دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مهر 1400 - 18:26
در روز دوم هفدهمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد؛

از تدوین برنامه‌های فرهنگی ویژه تا جذب بیشتر دانشجویان داخلی و خارجی

روز دوم از هفدهمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در سالن همایش کتابخانه مرحوم حبیبی در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.
کد خبر : 615072
جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ روز دوم جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در سالن کتابخانه دکتر حبیبی آغاز به‌ کار کرد. در این نشست فرزاد جهان‌بین، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی کارنامه فرهنگی واحدهای دانشگاهی و فرآیند صدور آن را تبیین کرد. همچنین از واحدهای دانشگاهی با درجه عالی و خیلی خوب بر اساس کارنامه فرهنگی از سوی ریاست دانشگاه و جهان‌بین تقدیر شد.


۲۵۰ امتیاز فرهنگی برای سنجش مدیران دانشگاه آزاد اسلامی در نظر گرفته شده است


فرزاد جهان‌بین در این نشست اظهار کرد: دکتر طهرانچی همواره از کیان دانشگاه آزاد دفاع کرده و همیشه در همه امور و موضوعات از فعالیت‌های علمی پشتیبانی کرده و مدافع‌ حقوق خانواده بزرگ دانشگاه بوده است.


وی درباره فرآیند صدور کارنامه فرهنگی بیان کرد: برای مدیران در این کارنامه امتیاز لحاظ کرده و در مجموع ۲۵۰ نمره یا امتیاز در نظر گرفته‌ایم؛ در واقع هر یک از رؤسای واحدهای دانشگاهی دارای یک نمره مشخص هستند.


معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی درباره توجه به کیفیت فعالیت‌های کانون‌های مختلف دانشگاه گفت: برای سنجش کیفی فعالیت‌ها، ترکیبی از فرآیندها که شامل ۲۳ شاخص و ۷۳ زیرشاخص است را در نظر گرفته‌ایم.


جهان‌بین ادامه داد: برای میزان درصد جذب اعتبارات فرهنگی، شاخص در نظر گرفتیم به‌طوری‌که برای صدور کارنامه فرهنگی نباید واحدها را با هم بسنجیم بلکه هر یک از واحدها باید با خودشان سنجیده شود.




بیشتر بخوانید:


سند تحول نقشه دانشگاه آزاد اسلامی برای مرجعیت علمی است/ پیمان مدیران؛ ضمانت اجرایی سند


از ایجاد ۵ برنامه تحول‌آفرین دانشگاه آزاد اسلامی تا خداحافظی با آموزش حافظه‌محور/ رسیدن مرجع علمی در آینده‌ای نزدیک




خبرگزاری آنا، خبرگزاری علم و فناوری کشور است


در ادامه نشست شورای دانشگاه دکتر محمدمهدی طهرانچی گفت: تصمیم گرفته شده مقالات فرهنگی و ترویجی اساتید در روزنامه «فرهیختگان» منتشر شود. رویکرد بر این است که خبرگزاری و روزنامه بر اساس هیئت مدیره اداره شود تا جریان دانشجویی و نخبگی را تحت پوشش قرار دهند.


وی افزود: خبرگزاری علم و فناوری آن طور که باید در کشور وجود ندارد. اگر علم یکی از مؤلفه‌های اقتدار است، به خبرگزاری‌ای نیاز داریم که با مدیریت آقای خلفی‌زاده پیش می‌رود. آنا به معاونت تحقیقات و فناوری متصل شده و دهقانی فیروزآبادی رئیس هیئت مدیره آن است. خبرگزاری‌ علم و فناوری باید با فعالیت‌های مراکز و واحدهای دانشگاهی در استان‌ها ارتباط و همکاری نزدیک داشته تا دستاوردهای آن‌ها را رسانه‌ای کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سابقه روزنامه «فرهیختگان» رویکردی است فرهنگی، خبرگزاری آنا مختص علم و فناوری و باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز) بر امور دانشجویی متمرکز است و این سه رسانه باید کارکرد تنگاتنگی با دانشگاه داشته باشند.


محمد امین ایمانجانی، مدیرمسئول روزنامه «فرهیختگان» نیز گفت: بر اساس ابلاغ دکتر طهرانچی مقالات اساتید هیئت علمی با رویکرد ترویجی فرهنگی در روزنامه چاپ می‌شود که به‌عنوان امتیاز فرهنگی محسوب شود.


وی افزود: با توجه به ظرفیت روزنامه و رسانه‌های دانشگاه آزاد، به نظر می‌رسد فضا به سمت فضای نخبگانی حرکت می‌کند. اعضای شورای دانشگاه باید قبول زحمت کرده و محتوا تولید کنند ما آماده انتشار این موارد در روزنامه هستیم.


ایمان عطارزاده، مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی درباره طرح نظام‌مند مدیریت هوشمند و شفافیت امور دانشگاه گزارشی ارائه داد. نفیسه فیاض‌بخش، مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان نیز مطالبی را بیان کرد و توضیحاتی درباره واحدهای حامی مادران و اشتغالزایی زنان ارائه داد.


در ادامه نشست گزارش اجمالی از فعالیت کارگروه‌های استانی در خصوص مسائل و چالش‌های دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌ها از سوی اصغر کشتکار، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین ارائه شد.


بررسی توسعه رشته‌ها


در ادامه گزارشی از تصمیم‌گیری پیرامون فعالیت کارگروه مسائل مرتبط با توسعه رشته‌ها در قالب موضوعات توسعه دانشکده‌های مهارتی و کارآفرینی و تعیین یک روال چابک برای توسعه رشته‌ها بر اساس آمایش قرائت شد.


حاضران در جلسه در ادامه نظرات تخصصی در خصوص موضوع مطرح شده در خصوص توسعه رشته‌ها مطرح کردند.


در ادامه جلسه شورای دانشگاه درباره فعالیت کارگروه مسائل اعضای هیئت علمی در قالب موضوعات ساماندهی اعضای هیئت علمی مازاد استان‌ها و شاخص‌های ارزیابی طرح الف و ب بررسی و تصمیم‌گیری شد. درباره طرح الف و ب، فیروزفر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان گزارشی ارائه داد.


نظرات تخصصی در خصوص مسائل اعضای هیئت علمی نیز در این جلسه مطرح شد.


در ادامه پیرامون فعالیت کارگروه امور مالی در قالب موضوعات چارچوب منعطف برای بازخرید پرسنل و مشکلات موجود در بخشنامه‌های مربوط به هدایای مناسبتی از سوی معصومه طباطبائی، رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ‌التحصیلی مطرح شد.


طباطبایی گفت: ۱۵ هزار افزایش در ثبت نام رشته های بدون آزمون کنکور سراسری شاهد بودیم که جای خوشحالی دارد.


ایجاد بانک یکپارچه تولیدات علمی


در ادامه گزارش و بحث و تصمیم‌گیری پیرامون فعالیت کارگروه فناوری و پژوهش در قالب موضوعات ایجاد بستر شبکه‌های مجازی دانشگاه با پروفایل رسمی کارکنان، دانشجویان و اساتید، بانک یکپارچه تولیدات علمی (پایان‌نامه، رساله و مقالات و طرح‌ها) و تعیین قراردادهای مشخص سراهای نوآوری و فعالیتهای دانش بنیان در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد.


در ادامه گزارشی از سوی کارگروه مسائل مرتبط با پذیرش دانشجو در قالب موضوعات پذیرش براساس سوابق تحصیلی، فعال شدن جذب دانشجویان پژوهش محور در مقطع دکتری، پذیرش دانشجویان گروهی از سازمان‌ها و نهادها ارائه شد.


در این زمینه بر جذب دانشجویان بین‌المللی، تبلیغات کافی و موثر در مورد اقدامات دانشگاه، ایجاد رشته‌های بین‌رشته‌ای، توجه به قابلیت‌های منطقه‌ای، آمایش رشته‌ها، ایجاد مهدهای کودک تأکید شد.


در پایان جلسه گزارش کارگروه فرهنگی در قالب موضوعات فعالیت‌های خلاقانه و نوین و بومی در مسائل فرهنگی و لزوم طراحی آئین نامه مهندسی فرهنگی فضای دانشگاه آزاد اسلامی کشور از سوی علیرضا منظری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان مطرح شد.


مرتضی خلفی‌زاده، مدیرعامل خبرگزاری آنا نیز در این نشست، اظهار کرد: هم‌اکنون دوره حکمرانی اقناع و رسانه است، در حال حاضر خبرگزاری آنا با یک‌هشتم ظرفیت سایر خبرگزاری‌ها باید کاری کند کارستان؛ به همین دلیل در خبرگزاری آنا نیازمند اجماع ظرفیت‌ها در این زمینه است.


وی افزود: در خبرگزاری علم و فناوری آنا نیازمند روزنامه‌نگار علم هستیم؛ برای تربیت خبرنگار در این زمینه باید رشته روزنامه‌نگاری علم راه‌اندازی شود.


مدیرعامل خبرگزاری آنا بیان کرد: برای پوشش اخبار استان‌ها می‌توانیم برنامه‌ریزی ویژه برای واحدها داشته باشیم.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب