دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مهر 1400 - 12:35
کارشناس کشتی در گفت‌وگو با آنا:

نباید در باد نتایج کشتی فرنگی بخوانیم/ کشتی‌گیران در هر شرایطی در چرخه انتخابی شرکت کنند/ گرایی حساب شده در مسابقات حضور یابد

مربی کشتی فرنگی گفت: ما نباید نسبت به نتایج کشتی فرنگی در مسابقات جهانی احساسی برخورد کنیم، قطعاً این پیروزی‌ها ارزشمند است، اما نباید تنها به نتیجه‌گیری مقطعی فکر کنیم و اصل را فدای فرع کنیم.
کد خبر : 613605
یوسفی



جمشید خیرآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی کشتی فرنگی در مسابقات جهانی نروژ گفت: ابتدا باید به فدراسیون و مربیان و به خصوص کشتی‌گیرانی که در جهانی موفق به کسب مدال‌آوری شدند تبریک بگوییم. مربیان سازنده‌ای در این سال‌ها در کنار این کشتی‌گیران بوده که توانستند در مسابقات جهانی این افتخارات را کسب کنند و باعث شود که کشتی فرنگی در دنیا آقایی کند. البته مسابقات جهانی امسال با توجه به اینکه دو ماه بعد از المپیک بود، از سطح پایین‌تری برخوردار بود؛ خیلی از کشتی‌گیران بعد از المپیک در جهانی شرکت نکردند و در برخی تیم‌ها پوست‌اندازی شد. اما این موضوع دلیل بر این نمی‌شود که کار بزرگ کشتی‌گیران را نادیده بگیریم. همه آن‌ها زحمت کشیدند و امیدوارم روند موفقیت‌های تیم ملی در مسابقات پیش‌رو ادامه داشته باشد. قطعاً باید برنامه‌ریزی صورت بگیرد و ضعف‌هایی که کشتی‌گیران دارند برطرف شود.مسابقات جهانی سال آینده در مسکو برگزار می‌شود و کار سختی پیش‌رو دارند، از طرف دیگر تا المپیک زمان زیادی باقی نمانده و از همین حالا باید کار را شروع کنیم.


در 55 کیلوگرم نتوانستیم کشتی‌گیر شاخص پرورش دهیم


خیرآبادی به تحلیل عملکرد کشتی‌گیران در مسابقات جهانی پرداخت و در این باره عنوان کرد: در وزن ۵۵ کیلوگرم یکی از ضعف‌های بزرگ کشتی فرنگی در این رقابت‌ها نمایان شد.متأسفانه در کشتی فرنگی بعد از حمید سوریان و حسن رنگرز نتوانستیم چهره خاصی در این وزن پرورش دهیم، تغییرات زیاد و عدم برگزاری مسابقات در این وزن باعث شد تا کشتی‌گیر شاخصی نداشته باشیم. در وزن ۶۰ کیلوگرم هم ما المپیک را فدا کردیم و متأسفانه از آن درس هم نگرفتیم و تنها به دنبال نتایج مقطعی هستیم. به نظرم در این وزن بهتر بود کسی به مسابقات جهانی اعزام می‌شد که در آینده هم از او انتظار مدال‌آوری داشته باشیم. مردانی کشتی‌گیری است که به لحاظ شرایط سنی نمی‌تواند در آینده خیلی تأثیرگذار باشد، بنابراین بهتر بود در این وزن کشتی‌گیر دیگری اعزام می‌شد. در وزن ۶۳ کیلوگرم، میثم دلخانی در رده امیدها موفق به کسب مدال جهانی شد و شاگرد من بود، همان زمان به او گفتم او می‌تواند به مدال جهانی هم برسد که خوشبختانه این اتفاق هم افتاد. البته او از همین فردا باید به فکر المپیک باشد، با توجه به وزنش نمی‌تواند در ۶۰ کیلوگرم کشتی بگیرد، وزن ۶۳ کیلوگرم هم اوزان المپیکی نیست و فکر نمی‌کنم یک کشتی‌گیر تنها حضور در مسابقات جهانی او را راضی نگه دارد بنابراین باید به فکر آینده باشد و وزنش را تغییر دهد. او بهتر است در وزن ۶۷ کیلوگرم کشتی بگیرد. در همین مسابقات جهانی دلخانی مدام دست‌هایش را جمع می‌کرد بنابراین باید تغییر وزن بدهد.


گرایی باید حساب شده در مسابقات مختلف شرکت کند


مربی کشتی فرنگی در مورد عملکرد محمدرضا گرایی و کسب مدال طلایی جهانی پس از مدال طلای المپیک اظهار کرد: رضا گرایی در رده امیدها شاگرد من بود. البته قرار بود در وزن ۷۷ کیلوگرم کشتی بگیرد که تصمیم گرفته شد به وزن پایین‌تر بیاید. خوشبختانه او هم در المپیک و هم جهانی موفق به کسب مدال طلا شد. اما گرایی باید به خوبی مدیریت شود و بداند در کدام مسابقه حضور پیدا کند و کشتی بگیرد. در واقع گرایی نیاز دارد که یک نفر به خوبی برای او برنامه‌ریزی کند تا بتواند به درستی در مسابقات مختلف شرکت کند و بتواند در مسابقات مختلف مدال‌آوری حمید سوریان را تکرار کند. اما این موضوع نیازمند این است که به درستی مدیریت شود. در وزن ۷۲ کیلوگرم هم با توجه به فیزیک بدن مختاری، دست‌ها و پاهای کشیده و همچنین تراکم استخوان بالا باید تغییر وزن بدهد و برای حضور در وزن ۷۷ کیلوگرم برای او برنامه‌ریزی کنند. در وزن ۷۷ کیلوگرم محمدعلی گرایی بسیار تکنیکی و فنی کشتی می‌گیرد. او به گونه‌ای کشتی می‌گیرد که تماشاگران را مجذوب فنون خود می‌کند اما خیلی پرریسک کار می‌کند و همین موضوع می‌تواند او را به دردسر بیاندازد. یکی از ضعف‌های او این است که در خاک نمی‌تواند به صورت تکنیکی و تاکتیکی کار کند. مشخص است که روی این موضوع ضعف دارد و نیاز به تمرینات اختصاصی و انفرادی دارد. در واقع محمدعلی روی برخی نقاط تکراری ضعف دارد و از همان جا هم ضربه می‌بیند بنابراین نیاز است که روی او کار کنند تا این موضوع حل شود.




بیشتر بخوانید؛


با این مدال‌ها تازه اول راه هستیم


ستاره کشتی آزاد و فرنگی علی‌اکبر یوسفی است/ برادران گرایی یک برند محسوب می‌شوند


لقب جالب اتحادیه جهانی کشتی به محمدرضا گرایی




طاهری باید در شرایط رقابت قرار می‌گیرد تا نقاط ضعف خود را برطرف می‌کرد


خیرآبادی عنوان کرد: در وزن ۸۲ کیلوگرم پژمان پشتام توانست به برنز جهانی برسد. البته او هم نیاز به برنامه‌ریزی خاص دارد چرا که در اجرای برخی فنون از جمله بارانداز و خاک با مشکل روبه‌رو است.اما یکی از کشتی‌گیران خوب ماست ولی برخی ضعف‌ها را دارد و باید بتواند آن‌ها را حل کند. در وزن ۸۷ کیلوگرم، رامین طاهری از کورس رقابت‌ها جا ماند. او باید در مسابقات مختلف با حریفان خود سرشاخ می‌شد تا فرصت رقابت از او گرفته نمی‌شد و بتواند ضعف‌های خود را برطرف کند اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد. ما در این وزن کشتی‌گیران بسیار خوبی مثل ناصر علیزاده داریم که مدال طلای آسیایی را کسب کرده و در اوج پختگی و جوانی به سر می‌برد. اما با توجه به نگاه نتیجه‌گیری مقطعی که داریم فرصت رقابت از آن‌ها را گرفتیم و در نهایت دیدیم که طاهری نتوانست در این رقابت‌ها نمایش خوبی داشته باشد. قطعاً اگر او در شرایط رقابت قرار می‌گرفت می‌توانست ضعف‌های خود را برطرف کند. در وزن ۹۷ هم محمد هادی ساروی را داریم که واقعاً حقش طلا بود و خوشبختانه آن را صید کرد. امیدوارم روند موفقیت‌هایش ادامه پیدا کند البته چندین ضعف دارد که باید آن‌ها را رفع کند. در وزن ۱۳۰ کیلوگرم هم علی‌اکبر یوسفی برای مسابقات جهانی امیدها سال ۲۰۱۸ انتخابی در الیگودرز برگزار کردیم و همان زمان او به دلیل اینکه سنش پایین بود اجازه کشتی گرفتن به او ندادند. من آن زمان سرمربی امیدها بودم که وقتی مربی‌اش با من در مورد شرایط و فیزیک بدنی‌اش صحبت کرد، در این وزن هم ما کشتی‌گیری داشتیم که وزنش‌ افزایش پیدا کرده بود، به همین خاطر من بدون انتخابی یوسفی را انتخاب کردم که در همان مسابقه موفق به کسب سومی جهان شد. او به لحاظ فیزیک و شرایط بدنی بسیار مستعد است اما باید برخی تکنیک‌ها و فنون را یاد بگیرد. ضمن اینکه یوسفی ۱۰ روز مانده به مسابقات جهانی به اردو اضافه شد، به خاطر اینکه امین میرزازاده مبتلا به کرونا شد، مجبور شدند از نفر دوم استفاده کنند و خوشبختانه توانست خودش را به خوبی نشان دهد. اما همانطور که گفتم باید تخصصی روی او کار کنند و برخی ضعف‌هایش را برطرف کنند.هر چهار کشتی‌گیری که در مسابقات جهانی موفق به کسب مدال طلا شدند، در رده امیدها شاگرد من بودند، در واقع آن‌ها از رده امیدها به بزرگسالان رسیدند و روی آن‌ها کار شده است که این نتایج کسب شد، باید این روند در آینده ادامه پیدا کند و این چرخه متوقف نشود.


نباید مقطعی به دنبال نتیجه باشیم و در باد پیروزی‌ها بخوابیم


مربی تیم ملی فرنگی در المپیک لندن تأکید کرد: ما نباید نسبت به این نتایج احساسی برخورد کنیم، قطعاً این پیروزی‌ها ارزشمند است و همه برای آن زحمت کشیده‌اند. اما نباید تنها به نتیجه‌گیری مقطعی فکر کنیم و اصل را فدای فرع کنیم. بدون پشتوانه‌سازی و برنامه‌ریزی کشتی نمی‌تواند به موفقیت برسد. برگزاری مسابقات انتخابی باید در دستور کار قرار بگیرد، در واقع چرخه تیم ملی باید رد مقاطع درست برگزار شود. من زمانی که به عنوان سرمربی آذربایجان هدایت این تیم را قبول کردم، چندین مسابقه که نیاز نبود را حذف کردم. از آن طرف مسابقاتی برگزار کردیم که نیاز بود چندین کشتی‌گیر در انتخابی شرکت کنند و رقابت بین آن‌ها به وجود بیاید.در واقع ما در این مقطع هم باید همین کارها را انجام دهیم و احساسی برخورد نکنیم. حتی مدال‌آوران هم باید در چرخه انتخابی شرکت کنند، تا حس رقابت بین آن‌ها برقرار شود. در واقع باید از هر المپیک باید درس بگیریم.مسابقات کشتی آسیایی مقدمه‌ای برای بازی‌های آسیایی است و مسابقات جهانی مقدمه‌ای برای المپیک است. باید از همین حالا به فکر المپیک باشیم و جاهایی که نیاز است تیم ترمیم شود.


انتهای پیام/۴۰۵۷/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب