دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مهر 1400 - 00:02
نیویورک تایمز تشریح کرد؛

کاسبی مولتی میلیاردرهای فیسبوک با امنیت کاربران/ سوغات شبکه زاکربرگ؛ خشونت جهانی، قاچاق انسان، تهدید علیه کودکان

با افشاگری مدیر سابق بخش تولید فیسبوک علیه این شرکت در خصوص بسترسازی برای تقویت خشونت در سطح جهان و مواردی از این دست، خوشبین‌ترین حامیان زاکربرگ نیز با دیده تردید به چشم‌اندازهای این غول فناوری می‌نگرند.
کد خبر : 612615
فیس بوک

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از نیویورک‌تایمز، فرانسیس هاگن مدیر سابق بخش تولید فیسبوک که پس از دو سال کار در این شبکه اجتماعی آنلاین در ماه مه استعفا داد روز سه‌شنبه در مقابل نمایندگان کنگره آمریکا حاضر شد و در خصوص تبعات ویرانگر سیاست کاری فیسبوک برای جامعه جهانی هشدار داد. او از نمایندگان خواست همان‌گونه که در مقابل خطرات مصرف مواد مخدر اقدام کردند در خصوص برخورد با اقدامات عمدی این رسانه اجتماعی در بکار بردن هر حیله‌ای برای جذب مخاطب مخصوصاً کودکان و نوجوانان اقدام کنند.


لازم به یادآوری است که فیسبوک یک سرویس شبکه اجتماعی آنلاین است که در چهارم فوریه سال ۲۰۰۴ میلادی توسط مارک زاکربرگ و دوستانش ادواردو ساورین، اندرو مک‌کالم، داستین موسکوویتز و کریس هیوز در دانشگاه هاروارد به وجود آمد. در ابتدا نام‌نویسی در این وبگاه تنها به دانشجویان دانشگاه هاروارد محدود بود. اما با گذشت زمان، نام‌نویسی برای دانشگاه‌های شهرهای بوستون، آیوی لیگ و دانشگاه استنفورد نیز مقدور شد. پس از افزوده شدن دانشگاه‌های مختلف و دبیرستان‌ها به لیست مجاز عضویت در فیسبوک، عضویت در آن به‌تدریج در دسترس تمامی افراد بالای ۱۳ سال در سرتاسر دنیا قرار گرفت. وبگاه فیسبوک سالیانه ۱۸۰ پتابایت (معادل نیم پتابایت در روز) اطلاعات در سرورهای خود ذخیره می‌کند. این وبگاه به ۱۴۰ زبان دنیا قابل دسترس بوده و ۷۰ درصد از کاربران آن در خارج از ایالات‌متحده هستند. فیسبوک در حال حاضر بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی دنیا با بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال است.


Facebook products harm children, stoke division': Top quotes from Frances  Haugen's testimony | World News,The Indian Express
فرانسیس هاگن


گستردگی سوءاستفاده فیسبوک از اعتماد کاربران نمایندگان کنگره آمریکا را شگفت‌زده کرد


هاگن در یک سخنرانی سه‌ساعته در مقابل کمیته فرعی بازرگانی سنا دست به افشای اسناد داخلی این بزرگ‌ترین رسانه اجتماعی جهان که به‌ندرت به دست کسی رسیده است زد. وی که نزدیک به دو سال در تیم اطلاع‌رسانی نادرست مدنی در فیسبوک تا ماه مه سال جاری مشغول به کار بود، گزارشی صادقانه از نگرش سودجویانه مدیران شرکت ارائه کرد.


به عقیده او، فیسبوک عمداً تحقیقات نگران‌کننده در مورد احساس بدی که نوجوانان پس از استفاده از محصولات این شبکه دچار آن می‌شوند را پنهان کرده است. در ضمن وی در خصوص اینکه چگونه فیسبوک از تولیدات و مفاهیم نفرت‌انگیز در سایت خود برای جلب دوباره کاربران استفاده کرده و قانونگذاران چگونه باید از این غول تجاری، اطلاعات موردنیاز برای محدود کردنش را به‌دست بیاورند، سخن گفت.


