دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1400 - 09:33
سجاد انوشیروانی در گفت‌وگو با آنا:

افرادی که بله قربان‌گو نیستند به‌راحتی توسط مرادی حذف می‌شوند/ زیرساخت‌های وزنه‌برداری فاجعه است/ تاریخ‌سازی در المپیک است نه در هر مسابقه‌ای!

مربی سابق وزنه‌برداری گفت: متأسفانه برای رئیس فدراسیون وزنه‌برداری حذف کردن افراد مانند آب خوردن است. هر کسی که بله قربان‌گوی علی مرادی نباشد جایگاهی ندارد و به‌راحتی حذف می‌شود.
کد خبر : 615331
انوشیروانی

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی نوجوانان جهان به میزبانی عربستان برگزار شد و تیم پسران ایران با توجه به اینکه کیفی اعزام شده بود، انتظارات را برآورده نکرد و در مقابل، تیم دختران در اولین حضور صاحب سکوی جهانی شدند. دختران ایران ۲ مدال نقره و ۲ برنز کسب کردند. البته دو وزنه‌بردار هم اوت شدند هر چند که باید بیشتر از این روی تیم دختران کار کرد اما بازهم در اولین حضور خوب ظاهر شدند. اما شرایط پسران نوجوان در مسابقات جهانی کاملاً متفاوت بود. با توجه به قدمتی که وزنه‌برداری پسران ایران در مسابقات نوجوانان جهان دارد انتظار از آن‌ها بیشتر بود. به ویژه اینکه تیم با هدف کسب مدال به صورت کیفی به مسابقات اعزام شده بود. تیم ملی پسران با شش وزنه‌بردار، تنها دو مدال‌آور داشت. در واقع حاصل تلاش تیم پسران ۳ طلا و ۲ برنز بود.


بانوان با فقر امکانات و محدودیت‌های زیادی روبه‌رو هستند


سجاد انوشیروانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد وزنه‌برداران نوجوان در مسابقات جهانی گفت: ابتدا باید به تیم ملی بانوان تبریک بگوییم که در اولین حضور خود توانستند سکوی جهانی کسب کنند. این تیم نشان داد آن‌ها پتانسیل بالایی دارند و وزنه‌برداری بانوان با گذشت زمان و در سایه توجه مسئولان می‌تواند نتیجه بهتر از این کسب کند. اما متأسفانه برای این تیم برنامه خاصی در نظر گرفته نشده است و آن‌ها با روزمرگی و اردوهای کوتاه‌مدت این نتیجه را کسب کردند. ضمن اینکه در اکثر کشورها به وزنه‌برداران در رده نوجوانان و به خصوص بانوان فشار زیادی وارد نمی‌کنند و کار اصلی آن‌ها سرمایه‌گذاری در رده جوانان و بزرگسالان است. البته این صحبت به این معنی نیست که کار شایستگی بانوان وزنه‌برداری را زیر سوال ببریم. آن‌ها زحمت کشیدند و قطعاً این قشر هم با محدودیت‌های زیادی روبه‌رو هستند و امکانات اولیه را ندارند. متأسفانه در اکثر استان‌ها مشکل کمبود امکانات به وضوح دیده می‌شود و با وجود اینکه علاقمندان زیادی به این رشته ورزشی جذب می‌شوند اما با فقر امکانات روبه‌رو هستند.


