ارتقای سطح رتبهبندی مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شیراز، محمدرضا قائدی در جلسهای با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز درباره آخرین ارزیابی مراکز تحقیقاتی دانشگاه اظهار کرد: بر اساس ارزیابی اداره کل آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، رتبه همه مراکز تحقیقاتی این واحد دانشگاهی با صعود در مقایسه با سال قبل در جایگاه بالاتری قرار گرفتند.
وی افزود: «مرکز تحقیقات هنر و معماری» دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با دو پله صعود در مقایسه به سال قبل و «مرکز تحقیقات فناوری نانو (فمتو)» این واحد دانشگاهی با یک پله صعود در مقایسه با سال قبل هر دو به بالاترین سطح ارزیابی یا سطح یک (مطلوب) ارتقا یافتند. «مرکز تحقیقات مهندسی شیمی، نفت و پلیمر» این واحد دانشگاهی نیز با صعود در مقایسه با ارزیابی قبل به سطح دو (متوسط) ارتقا یافته است.
دلایل ارتقای مراکز تحقیقاتی واحد شیراز
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز نیز گفت: داشتن طرحهای پژوهشی و اجرایی برون دانشگاهی، برگزاری دورههای آموزشی برون دانشگاهی توسط اعضای هیئتعلمی این مراکز تحقیقاتی باعث این ارتقا در سال جاری شده است.
محمدمهدی جباری درباره عملکرد و فعالیتهای این مرکز تحقیقاتی عنوان کرد: این مراکز تحقیقاتی با استفاده از ظرفیت اعضای هیئتعلمی و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی پیشرفته، علاوه بر انجام پروژههای تحقیقاتی برون دانشگاهی و طرحهای نیمهصنعتی و صنعتی با انعقاد قراردادهای پژوهشی و ارائه خدمات آزمایشگاهی به صنایع خارج از دانشگاه، جذب دانشجویان در بخش فناوری و بومیسازی برخی از دستگاههای آزمایشگاهی یا کاربردی و کسب دانش فنی ساخت محصولات به دستاوردها و افتخارات مختلفی دست یافتند.
وی ارتقای این مراکز را انگیزهای برای تلاشهای بیشازپیش اعضا و همکاران پژوهشگر برشمرد.
تعامل سازنده مراکز تحقیقاتی واحد شیراز با ارگانهای شهری
رئیس مرکز تحقیقات معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز نیز مطرح کرد: این مرکز تحقیقاتی با فراهم کردن زیرساختهای کالبدی، فضایی و علمی، پژوهشی، سعی کرده که با سایر ارگانهای شهری از طریق انعقاد تفاهمنامهها و قراردادهای تحقیقاتی، تعاملی سازنده برقرار کند. این فرآیند در فعالیت مرکز با استفاده از ظرفیت استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی فعال در عرصه پژوهش، منجر به انجام طرحهای پژوهشی و خدماتی بروندانشگاهی و برگزاری سمینارها و کارگاههای تخصصی در حوزه معماری و شهرسازی شده است.
الهام دهقانی ادامه داد: با توجه به محل استقرار این مرکز در یکی از خانههای تاریخی شهر شیراز(خانه تاریخی امتیاز) برای برگزاری رویدادهای مختلف معماری تجهیز شدند. این مسئله از دیگر ظرفیتهای این مرکز بوده که نقش مهمی در بهبود فعالیت مرکز داشته است.
استفاده از فناوریهای پیشرفته جزء جدانشدنی پروژههای صنعتی
رئیس مرکز تحقیقات فناوری نانو(فمتو) نیز بیان کرد: امروزه استفاده از فناوریهای جدید و پیشرفته جزء جدانشدنی از اقتصادی کردن پروژههای صنعتی است. ماندگاری صنایع قدیمی در بازار پررقابت دنیای امروز منوط به بهکارگیری دانش و فناوریهای نوین بوده تا با افزایش بهرهوری و کاهش ضایعات سبب رقابتپذیری صنایع شود.
سعید پرهوده توضیح داد: مرکز تحقیقات فمتو دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز چند سالی میشود که در همین راستا فعالیتهای خود را آغاز کرده است. موفقیتهای چشمگیر و مهمترین دستاوردهای این مرکز در یک سال گذشته شامل طراحی و ساخت سامانه تصفیه پساب به روش ECF در مقیاس صنعتی، طراحی و ساخت سامانه تصفیه گاز خروجی در مقیاس صنعتی، طراحی و ساخت دتکتور گاز فرمالین، طراحی و ساخت سامانه مولد گاز ازن میشود. یکی از افتخارات این مرکز فروش دو دستگاه پیشرفته ضدعفونی کردن تجهیزات اداری به مجلس شورای اسلامی است.
تبدیل مراکز واحد شیراز به مرکز تحقیقات شاخص
رئیس مرکز تحقیقات مهندسی شیمی نفت و پلیمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز نیز از اهداف مرکز رشد این واحد دانشگاهی برای تبدیل به مرکز تحقیقات شاخص خبر داد و ارتباط مستمر با صنایع دولتی و خصوصی، تعریف طرحهای پژوهشی و جذب گرنتها، اجرای طرح حمایت از پایاننامههای مستعد دانشجویی (طرح شهید تندگویان) و هفت موضوع ساخت نمونه اولیه دستگاه و محصولات شیمیایی را در کنار انتشارات نتایج علمی از دیگر افتخارات این مرکز برشمرد.
محمدصادق توللی استفاده از ظرفیت دانشآموختگان واحد دانشگاهی شیراز و جذب آنان و برگزاری وبینارهای کاربردی مختلف با حمایت معنوی انجمنهای ملی از دیگر فعالیتهای این مرکز در حوزه مسئولیتهای اجتماعی نام برد و ابرازامیدواری کرد که با اعلام دعوت به همکاری از همه متخصصان ایرانی خارج از کشور و پیشکسوتان صنعتی و علمی داخلی برای همکاری و منتورینگ دانشجویان، این مرکز تحقیقات بتواند در ارائه خدمات مفید به این مرزوبوم پیشرو باشد و با گسترش فعالیتها، به دسته مطلوب ارتقا یابد.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/