قهرمان ایران توهین نانوشتهای را متحمل شد/ کیفیت لیگ برتر با جدایی بازیکنان کلیدی افت کرده است
گروه ورزش خبرگزاری آنا، فصل جدید رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران از امروز آغاز میشود و نگاه علاقهمندان به عملکرد تیمهای مدعی قهرمانی است. در این میان سابقه تیمها موضوع مهمی برای پیشبینی فاتح احتمالی مسابقات به شمار میرود. تجربه ثابت کرده تیمهایی که از لحاظ مالی شرایط بهتری دارند بخت بیشتری را برای ایستادن در رتبه نخست در هفته پایانی خواهند داشت و البته حفظ اسکلتبندی تیمها با رفع نقاط ضعف در این زمینه اثرگذار است. پرسپولیس قهرمان پنج دوره لیگ برتر ایران است و سپاهان و استقلال فصل قبل دوم و سوم شدند.
جلال چراغپور درباره اینکه کدام تیمها در فصل پیش رو بخت بیشتری برای قهرمانی دارند با اشاره به این موضوع که عوامل مهمی در تعیین فاتح جام قهرمانی نقش خواهند داشت، اظهار کرد: باشگاههایی که از لحاظ مالی شرایط بهتری دارند در فصل نقل و انتقالات عملکرد بهتری دارند و میتوانند بازیکنان بهتری جذب کنند. در لیگ برتر ایران نهایتاً ۳۰ تا ۳۵ بازیکن تأثیرگذار داریم و دیگر بازیکنان در سطوح متوسط و سایه هستند. تیمی که پنج بازیکن مؤثر و حتی بیشتر از پنج بازیکن جذب کند برای رسیدن به قهرمانی بخت بیشتری خواهد داشت. در اینجا سرمربی و دستیارانش نقش خاصی نخواهند داشت. سرمربی تیم آخر هم میتواند با حضور بازیکنان کلیدی و آماده لیگ برتر همان نتایجی را کسب کند که سرمربی تیم اول به دست آورده است.
وی دانش موجود نزد سرمربیان لیگ برتر را یک اندازه دانست و عنوان کرد: وقتی در کلاسهای مربیگری مدرسان تغییر نمیکنند و انتقال دانش مربیگری برای دادن مدرک A آسیا مانند گذشته است سطح علم مربیان لیگ برتر تفاوتی با هم نمیکند. در این بین مربیان بر اساس روابط اجتماعی، مدیریتی و حتی سیاسی صاحب موقعیت شغلی میشوند. انتخاب سرمربی هم به کارنامه نیست و اگر چنین بود در یک فصل یک مربی در سه تیم کار نمیکرد. در خارج از ایران وقتی سرمربی تیمی نتیجه نمیگیرد مدتی به خود استراحت میدهد و در کلاسهای مربیگری تکمیلی شرکت میکند تا متوجه ایرادهایش شود و علم خود را به روز کند. در داخل کشور چنین موضوعی وجود ندارد و انتخاب سرمربیان بر اساس اتفاقات رقم میخورد و قابل پیشبینی نیست.
کارشناس فوتبال اصل بی قانونی را گونهای از قانون در ایران خواند و عنوان کرد: فوتبال باشگاهی ایران فاقد بزرگتر است. منظور از بزرگتر قانون است. قانونی وجود ندارد که پایبندی به آن دیده و حس شود. اگر اجرای قانون را در فوتبال ایران مشاهده میکردیم در فصل نقل و انتقالات شاهد اتفاقات بهتری بودیم. بسیاری از بازیکنان کلیدی تیمها به راحتی فروخته میشوند و جایگزین برای آنها جذب نمیشوند. در این بین تیمی که پول بیشتری داشته باشد موفقتر عمل میکند. برای بازیکنانی که پیشنهاد خارجی داشته باشند هم با توجه به نوع پیشنهاد تصمیمگیری انجام میشود. آنها نگاهی به هواداران و وضعیت تیم نمیکنند. وقتی همه نمایندگان ایران حذف میشوند و قهرمانی در سطح قاره نمیآوریم جای خالی بازیکنان کلیدی حس میشود. قهرمان پنج دوره اخیر لیگ برتر که قهرمانی با اختلاف فاحش امتیازی را تجربه کرده با اختلاف سه گل مغلوب نماینده عربستان میشود توهین نانوشتهای را متحمل شدیم.
بیشتر بخوانید:
- مدعیان به دنبال پایان دادن به سریال قهرمانیهای پرسپولیس
- برنامه بازی های هفته اول لیگ برتر فوتبال ایران + جدول
- محرومان لیگ برتر مشخص شدند/ نام دو استقلالی در لیست
چراغپور خریدهای کشورهای حوزه خلیجفارس از لیگ برتر ایران را علاوه بر فنی بودن استراتژیک دانست و تصریح کرد: بازیکنان تأثیرگذاری در سالهای اخیر به فروش رفتهاند و برای آنها جایگزین نداشتیم. باشگاههای ایرانی منتظر هستند به آنها پیشنهاد داده شود، به راحتی بازیکن را ترانسفر میکنند. خروج بازیکنان کلیدی باعث خالی شدن لیگ برتر از مهرههای تأثیرگذار میشود و برای همین شاهد افت کیفی مسابقات هستیم. اگر بازیکنان ایرانی تا این اندازه خوب هستند چرا به سادگی به آنها اجازه جدایی داده میشود؟ چنین اتفاقی در باشگاههای اروپایی رخ نمیدهد و بازیکنان ستاره و محوری خود را نمیفروشند مگر به قیمتی که بتوانند با آن بتوانند در جایگزینی جای خالی دچار مشکل نشوند. جدایی شجاع خلیلزاده، مهدی قایدی، احمد نوراللهی، محمدحسین کنعانیزادگان، امید ابراهیمی، علی کریمی، مجید حسینی و ... از فوتبال ایران با هدف استراتژیک بوده و اگر این اتفاق فنی بود شاهد تمدید قرارداد بازیکنانی که در گذشته جدا شدند، بودیم اما با قراردادی آزاد راهی اروپا میشوند یا پس از مدتی باز میگردند.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/