راه خروج برای مربیان بیکیفیت خارجی در دوومیدانی/تمرین تفتیان و حدادی زیر نظر مربی ایرانی
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، دوومیدانی ایران برای مشارکت در آوردگاه المپیک با چهار سهمیه راهی توکیو شد که البته یکی از نمایندگان ایران بهدلیل مثبت شدن تست کرونا بخت حضور در این رقابتها را از دست داد. نمایندگان ایران در میدان المپیک طبق پیشبینیها انتظارات را برآورده نکردند و دوومیدانی ایران همچون سالهای گذشته از کسب مدالهای رنگارنگ المپیک بینصیب ماند. البته در تمامی سالهای حضور دوومیدانی در المپیک، تنها در سال ۲۰۱۲ احسان حدادی موفق به کسب مدال نقره المپیک شد و نامش را در ورزش دوومیدانی ایران ماندگار کرد. پس از آن دیگر این رشته مادر روزبهروز رو به افول رفت. دو نماینده ایران پیش از حضور در المپیک با مربیان خارجی خود تمرین میکردند، تفتیان و حدادی چندین ماه زیر نظر مربی خارجی خود اردوهای برونمرزی داشتند و عملکرد ضعیف آنها در میدان المپیک موجی از انتقادها را به همراه داشت. این دو ورزشکار با مربیان خارجی خود نتیجهای کسب نکردهاند و تنها صدها هزار دلار هزینه شد که هیچ عایدی هم برای دوومیدانی ایران نداشت.
کارنامه قابل قبول مربیان ایرانی در دوومیدانی
این در حالی است که دوومیدانی ایران مربیان خوبی دارد، حسن تفتیان با مربی ایرانی به رکورد و نتایج خوبی دست یافت. بهنام شیری و حسین رسولی هم با هادی سپهرزاد قهرمان و نایب قهرمان آسیا شدند. رضا قاسمی در گذشته با حامد احمدپور در آسیا نایب قهرمان شد و به المپیک رسید و مهدی پیرجهان هم با ایوب دادروان به سهمیه المپیک رسید هر چند که حضور در این رقابتها را به خاطر ابتلا به کرونا از دست داد. همه اینها نشان میدهد که مربی ایرانی توانایی بالایی دارد اما فدراسیون در گذشته و حتی پیش از المپیک هم اصرار به استفاده از مربیان خارجی داشت.
تغییر سیاستهای فدراسیون دوومیدانی برای مربیان
حالا با گذشت چند ماه از میدان المپیک، فدراسیون دوومیدانی هم سیاست جدیدی را پیش گرفته است و قرار است تمامی دوومیدانیکاران ایران با مربیان ایرانی و در داخل ایران تمرینات را پیگیری کنند. صیامی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، گفت: دوومیدانی تا پایان سال دو مسابقه یکی رقابتهای داخل سالن قهرمانی آسیا در بهمن ماه به میزبانی قرقیزستان و همچنین بازیهای داخل سالن آسیا ۲۰۲۲ به میزبانی تایلند را در اسفندماه در پیشرو دارد، بنابراین تصمیم داریم اردوهای تیم ملی را از آبانماه آغاز کنیم تا دوومیدانیکاران بتوانند در این مدت به آمادگی قابل قبولی برسند. البته ملیپوشان باید در مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا که اسفندماه در کویت برگزار میشود، شرکت کنند. با این حال همه هدف فدراسیون این است که شرایط را برای حضور قدرتمند ورزشکاران فراهم کند. در این میان برنامهریزیهای زیادی صورت گرفته است. اصل بر این است که دوومیدانیکاران بتوانند در داخل ایران و زیر نظر مربیان ایرانی بهترین عملکرد را در رقابتهای بینالمللی داشته باشند. البته در مواردی که مسابقات برونمرزی است و حضور ورزشکاران اهمیت دارد در قالب آمادگی برای آن رقابتها اردوی برونمرزی برای آنها در نظر گرفته میشود اما به صورت کلی هدف این است که دوومیدانیکاران در داخل ایران و زیر نظر مربیان ایرانی تمرینات خود را پیگیری کنند.
بیشتر بخوانید؛
تفتیان انتظارات را برآورده نکرد/هیچ زمانی نگفتیم شانس کسب مدال داریم/ بضاعت دوومیدانی همین قدر بود
هیاهوی فرزانه فصیحی و هزینههای دلاری احسان حدادی برای هیچ/ وقتی دوومیدانی ایران از نفس میافتد
حدادی و تفتیان هم با مربیان ایرانی تمرین میکنند
رئیس فدراسیون دوومیدانی در پاسخ به این سوال که حدادی و تفتیان هم این شرایط را دارند، عنوان کرد: وقتی میگویم همه ورزشکاران، یعنی آنها هم شامل میشوند. در گذشته هم تعداد مربیان خارجی ما زیاد نبود اما الان همان تعداد اندک هم دیگر حضور ندارند چرا که در دوومیدانی ایران مربیان خوبی داریم که نتایج بسیار درخشانی را رقم زدند. بنابراین نیاز است که فدراسیون دوومیدانی از این ظرفیت نهایت استفاده را ببرد. حدادی هم خود را برای بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ و ورودی مسابقات قهرمانی جهانی در آمریکا آماده میکند و طبق صحبتهایی که با هم داشتیم تمامی اردوهای او در داخل ایران برگزار میشود.
صیامی تأکید کرد: در همین مسابقات پیشرو سیاست فدراسیون، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش این است که ورزشکارانی اعزام شوند که شانس بالایی برای کسب مدال داشته باشند. همچنین توجه به تعداد ورزشکاران به لحاظ کمی و همچنین توجه به ردههای پایه از سیاستهای فدراسیون است که در این خصوص تمامی برنامههای ما حول محور آن میچرخد و به همین خاطر تعدادی دوومیدانیکاران جوان را اعزام کردیم تا بتوانند سهمیه رقابتهای جهانی را کسب کنند.
انتهای پیام/۴۰۵۷/پ
انتهای پیام/