دستکاری مجدد نتایج انتخابات عراق توسط امارات
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از کانال مطالعات خلیجفارس، احمد عبدالساده، روزنامهنگار عراقی در توییتی نوشت، راهحل بحران نتایج انتخابات این است که آرا با حضور نمایندگان گروههای سیاسی بهصورت دستی شمارش شود. چراکه امارات متحده عربی با دستکاری در سرورهای متصل به سیستمهای رأیگیری، نتایج را به نفع گروههایی سیاسی تغییر داده است که پروژه انحلال الحشد الشعبی را دنبال میکنند.
عصام صالح نویسنده کویتی نیز با سرزنش مسئولین عراقی در توییتی نوشت، سرورهای انتخابات و رأیگیری را در کشوری میگذارید که جاسوسی آن با برنامه پگاسوس افشا شده، آنگاه در مورد نتایج انتخابات داد و فریاد راه میاندازید؟ شما عاقلید یا دیوانه؟
پیشازاین نیز عبدالامیر التعیبان عضو ائتلاف الفتح و نماینده پارلمان در توئیتی روز چهارشنبه هفته گذشته نوشت که نباید اجازه داد، امارات، نتایج انتخابات عراق را دستکاری کند و از کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق میخواهد به شمارش دستی آرا روی بیاورد تا عدالت در نتایج انتخابات، رعایت و جلوی امارات متحده عربی برای دستکاری در آرا گرفته شود.
بر اساس گزارشها، به دلیل وجود سرورهای دستگاههای رایانهای شمارش آرا در امارات و همچنین تملک این شیخنشین بر ماهوارهای که نتایج انتخابات را از صندوقهای رأی به مرکز ملی شمارش آرا در کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق انتقال میدهد، شخصیتها و صاحبنظران مختلف در عراق، ابوظبی را به دستکاری نتایج انتخابات دهم اکتبر گذشته (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) متهم کردهاند.
اما پاسخ این سؤال که چرا سرورها در امارات است را حسین الهنداوی مشاور نخستوزیر در امور انتخابات، پیشازاین و قبل از برگزاری انتخابات تلاش کرده بود اینگونه توجیه کند که چون دفتر منطقهای شرکت کرهای میرو سازنده دستگاههای شمارش الکترونیکی آرا در امارات است، سرورها را نیز در آن کشور نصبکرده است!
وی در آن زمان احتمال دستکاری نتایج انتخابات را از خارج عراق بعید دانسته و گفته بود، فیبرهای نوری که نتایج را انتقال میدهند، در برابر نفوذ و دستکاری مصون شدهاند. اما اکنونکه دستکاری گسترده در نتایج اثباتشده و کمیسیون انتخابات با دردسر جدی جهت اعلام نتایج روبرو شده قریب بهاتفاق معترضان به نتایج انتخابات به امارات به چشم متهم اصلی یا حداقل با دیده شک و تردید مینگرند.
این اولین باری نیست که امارات متهم به برهم زدن آرامش سیاسی و ثبات عراق میشود. در جریان انتخابات ۲۰۱۸ که بحران اعتراضات خیابانی اکتبر ۲۰۱۹ و استعفای دولت منتخب عادل عبد المهدی و شکلگیری دولت موقت مصطفی الکاظمی را در ۲۰۲۰ به دنبال داشت، امارات علاوه بر متهم شدن به دستکاری انتخابات به کمک به شورشیان علیه عبد المهدی و روی کار آوردن الکاظمی، متهم شده بود؛ امری که تنش سیاسی عراق را در طول سه سال گذشته باعث شد.
سلیم الجبوری، رییس پیشین پارلمان عراق در ماه می ۲۰۱۸ در اظهاراتی تلویزیونی گفته بود که یکی از رهبران سیاسی عراقی نزدیک به امارات، دو هفته قبل از برگزاری انتخابات ۲۰۱۸ به او اطلاع داد که امارات طرحی برای انتخابات عراق تدارک دیده زیرا سرورهای ویژه انتقال نتایج آرا در این امیرنشین حاشیه خلیجفارس است. الجبوری نام این رهبر سیاسی نزدیک به امارات را خمیس الخنجر (رهبر ائتلاف العزم) ذکر کرد و از قول او افزود که نتایج انتخابات ۲۰۱۸ برای همه شوکه آور خواهد بود.
الجبوری یکی از علل عدم پیروزی خود را در انتخابات ۲۰۱۸، گرایش خود به جریان اخوانالمسلمین دانست و چنین نتیجه گرفت که امارات نمیخواست او به پارلمان راه یابد.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/