دلایل افزایش اقدامات تروریستی داعش در افغانستان
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، ناامنیها در افغانستان به ویژه طی هفتههای اخیر روندی صعودی داشته و بر خلاف وعده طالبان مبنی بر مقابله جدی با این موضوع، متاسفانه تروریستهای داعش توانستهاند عملیاتهای خود را گسترش دهند.
دو عملیات تروریستی در مساجد جامع قندوز و قندهار که عمدتا شیعیان نمازگزار جمعه را هدف قرار داد، نشان داد که داعش عملا اسب خود را برای تشدید ناامنیها و ایجاد منازعات قومی-مذهبی زین کرده است.
این در حالی است که از ابتدای استقرار طالبان در این کشور تا قبل از انفجار مسجد قندوز، یک امنیت نسبی در شهرها و ولایات مختلف برقرار شده بود، اما به یکباره فضا تغییر کرد.
به نظر میرسد گروههای تروریستی-تکفیری چون داعش، با حمایت آمریکا و بعضی از کشورهای منطقه و به نیابت از آنان، اهداف متعددی را از این اقدامات که بیشتر مراکز دینی و فرهنگی شیعه را مورد هدف قرار داده دنبال میکنند.
بیاعتبارسازی ادعای تامین امنیت از سوی طالبان، به واکنش کشاندن ایران در مقابل طالبان، ایجاد جنگ شیعه-سنی و... از جمله این اهداف به شمار میروند که داعش به نیابت از آمریکا و در جهت ممانعت از بازگشت آرامش به این کشور انجام میدهد.
نکته آنکه این اقدامات تروریستی در آستانه «هفته وحدت» و برگزاری کنفرانس بزرگ وحدت در تهران که با موضوع «اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام» و حضور جمعی از متفکران و اندیشمندان اسلامی از ۵۲ کشور جهان به صورت حضوری و مجازی از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در حال برگزاری است صورت گرفته است.
همین مسئله نشان میدهد که اتخاذ «راهبرد همگرایی منطقهای» از سوی ایران و ابتکار عمل تهران در برگزاری نشستهایی از این دست، عملا در مقابل «راهبرد تفرقهافکنی و جنگافروزی مذهبی» غرب قرار دارد و لذا تمام ابزار و امکان میدانی و رسانهای نظام سلطه برای مواجهه با آن به خط شدهاند.
در چنین شرایطی لازم است که طالبان با درک شرایط موجود، اولا خطر داعش را به عنوان گروهی که حمایت محور عبری-غربی-عربی را پشت سر خود دارد، جدی گرفته و چنانچه وعده داده، تمام توان خود را برای مقابله با آن و تامین امنیت به کار گیرد.
دوم آنکه طالبان چنانچه وعده از کیان شیعه حراست کند، باید برای اعتمادسازی، امنیت مراکز شیعه را به خود شیعیان بسپارد و آنها را با نیروهای خود پشتیبانی کند.
از سویی؛ بدون شک استمرار فقر، بیکاری و گرسنگی عامل مهمی در جذب افراد به سوی داعش خواهد بود، لذا طالبان باید بهبود اوضاع معیشتی را در اولویت خود قرار داده و با طرحهای کوتاهمدت و میانمدت اقتصادی، راهبرد توطئهآمیز آمریکا و سعودی را تا حدود زیادی خنثی کند.
بر این اساس؛ باید تاکید کرد که چنانچه از رفتار آمریکاییها در قبال منطقه و به ویژه افغانستان مشهود است، آنها قصد رها کردن این منطقه را ندارند و تمام ابزار خود از جمله تروریستهای تکفیری بازیابی شده را در این راه به خدمت گرفتهاند.
منبع: نورنیوز
انتهای پیام/
انتهای پیام/