از تیم ملی وزنه‌برداری پسران نوجوان انتظار بیشتری می‌رفت


وی اظهار کرد: در بخش پسران هم کادر فنی این تیم قطعاً زحمت زیادی کشیده‌اند اما نتایج آن طور که انتظار می‌رفت به دست نیامد. این نشان می‌دهد که وزنه‌برداری ما به مشکل خورده است. البته متأسفانه وضعیت وزنه‌برداری در سایر کشورها هم چندان مناسب نیست. ارتقای وزنه‌برداری به ۱۰ وزن اشتباه بزرگی بود. در کشور ما هم شرایطی که رده‌های پایه دارد و نتایجی که کسب شد، نشان داد برنامه‌ریزی خاصی برای این رده انجام نمی‌شود و مسئولان فدراسیون نگاهی به آینده ندارند. در حالی که ایران یکی از قطب‌های وزنه‌برداری دنیاست و این توقع را داشتیم که در مسابقات جهانی و در رده سنی پایه حداقل ۵ تا ۶ مدال کسب کنیم. اما این اتفاق نیفتاد. وزنه‌برداری بانوان نوپاست و حتی اگر صاحب سکو هم نمی‌شد باز هم نمی‌توانستیم ایرادی به آن بگیریم اما در مورد پسران شرایط فرق می‌کرد و با توجه به قدمتی که وزنه‌برداری مردان داشت انتظار بیشتری داشتیم. به‌خصوص اینکه خیلی از کشورها در این رقابت‌ها شرکت نکردند اما نتیجه‌ای که حاصل شد انتظارات را برآورده نکرد.


حال وزنه‌برداری ایران خوب نیست


سرمربی سابق تیم ملی وزنه‌برداری بزرگسالان در واکنش به تاریخ‌سازی وزنه‌برداران نوجوان در جهانی اظهار کرد: معمولاً تاریخ‌سازی در یک رشته ورزشی زمانی اتفاق می‌افتد که یک پتانسیل ویژه در آن رشته ظهور کنند و تیم با ترکیب کامل در یک مسابقه شگفتی‌ساز شود، نه اینکه با چند وزنه‌بردار آن هم در مصاف با وزنه‌برداران محدود از سایر کشورها که حرفی برای گفتن ندارند، بگوییم تاریخ‌سازی رخ داده است. البته باز هم تأکید می‌کنم کار بانوان ما بسیار ارزشمند بوده و این صحبت‌ها نباید انگیزه آن‌ها را از بین ببرد. اما اگر این روند در وزنه‌برداری ادامه پیدا کند تعطیلی آن را در آینده بسیار نزدیک خواهیم دید.


در حال حاضر کیفیت مسابقات لیگ به‌خوبی جایگاه وزنه‌برداری در ایران را نشان می‌دهد. در لیگ وزنه‌برداری در رده جوانان ما به‌راحتی می‌توانستیم چندین تیم در لیگ داشته باشیم، اما متأسفانه به خاطر عدم برنامه‌ریزی در استعدادیابی فقیر هستیم. در این چند ساله زحمت اصلی وزنه‌برداری روی دوش هیئت‌ها و مربیان زحمت‌کش استانی بوده است اما یک نفر دیگر از نتایج درخشانی که آن‌ها کسب می‌کنند سود می‌برند. ما نیاز داشتیم که آکادمی وزنه‌برداری در این سال‌ها ایجاد می‌کردیم اما این اتفاق نیفتاد. متولیان ورزش باید بدانند حال وزنه‌برداری ایران خوب نیست. در استان‌ها فقر امکانات بیداد می‌کند و این موضوع کاملا عیان است. به اعتقاد من تاریخ‌سازی در وزنه‌برداری باید در المپیک رخ می‌داد که با دو سهمیه می‌توانستیم به دو مدال برسیم. اما دیدیم که به راحتی وزنه‌بردارانی مثل سهراب مرادی و کیانوش رستمی حذف شدند. در وزنه‌برداری سرمایه‌ها را به‌راحتی از دست دادیم.




بیشتر بخوانید؛


مرادی یک روز هم زودتر برود به نفع وزنه‌برداری است/ انتخابات فدراسیون باطل است


لیگ وزنه‌برداری هر سال بی‌رمق‌تر از گذشته!/ فدراسیون چه نقشی دارد؟


عملکرد برخواه در تیم ملی اوتی یا مصدومیت بوده است!/ علی مرادی از اول تیرماه بازنشسته شد




زیرساخت‌های وزنه‌برداری فاجعه است


انوشیروانی تأکید کرد: اگر من از وضعیت موجود وزنه‌برداری انتقادی می‌کنم به هیچ عنوان قصد تخریب آن را ندارم، بلکه دلم می‌سوزد. همه زندگی من از وزنه‌برداری است و الان واقعا ناراحت می‌شوم وقتی می‌بینم وضعیت این رشته به این روز افتاده است. متأسفانه زیرساخت‌های وزنه‌برداری فاجعه است و مسئولان این رشته فقط به دنبال گمراه کردن افکار عمومی هستند. من نمی‌خواهم زحمتی را که آن‌ها در فدراسیون می‌کشند، زیر سوال ببرم اما سوال اصلی‌ام این است که جامعه داوری در وزنه‌برداری کجاست؟! ما تعداد زیادی داوران بین‌المللی داریم اما چه جایگاهی دارند؟! مربیان سازنده که در استان‌ها زحمت می‌کشند و بار اصلی تربیت وزنه‌برداران را برعهده دارند چه سهمی دارند؟! فدراسیون‌های ورزشی و از جمله وزنه‌برداری اعتباراتی را از کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش دریافت می‌کنند. این اعتبارات در کجا هزینه می‌شود، اگر هم در یک استان وزنه‌برداری به لحاظ امکانات وضعیت خوبی داشته باشد به خاطر تلاشی که مدیرکل آن استان انجام داده است در غیر این صورت فدراسیون هیچ برنامه‌ای برای تجهیز کردن سالن‌های وزنه‌برداری در استان‌ها ندارد.


حذف کردن افراد برای رئیس فدراسیون وزنه‌برداری مانند آب خوردن است


وی درباره کنار گذاشتن سهراب مرادی و کیانوش رستمی از حضور در مسابقات جهانی اظهار کرد: متأسفانه برای رئیس فدراسیون وزنه‌برداری حذف کردن افراد مانند آب خوردن است. هر کسی که بله‌قربان‌گوی علی مرادی نباشد جایگاهی ندارد و به‌راحتی حذف می‌شود. در واقع اگر کسی با سیاست‌های کلان فدراسیون‌ که مدام رئیس از آن‌ صحبت می‌کند، همخوانی نداشته باشد باید کنار برود. سهراب مرادی و کیانوش رستمی از بزرگان وزنه‌برداری ایران هستند و هر کشوری از داشته‌های خود به نحو احسن استفاده می‌کند اما در ایران همه چیز برعکس است و به‌راحتی این افراد کنار گذاشته می‌شوند.


در حال حاضر مرادی سیستم ایرانی-اسلامی را در فدراسیون وزنه‌برداری به راه انداخته است و من خیلی مشتاقم که ببینم این سیستم چیست. متأسفانه او با تجربه‌ بالایی که دارد اما ادبیاتی به کار می‌برد که برازنده نیست و حتی مردم عادی که از خانواده وزنه‌برداری نیستند می‌فهمند او فرار رو به جلو دارد. در حال حاضر تمرکز اصلی فدراسیون وزنه‌برداری کسب کرسی در فدراسیون جهانی است. پول‌های زیادی در گذشته برای این کار هزینه شد که نتیجه‌اش انصراف از همه پست‌ها بود. الان هم شرایط همین است و به جای اینکه برای کسب کرسی رایزنی از طریق کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان صورت بگیرد بدون برنامه‌ریزی به دنبال کرسی هستند. این سرنوشت دوباره تکرار می‌شود چون آن‌ها تنها به دنبال این هستند که اگر در داخل ایران جایگاه‌شان را از دست بدهند در خارج داشته باشند. متأسفانه این وضعیت در وزنه‌برداری این رشته را به نابودی کشانده است.


انتهای پیام/۴۰۵۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب