با همت دانشبنیانها ایران در تولید کنترل ولوها خودکفا شد
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کنترل ولوها قابلیت پذیرش دستورالعمل را دارند، پس میزان فشار مورد نظر برای خط لوله را برای شیر کنترل تعیین و شیر مدام اختلاف فشار جریان عبوری و فشار تعریف شده را کنترل می کند و متناسب با این اختلاف فشار دریچه کنترل ولو بازتر یا بستهتر میشود تا فشار عبوری و تعیین شده یکسان و اختلاف فشار آنها نیز صفر شود.
حمید علیخانی، مدیرعامل شرکت برنا صنعت توس که این محصول را تولید کرده است، توضیح داد: این شرکت در راستای خودکفایی کشور و بهمنظور تولید در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی کشور در سال ۱۳۸۳ تاسیس شد و به عنوان اولین طراح و تولید کننده انواع کنترل ولوها و اکچویتور فعالیت خود را آغازکرده است. این شرکت با مطالعات گسترده در صنعت نفت و بررسی نیازهای آن و مطالعات تخصصی در حوزه استاندارد، حساسیت کارکرد دستگاهها،HSE وانواع پروسیچرهای تولید توانسته است کالای مورد تقاضا را تولید کند.
کنترل ولوهای خطوط اسپین در دمای بالای ۴۰۰ درجه سانتی گراد کارآیی دارند. کنترل ولو طراحی شده، در این دما با تزریق خنک کننده و آب، فرآیند را کنترل و تداوم می دهد. این محصول فقط در چند کشور خاص تولید می شود و ایران نیز به جمع این معدود کشورها اضافه شده است. این دستگاه در سیستم، قبل از توربین نصب میشود تا دمای بخار را تنظیم کند. کنترل ولو آنتی سرج نیز پیش از کمپرسور نصب میشود و از سرج شدن جلوگیری میکند و استهلاک سیستم را کاهش می دهد.
این مدیر عرصه دانش بنیان با اشاره به کارآیی دیگر کنترل ولوها گفت: کنترل ولوهای میکرو سری MF که به ولوهای سوزنی نیز معروف هستند قابلیت کنترل جریان سیال در مقادیر بسیار پایین با دقت بالا را دارند. ظرفیت این مدل از کنترل ولوها CV=۰.۰۰۳شروع میشود. این دستگاه در میزان دبی بالا و فلو پایین استفاده میشود. مهمترین کارآیی این دستگاه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است.
این محصول کاملا با اتکا بر توان داخلی ساخته میشود و پس از ۱۵ سال تحقیقات به این مرحله رسیدهایم که کلیه قطعات این دستگاه در داخل کشور تولید میشود. هیچ دانشی در این خصوص از خارج از کشور وارد نشده است و متخصصین دانشگاههای داخلی در واحد تحقیق و توسعه به این دست آورد رسیدهاند. بالاترین هزینه، در حوزه تحقیق و توسعه پرداخته و این امر سبب شد تا کشور در این حوزه خودکفا شود.
۸۰ نفر بهصورت مستقیم و ۵۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم در این مجموعه دانش بنیان مشغول بهکار شدهاند.
کنترل ولو تولید شده توسط این شرکت دانش بنیان، یکچهارم نمونه خارجی قیمت دارد. هر کنترل ولو نزدیک به ۴۰ هزار دلار قیمت دارد در حالیکه این محصول با قیمت ۱۰ هزار دلار نیز در داخل کشور تولید میشود. این شرکت در ماه، ۵۰ دستگاه تولید می کند و بهواسطه تولید هر دستگاه، ۳۰ هزار دلار صرفه جویی ارزی در کشور صورت میگیرد.
علیخانی در باره ظرفیت صادرات این محصول خاطرنشان کرد: امیدواریم که حمایتهای فعلی معاونت علمی ادامه پیدا کند و مسیر صادرات محصولات ما به کشورهای حاشیه خلیج فارس هموار شود. این امر میتواند ارزآوری قابل توجهی برای کشور داشته باشد و ۵۰۰ فرصت شغلی جدید نیز ایجاد کند. مجموعه ما تا به امروز هیچ وام بانکی دریافت نکرده است و اگر آن چه که صرف واردات میشود، صرف توسعه کارخانه ما شود، میتواند در کوتاه مدت هزینههای کشور را کاهش دهد.
انتهای پیام/۴۱۲۷
انتهای پیام/