انتظار رشد قضاوت را از داوران نداشته باشیم/ پنالتی استقلال مقابل هوادار درست نبود
گروه ورزش خبرگزاری آنا، هفته نخست رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران با قضاوتهای متفاوتی همراه شد و سوت داوران در برخی بازیها تأثیرگذار بود. البته با توجه به آنکه هفته نخست مسابقات برگزار میشد سطح اعتراضات تیمها به عملکرد تیمهای داوری پایین بود اما با حساستر شدن مسابقات دور از انتظار نیست تیمها علیه مجریان قانون گلایههای شدیدی داشته باشند.
نوید مظفری درباره قضاوت داوران در هفته نخست لیگ برتر با اشاره به این موضوع که با شروع شدن مسابقات نباید انتظار رشد قضاوت را از سوی تیمهای داوری داشت، اظهار کرد: در دیدار پرسپولیس مقابل فولاد خوزستان عملکرد داور و کمکهایش بدون نقص بود و در تمامی صحنههای تأثیرگذار سوت اشتباهی زده نشد. در مسابقه استقلال با هوادار، اعلام پنالتی برای استقلال درست نبود و بعد از گل شدن ضربه اول، تکرار ضربه که باعث از دست رفتن گل شد، غلط بود. در بازی گلگهر سیرجان با تراکتور، برای نماینده تبریز به اشتباه اعلام پنالتی شد و اگر خطای هم رخ داده بود داور کارت زرد را به بازیکن دیگری داد، در حالی که او در آن خطا نقشی نداشت.
وی ادامه داد: در دیدار سپاهان با مس رفسنجان پنالتی اعلام شده برای مس درست بود اگرچه گل نشد. در بازی نساجی مازندران با فجرسپاسی شیراز، تنها گل بازی که منجر به پیروزی نساجی شد در شرایط آفساید به ثمر رسید. با توجه به شروع لیگ برتر نباید انتظار خاصی برای پیشرفتی محسوس در عملکرد داوران داشت چون برنامهریزیها همانند گذشته است و فقدان برنامه در مسائل مختلف دیده میشود مشکلات در جای خود باقی میمانند و کیفیت قضاوت مانند گذشته خواهد ماند. اگر مشکلات ساختاری و مدیریتی رفع شود باید توقع بهبود قضاوت را داشت اما چنین اتفاقی رخ نداده و شرایط همچون گذشته پیش میرود.
پیشکسوت داوری با یادآوری یکی از قوانین داوری فیفا بیان کرد: سرپرست یا همان رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال، رئیس هیئت فوتبال یک استان است. طبق قانون فیفا او نمیتواند چنین مسئولیتی را عهدهدار شود اما با نقض قانون در حال انجام هر دو مسئولیت است. در این قانون آمده کسانی که با فوتبال ارتباط دارند نباید در داوری مسئولیت داشته باشند ولی این اتفاق در کمیته داوران ایران رخ داده است. حتی اگر رئیس کمیته داوران فردی کاملاً بیطرف باشد زمانی که تیم استانش به مصاف تیم دیگری میرود هر نتیجهای رخ دهد امکان ارتباط دادن نتیجه با او وجود دارد و به همین دلیل در گام اول که مهمترین گام محسوب میشود دچار اشتباه شدیم.
بیشتر بخوانید:
- داوران برای قضاوت مسلح نیستند/ مربی و بازیکن جایگاه خود را درک نمیکنند
- نیازی به جراحی عملکرد داوران از سوی تیمها نیست/ هیچ داوری در مورد عملکرد مربیان حرف نمیزند
مظفری تعداد زیاد داوران را یکی از معایب لیگ برتر دانست و عنوان کرد: به خاطر انتخابات سال گذشته فدراسیون فوتبال، 150 داور در فهرست کمیته داوران قرار گرفت و الان هم هیئتهای استانی انتظار دارند برای قضاوت مسابقات به نیروهای آنها فرصت داده شود در حالی که در هیچ لیگ معتبری این تعداد داور برای قضاوت وجود ندارند و حجم زیاد داوران موجب کمتر رسیدن قضاوت به آنها می شود. در نتیجه داور به خاطر فاصلهدار بودن قضاوتهایش از لحاظ تجربه و مهارت دچار مشکل میشود. فهرست داوران بینالمللی هم در یک سال هیچ تغییر نمیکند. چنین چیزی ممکن نیست و با توجه به عملکرد داوران در طول فصل، نمره آنها بهتر یا بدتر میشود. وقتی تغییری در فهرست صورت نمیگیرد علامت سؤال در ذهن ایجاد میشود چون چنین اتفاقی ممکن نیست.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/