پیام پرهیز از خشونت حزبالله آرامش را به لبنان باز میگرداند / بیاثر بودن تحریم، فشار و توطئه بر عزم مقاومت لبنان
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، از زمانی که جمع کثیری از آزادمردان و شیر زنان لبنانی جانبرکف به سنگر مقاومت علیه دشمن صهیونیستی و حامیان غربی اشغالگران قدس پیوستند تا دست آنان را از سرزمینهای اسلامی کوتاه کنند روزی نشده که لبنان با ترفند جدید دشمنان به مشکل برنخورده باشد.
لازم به ذکر است که روز گذشته گروه زیادی از حامیان جنبش مقاومت حزبالله لبنان و جنبش امل راهپیمایی مسالمتآمیز در اعتراض به عملکرد بسیار نامناسب طارق بیطار بازپرس قضایی پرونده انفجار بیروت به خیابانها آمدند و با سیاسی خواندن رویکرد این مقام قضایی وی را متهم به تأثیرپذیری از قدرتهای بیگانه و هدف قرار دادن گروهی خاص از مردم لبنان کردند.
لزوم اتحاد مردم لبنان در غلبه بر بحران روز گذشته در بیروت
معترضان به روند بررسی قضایی پرونده انفجار بیروت از مدتها قبل خواستار برکناری بیطار شده بودند اما وقتی با رد این درخواست توسط مقامات لبنان روبرو شدند برای نشان دادن خشم خود به خیابانهای بیروت آمدند.
گفتنی است که در ۱۴ مرداد سال گذشته انفجاری شدیدی در بندر بیروت اصلیترین بندر لبنان رخ داد که بیش از ۲۰۰ کشته و ۶ هزار و ۵۰۰ مجروح بر جای گذاشت و کشور را با بحران عمیق اقتصادی مواجهه کرد.
در این میان رسانههای محلی، منطقهای و بینالمللی سریعاً شروع به پوشش اخبار این تظاهرات اعتراضآمیز کردند زیرا اندکی پس از به خیابان آمدن معترضان بنا به گفته شاهدان عینی تکتیراندازان ناشناسی که در پشتبامهای مشرف به محل راهپیمایی مستقرشده بودند معترضان را هدف قرار دادند که به کشته شدن دست کم ۶ نفر و زخمی شدن ۶۰ نفر دیگر انجامید.
کشورهای غربی که در ظاهر در پی رفع مشکلات بحران سیاسی لبنان در پی انفجار بیروت بودند اقدام به اعمال تحریمهای بیدلیل علیه نهادها و افراد لبنانی کردند
متأسفانه لبنان در پنج دهه اخیر به کشوری تبدیلشده که بیشتر شبیه به آتش زیر خاکستر میماند و با اندکی نسیم این آتش شعلهور میشود اما خوشبختانه دو جنبش حزبالله و امل که دوست و دشمن را بهخوبی شناختهاند با صدور بیانیهای مشترک و دعوت به آرامش همه گروهای لبنانی از توطئهای جدید علیه مردم لبنان خبر دادند و تیراندازی بهسوی معترضان را به کسانی نسبت دادند که با به بیراهه کشیدن تحقیقات قضایی پرونده انفجار بیروت به اهداف سیاسی خود برسند.
لازم به ذکر است که لبنان با حدود ۱۰ هزار کیلومترمربع مساحت و کمی کمتر از هفت میلیون نفر جمعیت وابستگی بسیار شدیدی به کارکرد بندرتجاری و گمرک بیروت دارد و همین موضوع بود که باعث شد پس از انفجار سال گذشته دولت با بحران سیاسی و اقتصادی گستردهای روبرو شود. البته از حدود یک سال قبل از انفجار هم کشور به دلیل مشکلات اقتصادی بهشدت در بحران به سر میبرد و اعتراضات مردم نسبت به عملکرد دولت هم از همان زمان شروع شده بود که با انفجار بندر بیروت بهیکباره کل کشور در یک رکود عمیق فرود رفت. این کشور نتوانست برای ماهها تشکیل کابینه دهد و هیئت دولت نیز سرپرست موقت داشت.
بیشتر بخوانید:
بیانیه جنبشهای حزبالله و امل بهدنبال تیراندازی در بیروت
تظاهرکنندگان لبنانی هدف گلوله قرار گرفتند + ویدئو
در این میان کشورهای غربی که در ظاهر در پی رفع مشکلات بحران سیاسی لبنان در پی انفجار بیروت بودند اقدام به اعمال تحریمهای بیدلیل علیه نهادها و افراد لبنانی کردند.
بهعنوان نمونه اوایل مردادماه بود که اتحادیه اروپا از تصویب سازوکار اعمال تحریمهای هدفمند علیه لبنان خبر داد و مدعی شد که با این کار در تلاش است که زمینه تشکیل هر چه سریعتر دولت در این کشور را فراهم کند. یعنی اینکه اتحادیه اروپا خود را والاتر از مردم لبنان دانسته و برای تقویت دموکراسی و حاکمیت قانون در این کشور افراد و نهادهای لبنانی را تحریم کرد.
همین فشارهای اقتصادی، انفجار مشکوک بندر بیروت و تحریمها و فشارهای مغرضانه غربیها بود که بانک مرکزی لبنان را با بحرانی آنچنان سخت روبرو کرد که نتوانست مانند گذشته بودجه یارانهای مناسبی برای واردات سوخت به کشور اختصاص دهد و برای ماهها کشور را در بحران کمبود سوخت به چالش بکشد و همین جنبش مقاومت حزبالله بود که توانست با ابتکاری جدید و هماهنگی با تجار لبنانی شروع به واردت سوخت از ایران کند تا از مسیر بندری در سوریه بهوسیله تانکرهای نفتکش به لبنان حمل شده و بحران سوخت را پایان دهد.
میبینیم که طیف غیرهمسو با غرب یعنی حزبالله تحت تحریم آمریکا و اروپا قرار گرفته است، به این گروه اتهام اخلال در اجرای دموکراسی زده شد و اعتراض این گروه به سیاسیکاری بازپرس پرونده انفجار بندر بیروت هم اغتشاشگری نام گرفت اما همین حزبالله بود که به بحران کمبود سوخت در لبنان خاتمه داد. این ماجرا بهوضوح دوست و دشمن لبنان را معرفی میکند.
بههرحال فرزندان غیور لبنان که علیرغم سه سال جنگ داخلی در دهه ۱۹۷۰، اشغال بخش جنوبی توسط نظامیان رژیم صهیونیستی و پیامدهای دخالتهای پیدا و پنهان قدرتهای غربی و برخی کشورهای عربی بویژه عربستا توانستند در جنگ ۳۳ روزه پوزه دشمن را به خاک بمالند بازهم خواهند توانست در جنگ نرم و سختی که دشمن هرازگاهی به راه میاندازد سربلند بیرون آیند.
تمرکز رسانهای غربی بر تفرقهافکنی میان احزاب لبنان
میتوان گفت که لبنان در کل کشور باتجربهای درزمینهٔ فهم بازیهای سیاسی است و مردم آن درک مناسبی از تحولات داخل کشور دارند و به این سادگیها به دام توطئههایی مانند ماجرای روز پنجشنبه نخواهند افتاد.
بیانیه مشترک حزبالله و امل با پیام پرهیز از خشونت قوت قلبی برای مقامات ارشد برای استقرار آرامش در لبنان
در همین راستا پایگاه خبری «العهد» در گزارشی نوشت، در لبنان یک گروه سیاسی و رسانهای وجود دارند که به هر طرفی که آمریکا حرکت کرد، حرکت میکنند؛ افرادی که میتوان آنان را «بردگان» آمریکا در لبنان قلمداد کرد.
بیشتر بخوانید:
ایران خواستار برقراری ثبات و آرامش در لبنان شد
آمریکا به حوادث بیروت واکنش نشان داد
این موضوع نشان میدهد که رسانههای منطقه هم به واقعیت ماجرا واقف هستند و دوست و دشمن را میشناسند. در همین ارتباط، میشل عون رئیسجمهور لبنان هم در واکنش به حوادث امروز گفت که استفاده مجدد از سلاح قابلپذیرش نیست و حکومت، آزادی بیان را تضمین خواهند کرد.
رسانههای غربی نیز درست همان کاری کردند که انتظار میرفت و تمام تمرکز این رسانهها بر به تقابل کشاندن گروههای لبنانی علیه یکدیگر تمرکز کرده است و اگر همصحبت از تلاش برای استقرار آرامش است آن را به نماد غرب در لبنان یعنی فرانسه نسبت میدهند.
به نظر میرسد که بیانیه مشترک حزبالله و امل با پیام پرهیز از خشونت قوت قلبی برای مقامات ارشد لبنان ازجمله نجیب میقاتی نخستوزیر محسوب شده زیرا وی نیز با تأکید بر اجرای قانون قول داد که به انجاموظیفه خود تا استقرار آرامش کامل ادامه دهد.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/