جوانگرایی در تیم ملی بهوجود نیامد/ جای ناظمالشریعه بودم تنبیه سنگسفیدی را به بعد مسابقات موکول میکردم
مجید مرتضایی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی فوتسال کشورمان در مسابقات جام جهانی لیتوانی و حذف از مرحله یکچهارم این رقابتها گفت: به نظرم در مورد عملکرد تیم ملی فوتسال نباید دچار خطای محاسباتی شویم. تیم ملی فوتسال کشورمان از سال ۲۰۱۶ تا به الان پیشرفت خوبی داشته است، آنها توانستهاند در جهان عنوان سومی را کسب کنند و در آسیا هم دو بار قهرمانی را به دست آوردهاند. در هر تورنمنتی هم که شرکت کردهاند نتایج قابل قبولی کسب کردند. اگر در این مرحله از جام جهانی این تیم حذف شده است قطعاً یک سری مسائل فنی دخیل بوده است اما هم اعضای کادر فنی و هم بازیکنان با تمام وجود برای تیم ملی و افتخارآفرینی در جام جهانی زحمت کشیدند و نباید آن را نادیده گرفت. فوتسال یک بخش دیده نشده دارد و آن هم غیرقابل پیشبینی بودن آن است. در سال ۲۰۱۶ دقیقاً همان اتفاقی که در بازی ایران مقابل قزاقستان رخ دارد، در بازی ایران مقابل برزیل به وجود آمد و تیم ملی موفق به شکست این تیم شد. در آن مسابقه میتوان گفت برزیل یک تیم ضعیف است؛ قطعاً خیر. فوتسال کاملاً غیرقابل پیشبینی است و همان اتفاقی که در بازی با قزاقستان بهوجود آمد چهار سال این قضیه برای تیم ملی در مصاف با برزیل به وجود آمد. اما اگر من میگویم ما نباید دچار خطای محاسباتی شویم به این خاطر است که نباید عملکرد بازیکنان و اعضای کادر فنی تیم ملی را ضعیف بدانیم.
بازیکنان جوان بیشتری میتوانست در ترکیب تیم حضور داشته باشند
مربی فوتسال کشورمان به مشکلات تیم ملی فوتسال ایران در راه آمادهسازی برای جام جهانی اشاره کرد و گفت: من از سه سال پیش در جلساتی که برگزار میشد به این موضوع تأکید میکردم که جوانگرایی باید با شیب ملایم در تیم ملی فوتسال بهوجود بیاید. واقعیت این است که این اتفاق نیفتاد و ترکیب تیم ملی در تمامی مسابقات به همین شکل بود. در این دوره از رقابتها جوانترین بازیکن تیم مسلم اولاد قباد بود که با ۲۶ سال در ترکیب تیم حضور داشت. در صورتی که تیم ژاپن در همین رقابتها، با بازیکنان ۲۱ تا ۲۲ سال بازی میکرد. ما می توانستیم بازیکنان جوان بیشتری در ترکیب تیم داشته باشیم و قابلیت و توانمندیهای آنها را بیشتر نشان دهیم، البته که نباید از توانمندی بازیکنان باتجربه بگذریم. ما در ترکیب فعلی تیم ملی مسلم اولاد قباد و احمد عباسی را داشتیم که توانمندی این بازیکنان را به همه دنبال نشان دادیم و قطعاً این بازیکنان در آینده ترانسفر میشوند و در تیمهای مطرح دنیا بازی خواهند کرد. اما این تعداد میتوانست بیشتر باشد و ما باید به بازیکنان جوان اعتماد میکردیم و میدان میدادیم. البته تیم ملی در چندین مرحله پوستاندازی کرد اما باید این روند ادامه پیدا میکرد. اعضای کادر فنی و بازیکنان بسیار تلاش کردند و با بازی نباید قضاوت کرد.
تیم ملی به الگوی تکراری در تمامی بازیها برخورد میکرد
مرتضایی در پاسخ به این سوال که عملکرد تیم ملی تنها در یک مسابقه مورد ارزیابی قرار نگرفته و اهالی فوتسال معتقدند تیم دچار ایرادهای فنی بوده است، عنوان کرد: قطعاً ایرادهایی در تیم ملی وجود داشته و ما هم منکر آن نمیشویم. تمام نتایجی که تیم ملی فوتسال ایران در مسابقات مختلف به دست میآورد، به خاطر لیگ برتر است. لیگ ایران جزء چهار لیگ برتر دنیا است و نتایجی که تیم ملی کسب کرده مدیون رقابتهای لیگ است. البته گاهی وقتها میشنوم که برخی میگویند لیگ فوتسال ضعیف شده است اما باز هم لیگ ما قدرتمند است و نتیجهاش همین است که تیم ملی در مسابقات مختلف نتیجه گرفته است. با این حال در این همین رقابتهای جام جهانی تیم ملی ایرادهای داشت. در بازی با صربستان اگرچه تیم ایران پیروز میدان شد اما بازی میتوانست که مساوی شود یا در بازی با امریکا اگر اشتباه بازیکن حریف نبود احتمال داشت این بازی به مساوی کشیده شود. در واقع یک الگوی تکراری برای تیم ملی در تمامی بازیها رخ میداد و من فکر میکنم ضعف آنها فنی نبود بلکه به لحاظ فنی اشباع شده بودند. در واقع بازیکنان ما وقتی به گل میرسیدند فکر میکردند باید از داشته خود دفاع کنند و به عقب کشیده میشدند؛ آنها بسیار محتاط بازی میکردند و یکی از ضعفهای تیم همین بود. در بازی با ازبکستان اگر بازی کمی طول میکشید قطعا این بازی به نتیجه تساوی میرسید. در واقع بازی ایران با حریفان خود به گونهای بود که با یک الگوی تکراری در هر بازی مواجه میشدند. در بازی با قزاقستان هم شرایط به همین صورت بود. تیم در نیمه اول به دو گل رسید اما در نیمه دوم ورق کاملاً برگشت. البته من در مصاحبه ناظمالشریعه دیدم که گفته بود شکل بازی قزاقستان به گونهای بوده که به آنها اجازه بازی نمیداده است. در حالی که تمامی بازیکنان تیم قزاقستان به غیر از یک نفر، در تیم غیرت بازی میکنند و بهخوبی میتوانستند با آنالیز بازی آنها راهکار مناسب را به کار بگیرند.
شاید اگر مسیر جام جهانی سختتر بود انگیزه و هماهنگی بیشتر بود
کارشناس فوتسال کشورمان عنوان کرد: من فکر میکنم شاید اگر تیم ملی مسیر سختتری در جام جهانی داشت با انگیزه و هماهنگی بیشتری کار میکردند. البته الگوی تکراری تیم ملی در بازی دوستانه با مصر هم اتفاق افتاد و کادر فنی باید از همان بازی استراتژی تیم را عوض میکرد. در بازی برابر مصر، تیم ایران بازی دوستانه را مساوی کرد، در حالی که این تیم در هر بازی بیشتر از ۱۰ تا ۹ گل خورده بود. در نهایت هم اعلام شد شکل بازی آنها به گونهای بوده که به تیم استرس وارد میشده است. من فکر میکنم تیم ملی آمادگی ذهنی برابر تیمهای ضعیف را ندارد. شاید اگر در بازی یک چهارم نهایی به جای قزاقستان، اسپانیا حریف ایران بود نتیجه طور دیگری رقم میخورد.
بیشتر بخوانید؛
پایان کار ناظم الشریعه در تیم ملی فوتسال/یک مربی ایرانی جدیترین گزینه جانشینی
واکاوی شکست تیم ملی فوتسال؛ از دعوا و حاشیه تا ضعف فنی تیم/ تنبیه بدموقع آقای سرمربی!
سقوط ۲ پلهای تیم ملی فوتسال پس از شکست برابر قزاقستان+عکس
اگر جای ناظمالشریعه بودم تنبیه سنگسفیدی را به بعد از مسابقات موکول میکردم
وی در پاسخ به این سوال که آیا تنبیه سنگسفیدی قبل از بازی با قزاقستان تصمیم درستی بود که از سوی سرمربی تیم ملی گرفته شد، عنوان کرد: به هر حال تصمیمگیرنده نهایی سرمربی تیم ملی است و ما هم نمیدانیم جزییات چه بوده و چه اتفاقاتی رخ داده است. اما نکته این است که اگر یک بازیکن رفتار مشابه داشته و در اردوهای تیم ملی یا مسابقات دیگر هم این رفتارها را تکرار میکرده است باید قبل از اینکه در یک مسابقه رسمی حضور پیدا میکرد با او برخورد میشد تا در عرصه جهانی شاهد این اتفاقها نباشیم. در بازی با ازبکستان زمانی که تیم ۸ بر ۴ جلو بود، سرمربی تیم سنگسفیدی را تعویض کرد که با توجه به اینکه چندین بار صحنه نمایش داده شد او رفتار مناسبی نداشت. در بازی با ازبکستان، دفاع ایران در مقابل پاور پلی حریف قرار گرفت. همه بهخوبی میدانند که فرهاد توکلی، سعید احمد عباسی، علی اصغر حسنزاده و محمدرضا سنگسفیدی بهترین دفاع پاورپلی را دارند، این چهار بازیکن در تیم گیتیپسند حضور دارند و بسیار هماهنگ با هم هستند، از بین این چهار نفر، سعید احمدعباسی و محمدرضا سنگسفیدی در دفاع عالی هستند. در بازی برابر قزاقستان اتفاقی که افتاد این بود که به جای سنگسفیدی، شجری در این ترکیب قرار گرفت. نه اینکه بگوییم شجری بازیکن توانمندی نیست، نه اصلاً صحبت من این نیست، اما با این ترکیب هماهنگ نبود و همین موضوع هم باعث شد که گل بخوریم. من اگر جای ناظمالشریعه بودم شاید در این دیدار همچنان سنگسفیدی را در ترکیب تیم قرار میدادم اما تنبیه انضباطی او را به بعد از بازی موکول میکردم. من همیشه با تنبیه انضباطی بازیکن موافق هستم اما به تنبیه تیم به هیچ عنوان. من فکر میکنم در تصمیمی که گرفته شد در واقع تیم و فوتسال ایران متضرر شد. شاید هم این تصور به وجود آمده بود که تیم ایران توانایی شکست قزاقستان را دارد و به همین خاطر چنین تصمیماتی گرفته شد.
در بازی با قزاقستان تیم ایران رو به سقوط رفت
مرتضایی تأکید کرد: در بازی با قزاقستان، فرهاد فخیم و حسین طیبی را به دلیل مصدومیت نداشتیم، سنگسفیدی هم به دلیل تنبیه انضباطی در ترکیب تیم قرار ندادیم. از دو بازیکن خود طاها نعیمیان و علیرضا رفیعپور هم عملاً استفاده نکردیم و در واقع میتوانم بگویم ما خودمان به خودمان ضربه زدیم. به بازیکنان هم فشار زیادی وارد شد و تغییرات تاکتیکی هم محدود شدهاند. این محدودیتها باعث شد در بازی با قزاقستان تیم ایران رو به سقوط برود. در این بازی حسن زاده و اسماعیلپور به دلیل فشار زیادی که روی آنها آمده بود مدام دستشان را بالا میگرفتند که سرمربی آنها را تعویض کند. با این حال باز هم تصمیمگیرنده نهایی سرمربی تیم است و او اختیار کامل دارد، اما ما باید به منافع تیم هم توجه کنیم و هر تصمیمی که در چنین مواقع حساسی گرفته میشود باید بدانیم که ممکن است تبعاتی داشته باشد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/