جزئیات برگزاری دورههای ارتقای پایه نظام مهندسی در دانشگاه آزاد اسلامی قم
مهدی مرادی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در قم از برگزاری دورهای ارتقای پایه نظام مهندسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم خبر داد و اظهار کرد: مهندسان نظام مهندسی در کنار زمان تعیینشده برای ارتقای پایه لازم است تا دورههایی را با نام دورههای ارتقای پایه نظام مهندسی گذرانده و پس از قبولی در آزمون گواهی آن را ارائه کنند.
وی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی قم مفتخر است که با کسب پروانه مجری آموزشی نظام مهندسی و برگزاری با کیفیت دورهای ارتقای پایه نظام مهندسی پیشتاز ارائه خدمت به جامعه مهندسی و شهر کریمه اهلبیت(س) باشد.
مدیرگروه مهندسی عمران و مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم افزود: پس برگزاری جلسات و بازدیدهایی از طرف کمیته آموزش سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم و تأیید امکانات لازم برای برگزاری دورههای تخصصی ارتقای پایه نظام مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی قم موفق به کسب مجوز برگزاری این دورهها شد. علاقهمندان میتوانند برای ثبتنام به لینک https://skill.qom-iau.ac.ir مراجعه کنند.
پروانه نظام مهندسی به چه افرادی تعلق میگیرد؟
مرادی بیان کرد: در مجموع فارغالتحصیلان هفت رشته مرتبط با ساختمان میتوانند در سازمان نظام مهندسی ساختمان عضو و برای صلاحیتهای طراحی، نظارت و اجرا پروانه دریافت کنند. این رشتهها شامل مهندسی معماری، عمران، مکانیک، برق، شهرسازی، نقشهبرداری و ترافیک میشود.
وی ادامه داد: دریافت پروانه در این رشتهها از طریق آزمون ورودی نظام مهندسی بوده و دارندگان مدرک کارشناسی با حداقل سه سال کارآموزی یا سابقه کار میتوانند در آزمونها شرکت کنند. در صورت قبولی مهندسان در این آزمون، پس از طی مراحل قانونی به آنان پروانه پایه سه اعطا میشود.
مدیرگروه مهندسی عمران و مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم توضیح داد: معماران تجربی و دارندگان مدرک کاردانی در این رشتهها نیز میتوانند با قبولی در آزمون مربوطه به اخذ پروانه از سازمان نظام مهندسی اقدام کنند.
مرادی درباره ارتقای پایه و لزوم آن عنوان کرد: بدون شک در ابتدای کار مهندسان از تجربه کافی برخوردار نبوده و لازم است تا کارهایی با پیچیدگی و حجم پایین به آنان ارجاع شود، به همین منظور برای دارندگان پروانه پایه سه محدودیت متراژ و طبقات در پروژهها و همچنین محدودیت متراژ کار سالانه تعیین میشود و به مرور با افزایش تجربه، مهندسان میتوانند برای ارتقای پایه پروانهی نظام مهندسی اقدام کنند.
وی بیان کرد: با ارتقای پایه، مقادیر حداکثر متراژ و تعداد طبقات متناسب با پایه افزایش مییابد، بهعنوان مثال برای یک مهندس عمران دارای صلاحیت نظارت پایه ۳ حداکثر تعداد طبقات پروژه پنج است که با ارتقای پروانه به پایه ۲ میتواند پروژهایی تا حداکثر ۱۰ طبقه را نظارت کند.
مدیرگروه رشته مهندسی مکانیک و مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم زمان لازم برای ارتقای پایه ۳ به ۲ را چهار سال و پایه ۲ به یک را پنج سال برشمرد و تأکید کرد: مطمئناً در کنار افزایش تجربه مهندسان، آموزش و ارتقای علمی نیز نقش مؤثر بر افزایش کیفیت خدمات مهندسی دارد.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/