دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مهر 1400 - 09:50

جزئیاتی از طرح "Plan B" آمریکا و اسرائیل علیه ایران

طرح جایگزین یا Plan B آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ناظر به اقداماتی است که حمله مستقیم را شامل نمی‌شود اما به‌زعم آن‌ها، می‌تواند محاسبات ایران را تغییر دهد.
کد خبر : 613293
بایدن بنت

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، از زمانی که نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در ماه گذشته میلادی با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کرد، موضوع حملات غیرمستقیم به ایران به‌عنوان طرح جایگزین علیه جمهوری اسلامی مطرح شد.


در این استراتژی که «مرگ با هزاران بریدگی» لقب گرفته، اسرائیل سعی خواهد کرد از طریق ترکیب اقدامات نظامی و دیپلماتیک متعدد علیه ایران در جبهه‌های مختلف، کشورمان را کنترل کند.


سناریویی قدیمی با رونمایی جدید


این راهبرد، مسبوق به سابقه است و تازگی ندارد. به‌بیان‌دیگر، اسرائیل مدت‌هاست این استراتژی را تست کرده و به اجرا درآورده است؛ برای مثال حملات متعدد به کشتی‌های ایران در دریای سرخ و یا خرابکاری‌های امنیتی و سایبری و در آخر، هیاهو پس از حمله به نفت‌کش این رژیم در دریای عربی ازجمله تاکتیک‌های اعمال‌شده در راستای این استراتژی بودند.




بیشتر بخوانید:


جیغ‌های مضحک «بِنِت» در نیویورک یادآور نمایش‌های نتانیاهو!




این در حالی است که بنی گانتز، وزیر جنگ اسرائیل از جامعه بین‌المللی خواسته بود پلن B را علیه برنامه هسته‌ای ایران تدوین کند زیرا به ادعای وی احتمال بازگشت به توافق هسته‌ای کاهش‌یافته است. گانتز همچنین بدون ارائه هیچ شواهد یا مدارکی در نشست خبری ۲۵ آگوست به ده‌ها سفیر و نماینده گفت: ایران تنها دو ماه تا دستیابی به مواد لازم برای سلاح هسته‌ای فاصله دارد. این ادعا جمعه ۹ مهر سال جاری از سوی ژنرال تامیر هیمن، فرمانده سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل (امان) در مصاحبه با سایت "والانیوز" و شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل رد شد.


این مقام اسرائیلی تأکید کرد، ایران به‌رغم پیشرفت‌هایش در غنی‌سازی اورانیوم در "مقیاسی نگران‌کننده" هنوز با ساخت بمب اتمی که بتواند اسرائیل را تهدید کند، فاصله دارد.


به نظر می‌رسد آنچه از آن به‌عنوان طرح B یاد می‌شود، همان طرح A اسرائیل است؛ اقدامات قهری که به‌احتمال‌زیاد ایالات‌متحده و ایران را وارد جنگ گسترده‌تری می‌کند که باعث می‌شود تعادل در منطقه به‌طور چشمگیری به سمت اسرائیل تغییر کند و درعین‌حال جلوی هرگونه خروج ایالات‌متحده از منطقه را بگیرد.


ادعای بنی گانتز را باید جدی گرفت؟!


با این حال، استفان زونس، استاد سیاست و رئیس برنامه مطالعات خاورمیانه در دانشگاه سانفرانسیسکو، معتقد است: این ادعاها احتمالاً معتبرتر از کل ادعاهای هشداردهنده‌ای نیست که اسرائیلی‌ها درباره توانایی هسته‌ای ایران از دهه ۱۹۹۰ تاکنون مطرح کرده‌اند. هریک از این پیش‌بینی‌های ترسناک در طول ربع قرن گذشته اشتباه بوده است، بنابراین دلیلی وجود ندارد که آخرین مورد تکرار این اظهارت را جدی بگیریم.


درنتیجه باید گفت به نظر می‌رسد استراتژی مرگ با هزاران بریدگی از هم‌اکنون با شکست مواجه شود زیرا خراش‌های متعدد به بازوان جمهوری اسلامی تأثیر عمیقی ندارد اما تهران این قابلیت را دارد که از طریق دوستان و متحدانش در اندک زمانی شدیدترین ضربات را به قلب اسرائیل وارد کند.


انتهای پیام/۴۱۰۶/






انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب