تصویب 6 چالش در برنامه علمی مسکن، آینده و محیط شهری
علی شمسالدینی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تشریح فعالیتها، چالشها و نظام موضوعات تدوینشده در برنامه علمی مسکن، آینده و محیط شهری دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس در راستای اجرای طرح پایش اظهار کرد: با توجه به رشد بیسابقه شهرنشینی که اکنون نیمی از جمعیت جهان را دربرگرفته است، پایداری جهانی (با توجه به تأثیر شهرها بر بقیه جهان و پایداری زندگی خود در شهرها) بهطور روزافزونی به مسئلهای شهری تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید:
همکاری صنعت با دانشگاه در «طرح پایش» چگونه است؟
عملیات نجات دریاچه ارومیه؛ راهبردها و راهکارها
استخراج و تدوین ۵ چالش در «برنامه علمی پسته»
۷۳ پروژه از نظام موضوعات برنامه علمی ذوب آهن اخذ شد
شمسالدینی افزود: آنچه مسلم است در طول سده گذشته پایداری بسیاری از شهرها در نتیجه صنعتیشدن، رشد سریع جمعیت و افزایش آلایندهها کاهش یافته است؛ همچنانکه بسیاری از شهرهای امروزی به دلیل اینکه ظرفیتسازی مناسبی در ساختار و عملکرد خود برای فائق آمدن بر این شرایط پیشبینی نشده و سازگارشدن با شرایط در حال تغییر جهانی انجام ندادهاند، پایداری و سلامتی آنها کاهش یافته و «کیفیت زندگی» ساکنان خود را تحت تأثیر قرار دادهاند.
منظور از توسعه پایدار فقط حفاظت از محیطزیست نیست
وی اضافه کرد: به همین منظور با رشد سریع جمعیت جهان و تمرکز آن در شهرها، مفهوم توسعهپایدار شهری به عنوان مؤلفه اساسی تأثیرگذار بر چشمانداز بلندمدت جوامع انسانی مطرح شد که در این میان با توجه به افزایش سریع جمعیت در کشورهای درحال توسعه بهویژه در نقاط شهری این کشورها که ناشی از علل مختلفی است، تأمین مسکن بهعنوان یکی از اساسیترین نیازهای شهروندان، مورد توجه ویژه سیاستمداران و متولیان امور شهری قرار گرفته است و بسیاری از دولتها تهیه سرپناه مناسب برای مردم را بهعنوان وظیفهای برای خود پذیرفتهاند و برای انجام این مهم نیز غالباً تمهیداتی اندیشیدهاند.
مجری برنامه علمی مسکن، آینده و محیط شهری در دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس بیان کرد: بهطور کلی مفهوم مسکن علاوه بر مکان فیزیکی، همه محیط مسکونی را دربرمیگیرد که شامل خدمات و تسهیلات ضروری مورد نیاز برای بهترزیستن خانواده و طرحهای اشتغال، آموزش و بهداشت افراد است؛ بنابراین، منظور از توسعه پایدار فقط حفاظت از محیطزیست نیست؛ بلکه مفهومی جدید از توسعه اقتصادی و اجتماعی است، توسعهای که عدالت و امکانات زندگی را برای مردم جهان مد نظر قرار میدهد، پس، توسعه شهری پایدار اهمیت بسزایی را در دل مفهوم توسعه پایدار دارد.
شمسالدینی با توجه به اجرای طرح پایش به آنا گفت: با استقرار دبیرخانه علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس و تعیین اینجانب بهعنوان مجری برنامه علمی مسکن، آینده و محیط شهری، تیمی متبحر از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و دیگر استادان استان و کشور در رشتههای مختلف مرتبط، تشکیل و فاز مطالعاتی برنامه با جمعآوری و مطالعه اسناد بالادستی مهم کشوری آغاز شد.
بیشتر بخوانید:
پیادهسازی زندگی هوشمند در دانشگاهها؛ ایدهای به نفع دولت در پروژههای شهری و صنعتی
میزبانی «سامانه پژوهشیار» از سردار دلها
«پایش آزاد» پنجه در پنجه «حاشیهنشینی»
وی افزود: ضعف ساختاری - کارکردی در برنامهریزی شهری و مسکن، فقدان عرضه و تأمین مسکن مناسب شهری، معضلات توسعه پایدار در محیطهای شهری، تابآوری، مقاومسازی و پایدارسازی مسکن و محیطهای شهری، اقتصاد مسکن و محیطهای شهری و مسائل فرهنگی و اجتماعی مسکن و محیطهای شهری ازجمله چالشهای شناسایی شده در برنامه علمی مسکن، آینده و محیط شهری بوده که جمعآوری، بررسی و تصویب شده است.
اقدامات برنامه علمی مسکن، آینده و محیط شهری
منظور از توسعه پایدار فقط حفاظت از محیطزیست نیست؛ بلکه مفهومی جدید از توسعه اقتصادی و اجتماعی است، توسعهای که عدالت و امکانات زندگی را برای مردم جهان مد نظر قرار میدهد.این استاد دانشگاه ادامه داد: برگزاری جلسات متعدد ارزیابی زمینههای پژوهشی زیر نظر کمیته ارزیابی و نظارت دبیرخانه پایش کشور، تصویب برگزاری ۱۲ وبینار تخصصی در زمینههای مرتبط با چالشهای برنامه با هماهنگی دبیرخانه علمی کشور و توسط استادان برجسته کشوری در رشتههای همسو با برنامه علمی (برگزاری ۲ نشست علمی تاکنون)، انعقاد تفاهمنامه با شورای اسلامی و شهرداری شهر شیراز و شهر صدرا در راستای عملیاتیسازی برنامه علمی بهمنظور استفاده دانشجویان و استادان در قالب تهیه پروژههای تحقیقاتی و پایاننامههای تحصیلی، انعقاد تفاهمنامه با سازمان بنیاد مسکن، راه و شهرسازی و دهیاری و شهرداری استان فارس برای عملیاتیسازی برنامه علمی، دریافت مجوز چاپ نشریه برای اعتبار برنامه و انعقاد تفاهمنامه با انجمن علمی برنامهریزی شهری ایران بهمنظور چاپ مشترک نشریه از جمله اقدامات انجام شده در برنامه علمی مسکن، آینده و محیط شهری است.
شمسالدینی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با رویکرد اعتلای دانش، پژوهش و علمافزایی در کشور زیر نظر دبیرخانه علمی استان و بهطور ویژه برنامه علمی مسکن، آینده و محیط شهری برای اعتلای علوم سیاستگذاری فضاهای شهری، تحلیل سیاسی - اجتماعی از مسائل شهرها و تبیین آیندهپژوهی سیاسی اقتصادی شهرها با کسب مجوز از کمیسیون نشریات دانشگاه آزاد اسلامی به انتشار فصلنامه سیاستگذاری محیط شهری با تناوب چاپ چهار شماره در سال اقدام کرده است.
دعوت از محققان، پژوهشگران، استادان و دانشجویان برای ارسال تحقیقات و مقالات
وی افزود: مجله سیاستگذاری محیط شهری از بیست و یکمین جلسه تعیین اعتبار نشریات حوزه علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه مورخه ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ مطابق با نامه شماره ۶۵۴۳۲//ص/۹۹ مورخه دهم اسفند ۱۳۹۹ به صورت فصلنامه مجوز انتشار علمی - پژوهشی دریافت کرده است.
مجری برنامه علمی مسکن، آینده و محیط شهری در دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس گفت: این فصلنامه به موجب تفاهمنامه شماره ۱۲۳۰۴/ ۱۱- ۰۱ مورخه چهارم مرداد ۱۴۰۰ منعقد شده میان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و انجمن علمی جغرافیا و برنامهریزی شهری ایران از همکاری مشترک با این انجمن برخوردار است، به همین منظور از محققان، پژوهشگران، استادان و دانشجویان برای ارسال تحقیقات و مقالات ارزشمند خود برای چاپ در نشریه دعوت میشود و آدرس سایت مجله هم به آدرس juep.iaushiraz.ac.ir در اختیار علاقهمندان است.
بیشتر بخوانید:
شناسایی ۳ هزار چالش در برنامه علمی «مدیریت حوزه آبخیز دریاچه ارومیه»
سردار دلها از طرح «پایش آزاد» چقدر سهم دارد؟
شناسایی و تدوین ۴ چالش در برنامه علمی «سیل و بازسازی پس از آن»
به گزارش آنا، مراسم رونمایی از طرح پایش آزاد (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای دانشگاه آزاد اسلامی) با هدف توسعه پایدار تحقیق و توسعه بهمنظور شناسایی و رفع چالشهای کشور، اوایل آذر ۹۷ با حضور مسئولان عالی دانشگاه و جمعی از معاونان و مدیران در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
طرح پایش آزاد ابتدا، کار خود را با ۹ برنامه علمی آغاز کرد و در ادامه تعداد برنامههای علمی این طرح به ۴۰ برنامه ارتقا یافت. در مدت اجرای آزمایشی این طرح، ۱۱۲ استاد، ۱۵۵ دانشجو و ۱۷۴ پژوهشگر به سامانه مراجعه و موضوعات خود را انتخاب کردند. این در حالی است که صنعتگران و متخصصان در حوزههای مختلف کاری میتوانند در کنار استادان دانشگاه بهعنوان استاد مشاور به دانشجویان و پژوهشگران کمک کنند. دانشجویان و پژوهشگران هم میتوانند با مراجعه به این سامانه از بین هزاران عنوان موضوع تحقیقاتی در حوزههای مختلف که در قالب چندهزار برنامه پژوهشی ارائه میشود، موضوع پایاننامه خود را انتخاب کنند. از طرفی به گفته مسئولان دانشگاه، این سامانه به سامانه ایرانداک نیز متصل شده است.
واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی هر استان در ادامه اجرای این طرح با همکاری دبیرخانه برنامه علمی دانشگاه موضوعات محوری خود را برای طرح پایش آزاد مشخص کردند بهعنوان مثال یزد در منسوجات، تبریز در کفش و چرم و دریاچه ارومیه، گیلان در گردشگری، کرج در فلزات کمیاب و گرانبها و ... به عنوان پیشگام مطرح شدند؛ اما دانشگاه آزاد اسلامی استانهای سراسر کشور در طرح پایش ملزم هستند برنامه علمی خود را براساس مزیتمحوری، تعداد هیئت علمی و سایر ظرفیتهای موجود در هر استان آماده کرده و با تشکیل شورای راهبری در شناسایی و رفع چالشهای کشور کمک کنند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/