مسیر هموار در المپیک ۲۰۲۴/ توجه ویژه متولیان ورزش به کشتیگیران جوان و کمتجربه
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، رقابتهای کشتی آزاد به میزبانی نروژ در حالی به پایان رسید که تیم ملی کشتی آزاد کشورمان با هدایت پژمان درستکار با کسب ۳ مدال طلا، سه نقره و یک برنز بهعنوان سومی جهان رسید. عملکرد کشتیگیران آزاد در مسابقات جهانی، دومین نتیجه برتر در تاریخ کشتی ایران بود. پیش از این در سال ۱۹۶۱ در یوکوهاما، کشتیگیران ایران توانستند به ۵ مدال برسند و پس از آن هم به المپیک ۱۹۶۴ توکیو راه پیدا کردند، اما این تیم تاریخساز در المپیک نتوانست نتیجه بگیرد و تنها به دو مدال برنز رسید.
تیم ملی کشتی آزاد کشورمان در المپیک ۲۰۲۱ توکیو با هدایت غلام محمدی در این مسابقات حضور پیدا کرد که نتیجه کار آنها نقره یزدانی و برنز زارع بود. هر دو کشتیگیر ایران درست دو ماه بعد از المپیک، مدالهای نقره و برنز خود را به مدال خوشرنگ طلا در جهانی تبدیل کردند و سه کشتیگیر جوان تیم ملی هم با وجود اینکه پیش از برگزاری این رقابتها پیشبینی شده بود آنها حتی به فینال مسابقات جهانی هم راه پیدا نمیکنند، به سه مدال نقره رسیدند.
در واقع پس از نتایج ضعیف المپیک، رئیس فدراسیون در بدنه تیم ملی تغییراتی ایجاد کرد و پژمان درستکار هم هدایت تیم را برعهده گرفت. درستکار در اولین اقدام، برگزاری مسابقات انتخابی را در دستور کار خود قرار داد و نتیجه آن این شد که برخی کشتیگیران جوان و کمتجربه به این مسابقات اعزام شدند. اقدامی که بسیار ارزشمند بود، اعتماد کادر فنی به کشتیگیران جوان هم بهخوبی جواب داد و آنها توانستند در اولین تجربه جهانی خود در رده بزرگسالان بسیار خوش بدرخشند.
تا المپیک ۲۰۲۴ فرانسه زمان اندکی باقی مانده و حضور کشتیگیران جوان در این مسابقات و عملکرد درخشانی که از خود نشان دادهاند، کادر فنی را به المپیک آینده امیدوار کرده است. اما نکتهای که نباید از آن غافل شد، توجه به این کشتیگیران جوان و کمتجربه است. بدون شک مربیان زیادی بودند که در این نتیجه درخشان سهم داشتند و نمیتوان آن را تنها به سرمربی تیم که نزدیک به دو ماه است روی کار آمده ربط داد. اما در این مسیر باید این کشتیگیران جوان بیشتر از همیشه مورد توجه قرار بگیرند و دغدغههای مالی نداشته باشند، در غیر این صورت همان اتفاقی که در المپیک ۱۹۶۴ توکیو رخ داد و تیم تاریخی کشتی آزاد که ۵ مدال خوشرنگ طلا را در مسابقات جهانی کسب کرده بود، اما در المپیک به دو برنز بسنده کرده بود، رقم خواهد خورد.
مسئولان ورزش ایران باید بدانند این تیم میتواند در المپیک آینده خوش بدرخشد؛ اگر کشتیگیران جوانی مثل محمد نخودی، امیرمحمد یزدانی و علیرضا سرلک نتوانستند در مرحله فینال مقابل حریفان خود پیروز شوند، قطعاً اسیر کمتجربگی شده بودند؛ نخودی مقابل جردن باروز به میدان رفت و کارنامه این کشتیگیر آمریکایی بهخوبی گواه تجربه بالای اوست. بنابراین نیاز است متولیان ورزش در این سه سال باقیمانده تا المپیک توجه ویژهای به این کشتیگیران داشته باشند و تنها ۶ ماه باقیمانده به المپیک به فکر برنامهریزی نباشند.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/