگان شده و از هیچ فرآیندی برای تحقیر و تحدید ملل دیگر فروگذاری نمی‌کنند.


وی افزود: در این فضای پرتنش و وهم‌آلود، جهان اسلام با رنسانس خود، نه‌تنها موظف به توسعه و پیشرفت خود با توسل به دانش و فناوری‌های جدید است، بلکه باید با ارتقای اندیشه اسلامی و نگرش توحیدی و اتکای به خداوند منان، مسیر سبز پیشرفت خود را با الگویی اسلامی و برآمده از آیات و روایات و متکی بر خود و نه بر غیر خود هموار کند و این همان مسیری است که درنهایت به تمدن نوین اسلامی خواهد انجامید.


کمالوندی در ادامه با اشاره به یک‌جانبه‌گرایی و یکه‌تازی مستکبران جهان و دشمنان دنیای اسلام گفت: هم‌اکنون جهان اسلام واجد سرمایه‌های گران‌سنگی است. این سرمایه‌ها، نتیجه تلاش اندیشمندان و متفکرانی است که در طول تاریخ با مجاهدت‌های فراوان به‌دست‌آمده‌اند. بی‌تردید، آنچه از کنفرانس وحدت اسلامی باید سربرآرد، همانا ساختارها و سازوکارهای تمدن نوین اسلامی و تبیین و ترسیم کردن مسیر رسیدن به آن در این دوره ابهام‌آلود و در حضور تنش‌های عدالت سوز در صحن بین‌المللی است.


معاون رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: سرعت تحولات به حدی است که دمی را نباید آسایید و فرصتی را نباید از دست داد. امت اسلامی در معرض و بعضاً در محاصره یکه‌تازان عرصه جهان خواری قرار دارد. وضعیت خطیر فعلی که آینده چند ۱۰ سال بلکه یک یا دو سده پیش روی جهانیان را رقم خواهد زد برهه زمانی بسیار حساسی است که باید با درک درست از آن برای ساختن جهانی امن و آماده برای تعالی انسان‌ها بهره جست.


سخنگوی سازمان انرژی اتمی در خصوص دستیابی و دستاوردهای سترگ و غرورآفرین فناوری هسته‌ای اظهار داشت:ما در اینجا تمام تلاش خود را برای دستیابی به مرزهای علم و فناوری هسته‌ای معطوف داشته‌ایم و علیرغم همه مخالفت‌ها و دشمنی‌های فراوان در عرصه بین‌المللی، در صنعت هسته‌ای دستاوردهای سترگ و غرورآفرینی کسب کرده‌ایم. در مسیر کسب این دستاوردهای بزرگ از همه‌چیز مایه گذاشته‌ایم و عزیزانی را که هرکدام مردانی رشید و عالمانی فقید بوده‌اند را درراه اعتلای اسلام و امت اسلامی تقدیم کرده‌ایم. ازاین‌بین می‌توانم به شهیدان بزرگواری چون دکتر علی‌محمدی، دکتر شهریاری، مهندس احمدی روشن و آخرین آن‌ها شهید فخری زاده اشاره کنم همچنین باید بگویم که تلاش‌های مستمر دشمنان اسلام برای نابودی این صنعت ارزشمند از طریق توطئه‌های مختلفی چون خرابکاری صنعتی، سایبری، بمب‌گذاری و طرق مختلف به‌کاربرده شده، خوشبختانه راه به‌جایی نبرده و این صنعت همچنان شاداب و هرروز شکوفاتر از قبل به‌پیش می‌رود.


وی افزود: ملت بزرگ ایران اسلامی رودررو، سینه‌به‌سینه و چشم در چشم دشمن انداخته و از حق خود نگذشته است که اگر چنین می‌شد پاسخی در پیشگاه پیامبر اعظم صلوات‌الله‌علیه و شهدای اسلام در طول تاریخ نداشتند.


کمالوندی با اشاره به توانمندی دانشمندان ایران اسلامی در فتح قله‌های دانش، تصریح کرد: بدون شک یکی از ارکان تمدن نوین اسلامی علم و فناوری است و همین سرمایه می‌تواند عامل وحدت جهان اسلام و قلمرو اسلامی باشد. به مصداق آیه شریفه هل یستوی الذین یعلمون و الذین لایعلمون هرکدام از ما موظفیم به سهم خود و با تکیه بر داشته‌های خود به این امر مهم روی‌آوریم و با تشریک‌مساعی در این زمینه به تکلیف اسلامی خود عمل کنیم. خوشبختانه ایران اسلامی امروز در همه شاخه‌ها و رشته‌های فناوری و صنعت هسته‌ای قله‌های پیشرفت را درنوردیده است.


وی افزود: هزاران متخصص این صنعت در حوزه‌های اکتشاف و استخراج اورانیوم گرفته تا تبدیل و غنی‌سازی و ساخت انواع سوخت هسته‌ای، نیروگاه اتمی، رادیودارو، کاربرد آن در صنعت و کشاورزی، لیزر و کوانتوم و گداخت و غیره در تلاش دائم هستند و باعث شده‌اند تا ایران در جایگاه نسبتاً بالایی قرار داشته باشد.


سخنگوی سازمان اعلام کرد: آماده‌ایم تا در توسعه فناوری هسته‌ای در جهت رفاه مردم و جوامع اسلامی با کشورهای جهان اسلام همکاری کنیم تا همه باهم مسیر تمدن نوین اسلامی را هموارتر کنیم. با کمک یکدیگر، شانه‌به‌شانه و دست در دست هم، این مسیر سبز را برای اعتلای اسلام و امت اسلامی باصلابت طی کنیم، به امید آینده درخشان در پرتو تمدن نوین اسلامی.


در این بازدید مهمانان سی‌ و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، با زیرساخت‌های علمی و تحقیقاتی، دستاوردها و توانمندی‌های صنعت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در حوزه راکتور و تولید رادیو دارو آشنا شدند و در پایان از نمایشگاه ویژه دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور بازدید کردند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب