انتخابات پُر سر و صدای دیگری در راه است؟/ کمیسیون ورزشکاران محلی برای هیاهو
به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، انتخابات کمیسیون ورزشکاران ۱۲ آبان سال ۹۶ برگزار شد و حالا پس از چهار سال قرار است انتخابات این کمیسیون بار دیگر در آبانماه سال جاری برگزار شود. روز گذشته کمیته ملی المپیک هم شرایط احراز و عضویت ورزشکاران را در این کمیسیون منتشر کرد. از آن جایی که کمیته بینالمللی المپیک، کمیسیون ورزشکاران را مهمترین کمیسیون این نهاد بینالمللی و کمیتههای ملی المپیک کشورهای مختلف به حساب میآورد، به همین خاطر به کمیتههای ملی المپیک کشورها تأکید زیادی دارد که این کمیسیون تشکیل شود. همین موضوع هم باعث شد تا در دوره ریاست کیومرث هاشمی در کمیته ملی المپیک، آییننامه این کمیسیون تشکیل و انتخابات آن هم برگزار شود. ولی از آن زمان تا به الان این کمیسیون با حواشی زیادی روبهرو بوده و تقریباً میتوان گفت اقدام مثبتی از سوی مسئولان این کمیسیون شکل نگرفته است.
انتخابات پُر حاشیه و کمیسیون پرحاشیهتر!
اولین دوره انتخابات کمیسیون ورزشکاران ۱۲ آبان سال ۹۶ برگزار شد، در این انتخابات ۱۲۵ نفر از مجموع ۴۳۲ نفر، آرای خود را به صندوق انداختند و در پایان از بین ۵۰ نامزد حمید سوریان، هادی ساعی، کمیل قاسمی، کیانوش رستمی، سعید حسنیپور، قاسم رضایی، کیمیا علیزاده، حمیدرضا قلیپور، یوسف کرمی، مهدی کامرانی، زهرا نعمتی، الهه احمدی، آرش میراسماعیلی، مجتبی عابدینی و علیداد ساوهشمشکی بیشترین آرا را کسب کردند و عضو این کمیسیون شدند. پس از مدتی در نخستین جلسه کمیسیون ورزشکاران هم رأیگیری انجام شد و حمید سوریان بهعنوان رئیس این کمیسیون انتخاب شد.
البته مدت ریاست سوریان چندان دوامی نداشت، او پس از چند ماه در آبانماه ۹۷ اعلام کرد به دلیل مشغله کاری نمیتواند بیش از این ادامه دهد و از ریاست این کمیسیون استعفا کرد. به همین دلیل مجدداً انتخابات داخلی برگزار شد و از بین آرش میراسماعیلی و یوسف کرمی که نامزد پست ریاست بودند، قرعه به نام میراسماعیلی افتاد و او بهعنوان رئیس و یوسف کرمی هم بهعنوان مسئول اجرایی کمیسیون انتخاب شدند. اما باز هم کمیسیون ورزشکاران با حاشیه جدیدی روبهرو شد؛ به طوری که ۱۴ ماه پس از انتخاب رئیس، درست در دیماه ۹۸ همه اعضا به صورت دستهجمعی استعفا دادند. البته صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک با این استعفا مخالفت کرد اما غیبت برخی اعضای کمیسیون سبب شد تا اعضای جدیدی جایگزین شوند اما این حواشی به قدری بالا گرفت و ادامه پیدا کرد که همان دیماه ۹۸ این کمیسیون تعطیل شد.
همانطور که پیشتر هم گفته شد با توجه به تأکید IOC به تشکیل کمیسیون ورزشکاران و حواشی که در کمیسیون ورزشکاران به وجود آمده بود، رئیس کمیته ملی المپیک شخصاً برای حل مشکلات این کمیسیون وارد عمل شد. در اولین اقدام اصلاح آییننامه در دستور کار قرار داد و در ۲۵ خردادماه ۹۹ در نشست هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک، آییننامه کمیسیون ورزشکاران اصلاح شد. با اصلاح آییننامه و تغییراتی که به وجود آمد در مردادماه ۹۹ انتخابات رئیس و نایبرئیس کمیسیون ورزشکاران برگزار و در نهایت هادی ساعی بهعنوان رئیس و مجتبی عابدینی بهعنوان نایبرئیس این کمیسیون انتخاب شدند. البته این انتخابات در آرامش برگزار نشد و همواره کمیسیون ورزشکاران با چاشنی چالش همراه بوده است. درست از چند روز قبل از انتخابات، حواشی به اوج خود رسید. ساعی و سوریان رودرروی هم قرار گرفتند. سوریان مدعی شده بود مرامنامه امضاشده که وظایف اعضا در کمیسیون در دوره گذشته به این صورت باشد که یک نفر رئیس و دیگری عضو هیئت اجرایی باشد؛ اما ساعی در واکنش به آن اعلام کرد که چنین مرامنامهای را امضا نکرده و سوریان بهدنبال مهرهچینی بوده و با بچهبازی کمیسیون را به این روز انداخته است.
عدم تأیید آییننامه کمیسیون ورزشکاران توسط IOC هم یکی دیگر از چالشهای این کمیسیون بود که مورد اعتراض قرار گرفته بود. انتخاب بهداد سلیمی و حمیده عباسعلی بهعنوان گزینههای منتخب رئیس کمیته ملی المپیک با اعتراض اعضا روبهرو بود؛ به طوری که موجب ناراحتی این دو نفر شد و سلیمی در آن جلسه مطرح کرد: «۴۰ دقیقه بحث است که من باشم یا نه. فکر میکنم این موضوع توهین به من و افتخارات من است. اگر این بحث ادامه پیدا کند من جلسه را ترک میکنم». حواشی به همینجا محدود نشد، شب انتخابات هم خبر تست دوپینگ یکی از اعضای کمیسیون ورزشکاران رسانهای شد و او از این کمیسیون کنار گذاشته شد. با همه این حواشی اما بالاخره رئیس و نایبرئیس این کمیسیون انتخاب شدند. ولی آن را که عیان است چه حاجت به بیان است! حاشیههایی که قبل از برگزاری انتخابات، کمیسیون ورزشکاران را تحتالشعاع قرار داده بود نمیتوانست روزهای خوبی را نوید بدهند. در واقع این کمیسیون که هدف اصلیاش پیگیری وضعیت ورزشکاران است با وجود این همه حواشی و اختلافات نمیتوانست بستر مناسبی باشد و این موضوع هم از همان روزهای ابتدایی عیان بود.
بیشتر بخوانید؛
درخواست کمیسیون ورزشکاران برای افزایش حقوق مدالآوران
سارا خوشجمال جایگزین قلیپور در کمیسیون ورزشکاران شد/ برگزاری جلسه در هفته آینده
حواشی کمیسیون ورزشکاران زیبنده نبود اما تمام شد/ نباید ورزشکاران را ناامید کنیم
کمیسیون ورزشکاران منفعلتر و پرحاشیهتر از گذشته!
حالا هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک فعالیتش را برای برگزاری انتخابات کمیسیون ورزشکاران آغاز کرده و قرار است در آبانماه شاهد برگزاری انتخابات این کمیسیون باشیم. شرایط احراز و عضویت در کمیسیون هم از سوی کمیته ملی المپیک اعلام شده است، هر چند با مخالفتهایی که از سوی هادی ساعی، رئیس کمیسیون ورزشکاران مطرح شده به نظر نمیرسد این انتخابات در این دوره هم با حاشیه همراه نباشد. با بررسی اجمالی شرح وظایف کمیسیون ورزشکاران بهخوبی میتوانیم به این موضوع پی ببریم این کمیسیون در ایران تنها درگیر حاشیه بوده است و تقریباً اقدام مثبتی از آنها شاهد نبودیم. زمانی که هادی ساعی در مردادماه سال گذشته بهعنوان رئیس این کمیسیون انتخاب شد، اولین صحبتش در مورد بیمه ورزشکاران و اردونشینان بود. موضوعی که سالهاست ورزشکاران در هر رشته ورزشی از آن سخن میگویند و یکی از دغدغههای اصلی آنها محسوب میشود، اما از آن زمان به بعد تا به الان که یک سال و دو ماه میگذرد این موضوع همچنان مسکوت مانده و هیچ کس هم بهدرستی نمیداند دقیقا در کمیسیون ورزشکاران که رئیس و نایبرئیس آن از همان ابتدا بحث بیمه ورزشکاران را مطرح کردهاند چه اقداماتی صورت گرفته است؟! هادی ساعی هم هر بار در مواجهه با این سوال، مدعی بود که بیمه ورزشکاران به فراموشی سپرده نشده و پیگیر آن هستند! اما همانطور که گفته شد دقیقا کسی نمیداند این پیگیریها به کجا رسید؟! ماهیت تشکیل کمیسیون ورزشکاران در واقع این است که کمیسیون پلی بین ورزشکاران و مسئولان باشد اما در این زمینه چه اقداماتی صورت گرفته که بتوان گفت این کمیسیون بهدرستی فعالیت خود را انجام داده است؟! کسی بهدرستی نمیداند! در همین المپیک توکیو سعید معروف یکی از نامزدهای کمیسیون ورزشکاران IOC بود، اما فعالیت زیادی از این کمیسیون برای معرفی و حضور قدرتمند سعید معروف صورت نگرفت و عملاً میتوان گفت کمیسیون ورزشکاران در این موضوع منفعل عمل کرد.
انتخابات پُر سر و صدای دیگری در راه است؟
در هر صورت، کمیسیون ورزشکاران که میتوان اسم آن را محلی برای حواشی ورزشکاران گذاشت، قرار است در آبانماه سال جاری وارد مسیر تازهای شود. این کمیسیون شرح وظایف زیادی دارد و اهمیت آن هم زمانی دوچندان میشود که ۶ نفر از اعضای کمیسیون ورزشکاران در انتخابات کمیته ملی المپیک حق رأی دارند. انتخابات کمیته ملی المپیک هم در دیماه جاری برگزار میشود و بدون شک باید افرادی به این کمیسیون راه پیدا کنند که از حالا به دنبال جریان یا گروه خاصی نباشند تا در انتخابات کمیته به سمت گزینههای مورد نظر چرخش پیدا کنند.
با اعلام کمیته ملی المپیک افرادی که قصد عضویت در کمیسیون ورزشکاران را دارند باید شرایط زیر را دارا باشند: ورزشکاران کاندیدا و همچنین اعضای کمیسیون هرگز نباید در ارتباط با قانون جهانی مبارزه با دوپینگ هیچ گونه محرومیتی را دریافت کرده باشند. همچنین حداقل در یکی از سه دوره قبل بازیهای المپیک تابستانی و یا المپیک زمستانی حضور داشته باشند؛ یا حداقل در یکی از سه دوره قبل بازیهای المپیک جوانان، موفق به کسب مدال شده باشند؛ یا حداقل در یکی از سه دوره بازیهای آسیایی تابستانی یا زمستانی قبل، موفق به کسب مدال شده باشند. همچنین ورزشکاران باید از سوی فدراسیون ورزشی مربوطه (فدراسیونهای عضو مجمع عمومی کمیته ملی المپیک) معرفینامه داشته باشند. همچنین ورزشکاران در صورتی میتوانند در کمیسیون ورزشکاران عضویت داشته باشند که در موارد اختلاف بین فدراسیون و ورزشکار، مرجع تشخیص، هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک باشد. در آخر هم اینکه ورزشکاران عضو مقیم ایران باشند و در صورت عدم حضور، از طریق تلهکنفرانس یا ویدئوکنفرانس در جلسات شرکت کنند.
با توجه به این شرایط از رؤسای فدراسیونها خواسته شده که افراد واجد شرایط در مجمع انتخاباتی و همینطور کسانی را که قصد نامزد شدن دارند، معرفی کنند. این نشان میدهد که مسئولان کمیته ملی المپیک که میتوان گفت وضعیت کمیسیون ورزشکاران نقطه ضعف کارنامه آنها محسوب میشود؛ در ماههای آخر حضور خود در تلاش هستند تا به وضعیت کمیسیون ورزشکاران سر و سامان بدهند تا حداقل پس از پایان دوره چهارساله خود، این کمیسیون از حواشی دور شود و با شکل و شمایل جدید و افرادی که دغدغهمند مشکلات ورزشکاران هستند، روی کار بیایند.
انتهای پیام/۴۰۵۷/پ
انتهای پیام/