دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 مهر 1400 - 10:08
در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین؛

وبینار جلوگیری از ریزگرد به واسطه فرآیندهای بیولوژیک برگزار شد

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین گفت: در وبینار ملی مرز دانش علل ایجاد ریزگرد و آثار منتج و راه‌های جلوگیری از شکل‌گیری آن به واسطه فرآیندهای بیولوژیک بررسی شد.
کد خبر : 614275
ریزگرد



ساهره سیداسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در خمین اظهار کرد: وبینار ملی مرز دانش با عنوان «جلوگیری از پدیده گرد و غبار به واسطه فرآیندهای بیولوژیک» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین برگزار شد.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین افزود: در این وبینار، هما شفیعی عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران این واحد دانشگاهی درمورد پدیده ریزگرد و لزوم بررسی و مقابله با آن، متدهای مقابله با این پدیده، شاخه‌های بایوتکنولوژی میکروبی، فاکتورهای کاربرد میکروارگانیسم، انواع روش‌های کاربرد میکروارگانیسم‌ها در ژئوتکنیک و ظرفیت کاربرد آنها، رسوب کلسیت ناشی از فعالیت میکروبی، مزایا، معایب و محدودیت‌های این تکنولوژی، بررسی اصلاح بایولوژیک خاک ریزدانه به منظور جلوگیری از بروز پدیده گردوغبار به واسطه روش‌های نوین (بایوکراست) مطالبی را بیان کرد.


فرآیند اصلاح خاک به‌وسیله باکتری راه‌حلی سازگار با محیط‌زیست برای مقابله با ریزگرد


هما شفیعی عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران این واحد دانشگاهی در مطالب خود در این وبینار گفت: حرکت ذرات خاک می‌تواند سبب بروز پدیده گردوغبار یا ریزگرد در یک منطقه و انتشار آن به مناطق مجاور و یا کیلومترها دورتر از منبع تولید گردوغبار شود. در حال حاضر در حد ۱۰۰ روز یا بیشتر رخداد گردوغبار در کشور گزارش می‌شود و در حال حاضر ۲۲ استان کشور با شدت و ضعف‌های متفاوت تحت تأثیر پدیده گرد و غبار قرار دارند و در زمینه کنترل فرسایش خاک ناشی از باد و ممانعت از گرد و غبار، روش‌های متنوعی از جمله استفاده از مالچ‌ها پیشنهاد شده‌ است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین مطرح کرد: فرآیند اصلاح خاک به‌وسیله باکتری به‌عنوان راه‌حلی مؤثر و سازگار با محیط‌زیست برای کنترل گردوغبار معرفی‌شده است که این روش را می‌توان استفاده از میکروارگانیسم‌ها بر پایه فرآیندهای طبیعی حیات آن‌ها دانست که روشی جدید برای اصلاح محیط‌زیست و مکان‌های صنعتی بوده و «فناوری تمیز» نام‌گرفته است.

سیداسماعیلی رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین، هدف از برگزاری این وبینار را بررسی روش اصلاح بایولوژیک و باکتری‌های مورد استفاده در این روش در تثبیت خاک به منظور پیشگیری از پدیده گردوغبار برشمرد.


به گزارش آنا، وبینار مذکور در راستای برنامه جامع توانمندسازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، یادواره سردار دل‌ها توسط باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد خمین برگزار شد.


انتهای پیام/۴۱۱۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب