هشدار به وزارت ورزش؛ انتخابات مهندسی شده در راه است!
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، تصویب و ابلاغ اساسنامه فدراسیونهای ورزشی از سال ٩٨ آغاز شد و بعد از ٢٠ ماه توسط شورای نگهبان تأیید و در نهایت ۲۰ تیرماه سال گذشته توسط اسحاق جهانگیری، ابلاغ شد. با تصویب اساسنامه فدراسیونهای ورزشی، وزارت ورزش و جوانان بعد از چهار سال اقدام به تغییر آییننامه انتخاباتی فدراسیونها کرد تا این آییننامه ملاک وزارتخانه برای برگزاری مجامع فدراسیونهای ورزشی قرار گیرد. با روی کار آمدن حمید سجادی در وزارت ورزش و جوانان و تصویب و ابلاغ اساسنامه فدراسیونهای ورزشی فصل جدیدی در انتخابات مجامع پیش رو قرار گرفت.
پیشنویس آییننامه جدید توسط وزارت ورزش و جوانان تهیه و در اختیار فدراسیونهای ورزشی قرار گرفت. حتی سه فدراسیون ورزشی (اسکیت، تیراندازی، ژیمناستیک) که ثبتنام از نامزدهای پست ریاست آنها انجام شده بود ولی مجمع انتخاباتی آنها برگزار نشده بود؛ به خاطر تصویب اساسنامه فدراسیونهای ورزشی، ثبتنام آنها ابطال و دوباره از نامزدها نامنویسی شد. در واقع با تصویب و ابلاغ اساسنامه فدراسیونهای ورزشی، قرار است مجامع انتخابات فدراسیونهای ورزشی طبق دستورالعملهای جدید برگزار و حتی داوطلبانی که برای پست ریاست فدراسیونهای ورزشی نامزد میشوند باید ویژگی خاصی را دارا باشند.
بر این ساس نامزد پست ریاست یک فدراسیون ورزشی باید حداقل سن ۳۵ و حداکثر ۶۵ سال داشته باشد. علاوه بر این دارای بودن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی و داشتن ۵ سال سابقه مدیریتی و اجرایی مرتبط با ورزش و تربیتبدنی و نیز دارا بودن شرط وثاقت و امانت سه شرط برای نامزدهای ریاست فدراسیونهای ورزشی است. تبصره اول شروط عمومی نامزدهای ریاست فدراسیونهای ورزشی اینکه، رئیس فدراسیون توسط مجمع برای یک دوره چهارساله انتخاب میشود و انتخاب مجدد وی برای حداکثر دو دوره دیگر (جمعاً سه دوره متوالی یا متناوب) بلامانع است و تبصره دوم هم اینکه در صورتی رئیس فدراسیون، یکی از اعضای هیئترئیسه جهانی یا رئیس، نایبرئیس و دبیرکل کنفدراسیونهای آسیایی مربوط باشد، انتخاب مجدد وی تا زمان تصدی پستهای مورد اشاره بیش از سه دوره بلامانع خواهد بود.
بنابراین فرد در صورتی میتواند برای پست ریاست یک فدراسیون ورزشی نامزد یا برای دوره بعد، اعضای مجمع او را بهعنوان رئیس انتخاب کنند که دارای شرایط فوق باشد. در حال حاضر نامزدهای ۱۰ فدراسیون کوهنوردی، کبدی، بسکتبال، نابینایان و کمبینایان، اسکیت، شنا، تکواندو، بوکس، ورزش دانشآموزی و تیراندازی برای پست ریاست ثبتنام کردهاند و باید پس احراز صلاحیت منتظر باشیم که کدام یک شرایط کامل برای پست ریاست را دارند تا بتوانند در مجمع حضور پیدا کنند. اما نکته قابل توجه حضور سرپرستان فدراسیونهای ورزشی در انتخابات فدراسیونهاست. این موضوع حتی پیش از تصویب اساسنامه فدراسیونهای ورزشی هم وجود داشت؛ هر چند که در اساسنامه جدید این نکته غافل مانده؛ اما در گذشته هر زمان که سرپرستان فدراسیونهای ورزشی برای حضور در انتخابات خیز برداشتهاند باید از سمت سرپرستی کنار میرفتند، اما الان شاهد این موضوع نیستیم. زمانی که حمید بنیتمیم قصد شرکت در انتخابات فدراسیون کشتی را داشت، به دلیل اینکه بهعنوان سرپرست در این فدراسیون فعالیت میکرد از سمت خود کنار رفت، مشابه این اتفاق در فدراسیون پزشکی- ورزشی هم رخ داد، وقتی دوره ریاست غلامرضا نوروزی در این فدراسیون به پایان رسید، مهرزاد خلیلیان از سوی وزارت ورزش و جوانان بهعنوان سرپرست انتخاب شد، اما پس از نامنویسی از نامزدها، او از سمت خود کنار رفت و حتی معاونت قهرمانی و توسعه وزارت ورزش و جوانان در همان زمان اعلام کرد برای برقراری اجرای عدالت، سرپرستان در صورتی نامزد شدن برای پست ریاست باید از سمت خود در سرپرستی استعفا بدهند.
بیشتر بخوانید؛
جنگ قدرت در رأس دو نهاد ورزشی/ انتخابات ۱۱ فدراسیون پیشِ روی وزارت ورزش و جوانان
ورزش ایران؛ جولانگاهی برای سیاسیون و مدیران سفارش شده/ عقبگرد در دوره وزیر ورزشی!
بیتوجهی وزارت ورزش به اجرای قانون
در حال حاضر در انتخابات فدراسیون تیراندازی و اسکیت، سرپرستان این دو فدراسیون در برای پست ریاست خیز برداشتهاند. علی دادگر که پیش از این در فدراسیون تیراندازی پست ریاست را برعهده داشت؛ در ۲۰ تیرماه دوره چهارساله ریاستش به پایان رسید؛ اما با توجه به پیشرو بودن المپیک، از سوی سلطانیفر وزیر سابق ورزش و جوانان بهعنوان سرپرست منصوب شد، هر چند که با پایان المپیک، او همچنان در این فدراسیون مشغول به فعالیت بود. اما حالا دادگر با وجود اینکه سرپرست این فدراسیون است، برای پست ریاست فدراسیون تیراندازی هم خیز برداشته است. در فدراسیون اسکیت هم شرایط به همین صورت است، با پایان مهلت چهارساله بهمن محمد رضایی در فدراسیون اسکیت در تیر ۱۴۰۰، وزارت ورزش و جوانان فریبا مددی را به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب کرد. مددی با حفظ سمت به عنوان نایب رئیس زنان فدراسیون بدمینتون به این فدراسیون آمد. او اکنون برای پست ریاست فدراسیون اسکیت هم ثبتنام کرده است.
بدون شک اجرای عدالت در وزارت ورزش و جوانان باید اصلیترین هدف این وزارتخانه باشد، در گذشته هم این موضوع مورد توجه بوده که سرپرستان فدراسیونهای ورزشی در صورتی که برای پست ریاست خیز برمیدارند، از سمت خود استعفا دهند، اما در این دوره شاهد این موضوع نیستیم و همین مسئله میتواند شائبه مهندسیشدن انتخابات را بیشتر از گذشته تقویت کند. به هر حال طبیعی است که وقتی فرد بهعنوان سرپرست در یک فدراسیون مشغول فعالیت باشد؛ با روسای هیئتها هم ارتباط بیشتری دارد و همین موضوع میتواند مسیر او را برای پیروزی در انتخابات هموارتر کند.اجرای عدالت یکی از موضوعات مهم و اساسی است که وزارت ورزش و جوانان باید بیشتر از گذشته به آن بپردازد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/