کانونهای مهدویت کانون دفاع و تبلیغ و ترویج اندیشههای دینی هستند/ نیاز به نقشه راه در کانون ها
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست هماندیشی دبیران کانونهای مهدویت دانشگاههای علوم پزشکی کشور، با حضور عباس شیراوژن معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، روحالله محمد علینژاد عمران رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در وزارت بهداشت برگزار شد.
عباس شیراوژن معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در این نشست ضمن تبریک عید امامت امام زمان (عج) به کانونهای مذهبی و کانونهای مهدویت در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، اظهار داشت: به واقع دانشگاهها و دانشجویان پیشتاز ترویج معارف مهدوی در سطح کشور بودهاند و در ادامه برنامههای تلویزیونی، مجلات و کتابها در این حوزه وارد عمل شدند.
دانشجو نباید دغدغهای جز تحصیل داشته باشد
معاون وزیر بهداشت با اشاره به پیشنهادات، انتقادات و نظرات دبیران کانونهای مهدویت در این نشست، خاطرنشان کرد: برای رفع مشکلات باید به یکدیگر کمک کنیم تا کارها با رونق بیشتری پیش برود، در مورد مباحث مالی نیز مشکل در فرآیند است نه میزان منابع و این مشکل تنها مربوط به تعاملات دانشجویان نیست.
وی افزود: من تلاش میکنم مانند وکیل مدافع دانشجویان عزیز باشم به نحوی که دانشجو دغدغهای جز تحصیل نداشته و دانشجوی فعال فرهنگی نیز کمترین دغدغه را داشته باشد. البته این موانع و مشکلات، بخشی از رشد شخصیتی و سیستم کاری و مدیریتی شما را شکل خواهد داد و تجربههای خوبی را در این مسیر پیدا خواهید کرد.
مؤمنان باید همیشه منتظر گشایش در امور باشند
شیراوژن با اشاره به روایت «أفضل الأعمال انتظار الفرج» تصریح کرد: به واقع ما انسانها عادت داریم برخی از روایات و از جمله این روایت را در فضای خاصی معنا و تفسیر کرده و از آن نتیجه میگیریم، برجستهترین معنای این فرمایش این است که «افضلترین اعمال انتظار کشیدن برای فرج امام زمان (عج)» است، اما بر اساس فرمایشی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند معنای دیگری نیز دارد و آن اینکه «افضل اعمالی» که اینجا آمده است اصل انتظار فرج است، یعنی همیشه گشایش وجود دارد و انتظار آن گشایش بالاترین اعمال است.
وی گفت: این گشایش به این معنا نیز است که مؤمنان باید همیشه منتظر گشایش در امور باشند، هیچ گاه نباید نا امید شوند، نباید گمان کرد کاری نمیشود کرد و دیگر هیچ فایدهای ندارد.
این مقام مسؤول با بیان اینکه هر کانون مهدویت باید بداند در مسیر فعالیت خود گشایش را به همراه خواهد داشت، افزود: این تنها برای انتهای تاریخ نیست، ممکن است زمان زیادی را در پیش روی خود داشته باشیم و در همه مقاطع زمانی باید در انتظار فرج و گشایش باشیم. این نگاه یعنی نداشتن بنبست و مثبت اندیش بودن است.
وی افزود: این نوع نگاه در هر تشکل و نهاد دانشجویی لازم است که هرگز در مسیر تلاشی که انجام میدهند ناامید نشوند و برای کانونهای مهدویت واجب است، زیرا با مفهوم انتظار و فرج همراه هستید.
در کانونهای مهدویت، نیازمند فعالیت دانشجویان مثبتاندیش هستیم
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه در کانونهای مهدویت، نیازمند فعالیت دانشجویان مثبتاندیشی هستیم که قدرت انتقال امید را به جامعه داشته باشند، اظهار داشت: لازمه این موفقیت باور داشتن امید به خداوند و توکل به این منبع بینهایت نور است، در این مسیر از صبر، تدبیر، اقناع سازی، داشتن این باور این که حتما پیروز خواهیم شد و داشتن حسنظن به ذات اقدس الهی، کمک بگیرید.
وی با بیان اینکه، دنیا دار امتحان است و بنا نیست بدون سختی کارها را پیش ببریم، گفت: این سختی برای انبیای الهی و اولیای خداوند نیز نبوده است و برای ما نیز به همین شکل خواهد بود. گمان نکنید برای انجام کاری به خصوص اهداف جمعی و برنامههای تیمی، با هیچ مشکلی مواجه نخواهید شد و همه کارها بر طبق روال پیش خواهد رفت.
شیراوژن افزود: در ابتدای هر کار به خصوص اهدافی که نیت جمعی را به عنوان پشتوانه در کنار خود دارد، مشکلاتی شکل میگیرد تا عیار واقعی نیات جمع به خوبی سنجیده شود. مطمئن باشید در مسیر این سختی، افراد غربال میشوند و در نهایت افراد سختکوش و دارای قدرت ایستادگی در برابر ناملایمات هستند که راه را ادامه میدهند.
وی اضافه کرد: این نکته را بدانید آنهایی که میماندند به فرموده امام (ره) هر یک نفر یک امت هستند. مشکلات ما از نوع مشکلات کمی، نیست بلکه به عزم و اراده و کیفیت انسانها باز میگردد، اگر فرد با اراده را بتوان جذب کرد، حتی با یک نفر نیز میتواند کار را پیش ببرد تا در دانشگاههای خود به اهداف لازم برسیم.
کانونهای مهدویت کانون دفاع و تبلیغ و ترویج اندیشههای دینی هستند
این مقام مسؤول خطاب به دبیران کانونهای مهدویت دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: این نکته را بدایند قبل از آنکه کانون مهدویت باشید، کانون دفاع و تبلیغ و ترویج اندیشههای دینی هستید که رویکرد اصلی شما مبحث مهدویت است. بر این اساس از افتادن در ورطه کارهای تکراری، بدون اولویت، موازیکاری و... دوری کنید.
وی گفت: اید علاقه دانشجویان به دین، امامت و مهدویت را افزایش داد و یکی از نکات مهم که باید در این حوزه روی آن کار شود، شناخت مقام امامت و ولایت است. امام شناسی با مفهوم اعتقادی که در دین شیعه وجود دارد باید برای دانشجویان عزیز ارایه شود.
در حوزه مباحث کانونهای مهدویت به یک نقشه راه نیاز داریم
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه موضوع «مهدویت» را فارغ از نگاه صرفا سیاسی و کلامی و بر اساس جایگاه عرفانی، فلسفی، آثار سیاسی و اخلاقی که دارد، ارائه دهیم، گفت: به نظر من در حوزه مباحث کانونهای مهدویت به یک نقشه راه نیاز داریم که از صدر تا ذیل فعالیت کانونهای مهدویت در آن مشخص شود، دانشجویان باتجربه میتوانند پیشنویس این نقشه راه را آماده کنند تا بدانیم یک کانون مهدویت در دانشگاه باید چه شاخصها و ملاحضاتی داشته باشد؟.
وی با بیان اینکه مهدویت در معارف دینی ما یک اتفاق راهبردی و تمدنی است و نمیتوان با این موضوع سلیقهای برخورد کرد، ابراز داشت: باید یک نگرش راهبردی به این مسئله داشته باشیم و اهداف کلان بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت را شناسایی کرد. باید بتوان نقاط قوت و ضعف، فرصتها، تهدیدها و چالشها را شناخت و بر اساس این دانستهها، برنامهریزی خود را انجام دهیم به واقع میتوان از ترکیب نقاط قوت و فرصتها برای رفع نقاط ضعف استفاده کرد.
شیراوژن نگاه کمی را آزار دهنده دانست و اظهار داشت: در روایات نیز داریم که «قَلِیلٌ تَدُومُ عَلَیْهِ أرْجی مِنْ کَثِیرٍ مَمْلُولٍ» به این معنا که اگر در انجام کاری استمرار داشته باشید خیرات بسیاری را در کار خود به دنبال خواهید داشت، گاه کار با تعداد کم، اما با محتوای غنی است و این چنین برنامههایی در صورت داشتن تداوم موفق خواهد بود.
وی مهمترین امر در کار فرهنگی را منابع انسانی دانست و گفت: انسان دارای اهمیت است، کمک کردن به دانشجویان برای داشتن زندگی متعالیتر نیز دارای اهمیت بسیار است. همراه کردن اساتید با موضوعات مهدویت با توجه به تاثیر اساتید و طول مدت زمان حضور این عزیزان در سطح دانشگاههای علوم پزشکی نیز دارای اهمیت بسیار است.
این مقام مسؤول بر داشتن برنامههای فکری و معرفتی برای دبیران کانونهای مهدویت و شورای مرکزی این کانونها تاکید کرد.
سیاستهای معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بر اساس گام دوم انقلاب است
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درباره سیاستهای فرهنگی و دانشجویی گفت: سیاستهای ما در این حوزه در ۳ بخش و بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب است. بخش اول اینکه «دستگاههای فرهنگی باید تلاش کنند شخصیت و منش اخلاقی و معنوی داشته باشند» که بر این اساس ما باید تلاش کنیم از نظر اخلاقی و معنوی بتوانیم تاثیر گذار باشیم اگر چه دورنمای سختی است. در این مسیر امر به معروف و نهی از منکر را شما نسبت به من و خودتان داشته باشید.
وی اظهار داشت: بخش دوم «تقویت فعالیت فرهنگی و معنوی خودجوش عناصر مؤمن و انقلابی است» که شامل مجموعه دانشجویان فعال فرهنگی میشود، که برگزاری این نشست هم به همین دلیل است و بخش سوم «تضعیف یا ستیز معقولانه و قانونمند با کانونهای تضعیف کننده اخلاق و معنویت» است که باید فعالیتهای ناامید کننده در سطح دانشگاهها باید کنترل شود.
شیراوژن فضای مجازی را امری مهم در مسیر فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی دانست و بر اساس فرمایش رهبر انقلاب بر تبیین در این فضا و تولید محصولات غنی تاکید کرد.
در ادامه این نشست روح الله محمد علی نژاد عمران رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت مباحثی را در زمینه شناخت نفس و معرفت عنوان کرد.
همچنین دبیران کانونهای مهدویت دانشگاههای علوم پزشکی کشور به بیان نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود پرداختند.
ایجاد مجمع کانونهای مهدویت وزارت بهداشت، پرداخت هر چه سریعتر جوایز مسابقات مهدوی، ایجاد پرسمان مهدویت، ایجاد جشنواره مهدویت، ورود برنامههای موفق در حوزه مهدویت به فضای مجازی، استفاده از طرحهای موفق مهدوی به صورت پایلوت در دیگر دانشگاههای کشور، داشتن تولیدات رسانهای با موضوع مهدویت از جمله مباحث طرح شده بود.
همچنین رفع مشکلات ارائه تولیدات رسانهای به جامعه دانشگاهی علوم پزشکی، اهتمام به برنامههای مهدوی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی از سوی مسئولان دانشگاهی، آموزش دبیران کانونهای مهدویت دانشگاههای علوم پزشکی کشور از دیگر مباحث مطرح شده از سوی دبیران کانونهای مهدویت دانشگاههای علوم پزشکی کشور در این نشست بود.
دبیران کانونهای مهدویت بر اختصاص و اختیار درباره میزان بودجه مناسب کانونها، ایجاد همافزایی لازم میان خیرین، دانشگاه و نهادهای مهدویت در سطح استانها، عادلانه شدن تقسیم بودجه میان کانونهای فرهنگی و مذهبی، ایجاد کانال سراسری دبیران کانونهای مهدویت، ایجاد کانال تخصصی پاسخ به شبهات مهدویت تاکید کردند.
همچنین راهاندازی رادیو مهدویت، جلوگیری از انحلال کانونهای مهدویت به دلیل مشکلات مالی، تغییر دستورالعملهای بهداشتی در برنامههای جمعی با توجه به روند واکسیناسیون و اجرای برنامههای تاثیر گذار در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور به جهت مفهوم انتظار، برگزاری جلسات توانمند سازی برای اعضای شورای مرکزی کانونهای مهدویت از سوی اعضا تاکید شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/