وقتی امارات گوی سبقت جاسوسی را از عربستان ربود/ چگونه رعیت در سرزمین کدخدا جولان میدهد؟
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، ماه ژوئن سال جاری میلادی بود که دادگاهی در آمریکا علیه "تام باراک"، به یکی از مسئولان مهم کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا، به اتهام تلاش غیرقانونی برای تأمین منافع امارات در آمریکا اعلامجرم شد؛ اما سهشنبه همین هفته مشخص شد کدام یک از مقامات اماراتی بهعنوان آمر در این عملیات جاسوسی در خاک ایالاتمتحده حضور داشتند.
در ماجرای اعلامجرم ماه ژوئن مشخصشده بود که عملیات جاسوسی انجامشده توسط باراک و دستیارش بر نفوذ به درون دستگاه سیاست خارجه دولت ترامپ به نفع امارات متمرکز بود تا اطلاعات موردنیاز در خصوص روزنامهنگاران و فعالان سیاسی مخالف را به دست بیاورند.
ولیعهد امارات روی همتای سعودی خود را در تعقیب مخالفان سفید کرد
کل ماجرا روز سهشنبه وقتیکه بلومبرگ فاش کرد یوسف العطیبه سفیر امارات در آمریکا و حتی رهبر واقعی این امیرنشین شیخ محمد بن زاید ولیعهد امارات آمران اصلی این عملیات بودند شکل تازهای به خود گرفت و باعث حیرت تحلیلگران مسائل امنیتی و اطلاعاتی از جسارت یا گستاخی مقامات بلندپایه اماراتی و نیز سکوت واشنگتن در قبال این اقدامات شد.
سه نفر از کارکنان سابق سازمانهای اطلاعاتی آمریکا اعتراف کردهاند که بهعنوان جاسوس سایبری با امارات همکاری داشتهاند
اگرچه مطلع شدن از اینکه رئیس یک رژیم خودکامه خارجی عملیات نفوذ غیرقانونی در خاک ایالاتمتحده را هدایت میکرده یک امر غیرعادی به نظر میرسد، اما به احتمال قوی به دلیل مداخلات مکرر اماراتیها و بذل و بخششهای آنها واشنگتن خیلی بر پیگرد و تنبیه طرف اماراتی اصرار نداشته و این دست عملیات آنها برایش عادی شده است.
بر اساس گزارش وزارت دادگستری آمریکا، همین دو هفته پیش بود که سه نفر از کارکنان اطلاعاتی سابق آمریکایی اعتراف کردند که بهعنوان جاسوس سایبری برای امارات کار میکردهاند تا شبکه کامپیوتری آمریکا را هک کرده و این توانایی غیرقانونی را به مقامات اطلاعاتی این امیرنشین بدهند تا به دهها میلیون خط موبایل در ایالاتمتحده دسترسی یابند.
بیشتر بخوانید:
رئیس شورای عالی دولت لیبی: امارات برای جلوگیری از دموکراسی در لیبی مستقیماً دخالت میکند
افشای دخالت ولیعهدهای عربستان و امارات در انتخابات آمریکا و پیروزی ترامپ
باراک علاوه بر دست داشتن در عملیات نفوذ، یک عملیات دیگر برای نفوذ در واشنگتن را نیز راهبری میکرد. تحت امر مستقیم ولیعهد امارات، "جورج نادر" یکی از مشاوران محمد بن زاید و دونالد ترامپ که در حال حاضر به خاطر فساد اخلاقی و پورنوگرافی کودکان در زندان است هدایت عملیاتی را بر عهده داشت که ترامپ آن را مبارزه برای پنهان کردن منبع واقعی بیش از ۳.۵ میلیون دلار کمک غیرقانونی به کمپین انتخاباتیاش میدانست. آن عملیات در ابتدا بر دستیابی و نفوذ در کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون تمرکز یافته بود. اما بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات سال ۲۰۱۶ تمرکز امارات بهسوی ترامپ منعطف شد. این نفوذ با کمک یکمیلیون دلاری به مراسم رسمی افتتاحیه ریاستجمهوری ترامپ آغاز شد.
علاوه بر این روند همکاری غیرقانونی، نادر یک کمپین پنهان دیگر را راهبری میکرد تا به قطر رقیب امارات در واشنگتن ضربه بزند. بعد از دریافت ۲.۵ میلیون دلار از نادر، "الیوت بریودی"، یکی از افرادی که برای کمپین ترامپ حامی مالی پیدا میکرد، تأمین مالی دو کنفرانس ضد قطر به میزبانی اندیشکده های واشنگتن دی سی را مدیریت کرد.
این تنها بخش کوچکی از فشار بیسابقه امارات متحده عربی برای نفوذ در محافل سیاسی واشنگتن بود. در حقیقت، هیچ دیکتاتوری بهاندازه امارات به اندیشکده های واشنگتن دی سی پول نمیدهد و این فقط پولی است که میتوان ردیابی کرد. امارات متحده عربی غالباً بهطور مخفیانه تامین مالی اندیشکدههایی مانند کمپین "نادر / بریودی قطر" و کمک مخفیانه ۲۰ میلیون دلاری به موسسه خاورمیانه را بر عهده داشته است.
سرمایه امارات و سکوت آمریکا دموکراسی ایالاتمتحده را به مسلخ بردهاند
اینجا یک سوال مطرح میشود: پرداخت این همه پول برای امارت چه به ارمغان آورده است؟ پاسخ روشن است: سکوت. همانطور که قبلاً در رسپانسیبل استیت کرافت مستندسازی شده بود، در هفتههای پس از انتشار کیفرخواست علیه تام باراک، اندیشکدههایی که از امارات متحده عربی بودجه دریافت میکنند در مورد انجام عملیات غیرقانونی برای تأثیرگذاری بر تصمیمات اصلی سیاست خارجی ایالاتمتحده سکوت کردند. بهطور مشابه، هیچ مقامی از دولت جو بایدن رئیسجمهور آمریکا امیرنشین امارات را به خاطر هیچیک از این تخلفاتش محکوم نکرد.
برخی کارشناسان معتقدند امارات و طیف حامی آن در آمریکا از خطونشان هراس ندارد و باید دست به اقدام عملی علیه آنها زد
به عقیده کارشناسان علوم سیاسی این سکوت واشنگتن در قبال زیادهطلبیهای امارات تهدیدی برای امنیت ملی ایالاتمتحده است و زمینه دخالت بیشتر در دموکراسی آمریکایی را نیز فراهم خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
دولت وفاق ملی لیبی هواپیمای بدون سرنشین امارات را ساقط کرد
با توسل بهزور و ارعاب؛ عربستان و امارات مخالفان منطقهای خود را ساکت میکنند
برخی معتقدند که ایالاتمتحده و بهویژه رئیسجمهور بایدن باید یک پیام روشن به امارات ارسال کند و تصریح کند که دخالت در دموکراسی آمریکایی غیرقابلقبول است. این امر باید از همینجا آغاز شود زیرا قرار است جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور بایدن، این هفته به امارات متحده عربی سفر کند. سالیوان باید حداقل به دولت امارات بفهماند که نمیتواند بدون تبعات به دخالت در امور آمریکا ادامه دهد.
برخی نیز معتقدند طیفی که در آمریکا با امارات همراه است از خطونشان هراس ندارد و باید دست به اقدام عملی علیه امارات زد. به عنوان مثال، باید قرارداد فروش ۲۳ میلیارد دلاری تسلیحات آمریکایی به امارات متحده عربی لغو شود. این قرارداد شامل تسلیحات پیشرفته مانند هواپیماهای بدون سرنشین تهاجمی و جتهای جنگنده اف-۳۵ میشود. همانطور که کارشناسان فروش تسلیحات بارها هشدار دادهاند، امارات سابقه انتقال تسلیحات مدرن آمریکایی به تروریستهای القاعده را در پرونده دارد.
شکی نیست که اگر ایالات متحده به سکوت در مقابل زدوبند اطلاعاتی امارات و برخی مقامات واشنگتن ادامه دهد، مردم آمریکا باید منتظر روزهایی باشند که سرنوشتشان را به جای کنگره، امیرنشینهای خلیج فارس تعیین کنند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/