وی تصریح کرد: «من امروز اینجا آمده‌ام زیرا اعتقاد دارم که تولیدات فیسبوک به ضرر کودکان و نوجوانان است، باعث ایجاد تفرقه می‌شود و روند استقرار مردم‌سالاری را تضعیف می‌کند. مدیریت فیسبوک به‌خوبی می‌داند که چگونه فیسبوک و اینستاگرام را ایمن‌تر کند اما تغییرات لازم را انجام نمی‌دهد.»




بیشتر بخوانید:


مقام ارشد کاخ سفید: هواداران ترامپ برای شورش مسلحانه دموکرات‌ها پس از انتخابات آماده شوند


توسط مجلس سنا آمریکا؛ مدیران ارشد توئیتر و فیسبوک احضار شدند




قبل از اینکه به ادامه جزئیات ارائه‌شده توسط هاگن در مقابل کمیته فرعی سنا بپردازیم بهتر است بدانیم که ادوارد اسنودن افشاگر کنونی و کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی و پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در اوایل سال ۲۰۱۸ هشدار داده بود که فیسبوک از وظیفه اصلی خود به‌عنوان یک رسانه اجتماعی فاصله گرفته و به یک شرکت اطلاعاتی تبدیل شده است.


اسنودن در آن سال اظهار کرده بود که فیسبوک به‌واسطه تبادل اطلاعات، درآمد هنگفتی به دست می‌آورد. وی در یکی از توییت‌هایش فاش کرد: «فیسبوک درآمد زیادی از فروش اطلاعات خصوصی میلیون‌ها نفر از اعضای این شبکه اجتماعی به دست می‌آورد و این فروش اطلاعات فراتر از انتظارات و پیش‌بینی‌های شماست.»


البته کنگره سال‌های متمادی در خصوص فیسبوک و دیگر شرکت‌های فن‌آوری بزرگ آمریکا، شکایاتی را شنیده بود اما حضور هاگن و اظهاراتش در خصوص اوضاع درونی شرکت فیسبوک و نکته‌ای که وی بر آن اصرار داشت (در خطر بودن آینده نوجوانان) توجه همه نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات را به خود جلب کرد. سخنان وی گمانه‌زنی‌ها در خصوص تصویب قانونی شبیه لایحه شرکت‌های بزرگ تنباکو را اما این بار علیه شرکت‌های بزرگی همچون فیسبوک، تقویت کرد.



استفاده از محتوای مضر برای گسترش نفرت ازجمله در خصوص نسل کشی در میانمار، تنها یک قلم از اتهامات گسترده فیسبوک به شمار می‌آید



در سال ۲۰۰۶ انجمن سرطان آمریکا توانست در دادگاه محاکمه شرکت‌های بزرگ تولید تنباکو را به جرم دروغ گفتن به مردم در خصوص ابعاد مرگ‌آور سیگار برنده شود و حکم همین دادگاه در آمریکا بدل به یک نوع ضرب‌المثل شده و از آن در مواردی از قبیل همین سوء‌استفاده فیسبوک استفاده می‌شود.


قانون‌گذاران کنگره گفته‌اند که شهادت خانم هاگن و هزاران صفحه اسناد و مدارکی که او از تخلفات این شرکت جمع‌آوری کرده و سپس فاش شده است، نشان می‌دهد مدیران ارشد فیسبوک عموم مردم را گمراه کرده‌اند و نمی‌توان به آن‌ها اعتماد کرد. سناتور ریچارد بلومنثال از ایالت کنیتیکات در این خصوص گفت: "این تحقیق مشابه یک بمب عمل خواهد کرد."


کاسبی مولتی میلیاردرهای فیسبوک با امنیت کاربران/ سوغات شبکه زاکربرگ؛ خشونت جهانی، قاچاق انسان و تهدید علیه کودکان
مارک زاکربرگ مدیر فیسبوک


مدیر فیسبوک کماکان بر نادرست بودن اتهامات تأکید دارد


اما مارک زاکربرگ مدیر فیسبوک ادعا کرده است که مدارک ارائه‌شده توسط هاگن خارج از زمینه بحثی است که وی به آن اشاره دارد.


در هرصورت، کنگره تابه‌حال نتوانسته برنامه روشنی برای برخورد با تخلفات فیسبوک ارائه دهد. از طرفی لوایح زیادی در بایگانی‌های کنگره خاک می‌خورند و خبری هم از به جریان افتادن آن‌ها نیست. در جریان جلسه استماع سخنان هاگن، علیرغم اینکه موضوع نشست، محافظت از نوجوانان در مقابل محتوای اینترنتی بود، قانون‌گذاران، هاگن را با سؤالات زیادی ازجمله چگونه فیسبوک باعث گسترش سخنان خطرناک و پیش آمدن ماجرای حمله به کپیتول هیل در ششم ژانویه شد و اینکه چگونه اطلاعات غلط به بروز خشونت در اتیوپی و میانمار منتهی شد تحت فشار قرار دادند.




بیشتر بخوانید:


دیدار محمد بن سلمان با رئیس فیسبوک + تصاویر


دعوت ترامپ برای تحریم جهانی توییتر و فیسبوک




هاگن به همه سؤالات پاسخ داد و درباره اولویت فیسبوک در خصوص چگونگی به دست آوردن لایک و کامنت، توضیح بیشتری ارائه کرد. وی اینگونه استدلال کرد که سیستم رتبه دهی فیسبوک که برمبنای تعداد افراد مشغول در یک موضوع خاص هستند باعث دامن زدن به خشونت قومی می‌شود. علاوه بر این موارد، فیسبوک که میزبان جمعیت میلیاردی کاربران است به‌صورت مرتب مشغول خریدوفروش اجناس خود است اما از کاربران خود در مقابل هجمه سودجویان و متقلبان محافظت نمی‌کند.


به گزارش گاردین از جلسه استماع هاگن در کنگره، اتهامات علیه فیسبوک شامل جمع‌آوری داده‌های جمعی و تجاوز به حریم خصوصی توسط کمبریج، ادعای مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶، استفاده از محتوای مضر برای گسترش نفرت ازجمله در خصوص نسل کشی در میانمار و انتشار اطلاعات غلط در مورد کرونا و واکسن‌ها می‌شود.


وضعیت تخلفات و عدم پاسخگویی مدیریت این رسانه اجتماعی به‌قدری فجیع است که وقتی روز دوشنبه این رسانه از دسترس کاربران در همه نقاط جهان خارج شد، اسنودن طی توییتی نوشت: "در روزی درخشان فیسبوک و اینستاگرام به‌صورت اسرارآمیزی به حالت آفلاین در آمده‌اند و جهان به مکان سالم‌تری تبدیل شده است."


علاوه بر این، وال‌استریت ژورنال گزارش داده است که کارکنان فیسبوک در مورد کارتل‌های مواد مخدر و قاچاقچیان انسان در کشورهای درحال‌توسعه با استفاده از این پلتفرم هشدار داده‌اند، اما پاسخ این شرکت بی‌تفاوتی بوده است؛ شاید به این دلیل که مدیران اجرایی شرکت بار دیگر در خصوص جلوگیری از رشد این بازار پرسود مردد هستند.


با توجه به اسناد افشاشده و بی‌تفاوتی مسئولان فیسبوک باید به این شرکت یادآوری شود که برای مردم خیلی دیر نشده که از ارتباط خود با این رسانه صرف‌نظر کنند و به‌تدریج این تفکر در حال شکل گرفتن است که تقریباً هر جایگزینی به‌جای فیسبوک مناسب‌تر خواهد بود.


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب