با وجود تحریمها در «صنعت فضایی» پابهپای دنیا پیش میرویم
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حسین بلندی، رئیس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت، در همایش رتبههای برتر آزمون سراسری که با عنوان «آینده روشن» و به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد، اقتدار آفرینی را از دلایل اهمیت فناوریهای فضایی دانست و گفت: اقتدار درزمینههای مختلف علمی، سیاسی و اجتماعی برای کشور قدرت بازدارندگی ایجاد میکند تا هرکسی به خود جرئت آزار و اذیت ندهد به همین خاطر ضعیفترین کشورها هم تلاش میکنند در این زمینه سرمایهگذاری داشته باشند.
بلندی با اشاره به روند شکلگیری و تکامل فناوری فضایی در دنیا، افزود: ۵۰ سال پیش اولین گامها در این عرصه برداشته شد و بهمرور پیشرفت کرد تا اینکه امروز همه کشورهای پیشرفته، یا نیروی فضایی تشکیل دادهاند و یا در حال تشکیل آن هستند؛ با این وجود دولت گذشته تأکید داشت که توسعه فناوری فضایی کافی بوده و باید به سمت کاربرد آن برویم؛ درحالیکه تا توسعه فناوری به درصد مشخصی نرسد امکان کاربری وجود ندارد.
وی ضمن تأکید بر اینکه مهندسان نخبه امروز باید آماده عملیاتی و کاربردی کردن فناوری فضایی در کشور باشند، ادامه داد: دلیل رشد فناوری فضایی کشور و عدم رشد برخی دیگر از عرصهها مانند صنعت خودرو این است که در پایهریزی و رشد فناوری فضایی از روز اول روی پای خودمان ایستادیم و هیچکس در هیچ جای دنیا کوچکترین حمایتی از ما نداشت اما درزمینهٔ خودرو اغلب در پی حمایتهای خارجی بودهایم.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و صنعت در ادامه ضمن تشریح بخشهای مختلف یک سامانه فضایی، خاطرنشان کرد: حتی برای آزمودن یا پرتاب ماهواره هم با ما همکاری نمیکردند(و یک مورد هم که همکاری کردند، گفتند ماهواره گمشده است) ازاینرو خودمان درصدد تولید آن برآمدیم که طی دهه گذشته، سه پرتابگر با موفقیت آزمودن شدهاند؛ درزمینه ایستگاههای زمینی پرتاب نیز منتظر کمک دیگران نمانده و خودمان ایستگاههای پیشرفته ایجاد کردیم.
وی بابیان اینکه باوجود تحریمهای داخلی و خارجی، همچنان پا بهپای پیشرفت فناوری فضایی در دنیا پیش میرویم، اظهار کرد: برخی مواقع به مشکلات سختی برمیخوردیم که جز با کمک و توجه اهلبیت(ع) قابلحل نبود؛ وقتی علم در خدمت دین باشد، پیشرفتمان صدها برابر بیش از دیگران میشود چنانکه شاهد هستیم کشورهای پیشرفته آنهم بدون وجود تحریمها، سرعت رشد کمتری نسبت به ما دارند.
بلندی با اشاره به تعطیلی مرکز ملی فضایی توسط دولت در سال ۹۵، به اهمیت خودباوری از سوی نخبگان و مسئولان اشاره و تأکید کرد: در دولت گذشته ما عملاً بهجای تشویق، تنبیه شدیم؛ اگر مسئولی نگاهش به بیرون باشد نهتنها باور دارد که نمیشود و نمیتوانیم بلکه باور به توقف هرگونه رشد و تلاش داخلی دارد اما دولت فعلی قول داده شورای عالی فضایی را طبق زمانبندی مستمر تشکیل دهد.
رئیس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به استعداد ویژه دانشجویان ایرانی حتی در سطوح کارشناسی، بیان کرد: وقتی دانشجویان کارشناسی ما در رشته برق به آلمان قطعه صادر میکنند، مشخص است که اگر حمایت و باور شوند، در مقاطع بالاتر چه اتفاقات بزرگی را رقم خواهند زد چنانکه هیچکس باور نمیکرد که ما طی ۱۰ سال به چنین رشدی در حوزه ماهواره برسیم و اکنون نیز در آستانه تولید و ارسال ماهوارههای پیشرفته باشید.
وی طبیعت کار در حوزه فناوری را جهادی دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند حوزه فضا یک جبهه است؛ بنابراین باید با تمام قوا وارد میدان شد و برای هر اتفاقی آماده بود؛ این عرصه نیازمند متخصصان جهادگر است. اکنونکه دنیا از مجموعه ماهوارهای صحبت میکند، جهتگیری ما نیز به سمت ماهوارههای کوچکتر، ارزانتر و سهلالعبور در مدار است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و صنعت، تیمورم را مهمترین بخش کار در حوزه فضا برشمرد و به دانشجویان نخبه یادآور شد: اکنون در دانشگاهها اصولاً درسی بنام مهندسی سیستم نداریم درحالیکه باید با نگاه سیستمی به مسائل توجه کرد و پیش رفت؛ شما در جایگاه آینده سازی کشور قرار دارید و مدیران فردای بخش فضایی هستید پس خود را باور داشته و بر این اساس برنامهریزی مؤثر داشته باشید.
گفتنی است، نخستین رویداد «آینده روشن» به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آستان قدس رضوی، مهر و آبان ماه جاری با حضور رتبههای برتر کنکور سراسری در مشهد مقدس برگزار میشود.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/