واگذاری مالکیت نیوکاسل، پوششی بر اتهامات بینالمللی دولت عربستان
به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، فوتبال دیگر صرفاً بازی ملی نیست، تئاتر سیاسی انگلستان است. این انتقاد بزرگی به عملکرد دولت بریتانیا از سوی نشریه «گاردین» (The Guardian) است و علت آن واگذاری باشگاه نیوکاسل به صندوق سرمایهگذاری عمومی سلطنتی عربستان سعودی که زیر نظر محمد بن سلمان ولیعهد این کشور اداره میشود، بوده است. این صندوق در هفتم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۵ مهر ۱۴۰۰) ۸۰ درصد از سهام باشگاه فوتبال نیوکاسل یونایتد را خریداری کرد تا اعتراضهای زیادی به این اقدام صورت گیرد.
ولیعهد عربستان سعودی اولین سیاستمداری نیست که به نیوکاسل علاقه نشان داد و در اوایل دهه ۱۹۹۰ تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس هم تمایل به خرید این باشگاه داشت. پس از چهار دهه بدون جام تحت مالکیت سر جان هال قرار گرفت و با وجود ستارهای چون آلن شیرر دو نایب قهرمانی متوالی را در لیگ برتر جزیره تجربه کرد. تیم فوقالعاده کوین کیگان منفجر شد و نیروی کار جدید قدرت را در دست گرفت اما نه واگذاری معناداری را ارائه کرد و نه الگویی از بازسازی که بتواند تیم را به طور پایدار احیا کند. مایک اشلی که در ۱۴ سال گذشته مالک سفید و سیاهها بود در کسب هرگونه موفقیت برای کسب جامی معتبر ناکام بود و بسیاری از شکستهای وی به خاطر تغییرات گسترده ساختاری فوتبال انگلیس بود و احیای واقعی باشگاه را تقریباً غیرممکن کرد. نیوکاسل که نتوانست جایگاه منظمی در رقابتهای اروپایی به دست آورد یا خود را به عنوان یک برند جهانی معرفی کند، هر فصل در مقابل تیمهای لندن، منچستر و لیورپول شکست میخورد.
اشلی در واقع سعی کرد باشگاه را مانند یک کسب و کار اداره کند و آن را بهعنوان یک مؤسسه سودآور، در صورت عدم موفقیت به فروش برساند اما در غیاب کنترل دستمزد جمعی و با ورود مالکانی دیگر که نه نیاز و نه علاقهای به توازن داشتند تبدیل به بازندهای شد و مانند رومن آبراموویچ در چلسی و شیخ منصور بن زاید آل نهیان در منچسترسیتی عمل نکرد تا در بهترین حالت یک استراتژی محکوم به باشگاهداری متوسط ارائه کند.
فروش نیوکاسل یونایتد به صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان صحنههای شادی را از ورزشگاه سنت جیمز پارک به ارمغان آورد زیرا طرفداران نیوکاسل برای اولین بار پس از مدتها با مالکیت ناکام مایک اشلی خداحافظی کردند و برای آینده باشگاه به رویاپردازی پرداختند. اگرچه سازمان لیگ برتر انگلیس با انتشار بیانیهای تمایل داشت تا مشخص کند ولیعهد عربستان و پادشاهی سعودیها مسئول تصمیمگیری در نیوکاسل نخواهد بود.
ثروت خالص محمد بن سلمان ۱۳ بیلیون پوند تخمین زده میشود و ثروت جمعی صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان ۳۲۰ بیلیون است. این در حالی است که دارایی خالص شیخ منصور مالک منچسترسیتی ۱۷ بیلیون پوند اعلام شده اما بن سلمان عملاً ثروت خاندان سلطنتی عربستان سعودی را در اختیار دارد که دارایی خالص آن بالغ بر ۱.۳ تریلیون پوند است. در این مورد، صاحبان منچسترسیتی از صاحبان جدید نیوکاسل عقب هستند، زیرا خالص دارایی خانواده سلطنتی ابوظبی ۵۰۰ بیلیون پوند است.
بیشتر بخوانید:
واگذاری نیوکاسل به دولت پادشاهی عربستان در ادامه مسیر اهدای راههای درآمدزایی فوتبال انگلیس به دیگر کشورها بوده و این بار هدایت باشگاهی قدیمی به دولتی که متهم به نقض حقوق بشر، قتل جمال خاشقجی یا جنگ در یمن سپرده شده است. این دولت از ترس از دست دادن قراردادهای خود به خرید و ساخت تسلیحات عظیم نظامی میپردازد و در حال حاضر با خرید نیوکاسل و سرمایهگذاری در فوتبال آن هم از طریق باشگاهی ریشهدار قصد رهبری مبارزه علیه ناقضان حقوق بشر دارد. ثروت عظیمی که نیوکاسل را در آینده به یکی از تیمهای قدرتمند فوتبال باشگاهی مبدل میکند و حقایق پوشش داده میشوند.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/