اجتماع بزرگ اربعین پیامهای عمیق سیاسی و اجتماعی دارد
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از ساری، دستهروی هیئتهای عزاداری و اجتماع جاماندگان اربعین حسینی با حضور دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور در جوار مزار شهدای گمنام این دانشگاه برگزار شد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در حاشیه این مراسم گفت: اربعین حرکت جمعی براساس یک نظم نوین الهی و دینی بوده و تمام نظامات اجتماعی نوین را تحت تأثیر خود قرار داده و تئوری جدید نظم نوین جهانی مبتنی بر اربعین را به عالم معرفی کرده است.
حجتالاسلام احمد اسلامی عنوان کرد: اجتماع بزرگ اربعین با شکوه مذهبی علاوه بر داشتن وجوه ممتاز مذهبی، واجد پیامهای عمیق سیاسی و اجتماعی است.
راههای بررسی وجوه سیاسی و اجتماعی رویداد اربعین چیست؟
وی، یکی از راههای بررسی وجوه سیاسی و اجتماعی رویداد اربعین را مطالعه آن در بستر جامعهشناسی سیاسی و حوزه جنبشهای اجتماعی دانست و اضافه کرد: هر جنبش اجتماعی باید بهنوعی ویژگیهای ارزشمندی را نشان دهد و این ویژگیها تعیین اهداف یک تظاهرات موفق و البته تأثیرگذار را مشخص میکند، بههمین دلیل برای تقویت این فرضیه، پیادهروی اربعین نمونه تام یک جنبش اجتماعی است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران با بیان اینکه پیادهروی اربعین در طول تاریخ حیات تشیع بروز و ظهور داشته است، بیان کرد: این رویداد بزرگ را باید ذیل «هجرت» بهعنوان یکی از مؤلفههای فرهنگ سیاسی تشیع به حساب آورد.
اسلامی مطرح کرد: اهمیت زیارت اربعین تا حدی است که مطابق نقل کتب شیعه حضرت امام حسن عسگری علیهالسلام باید آن را یکی از نشانههای پنجگانه مؤمن خواند.
وی، جنبشهای اجتماعی را یکی از کارآمدترین راههای تحلیل رویداد اربعین در بستر جامعهشناسی سیاسی دانست و توضیح داد: برای بررسی وجوه سیاسی اجتماعی پیادهروی بزرگ اربعین راههای مختلفی وجود دارد و یکی از کارآمدترین راهها تحلیل این رویداد در بستر جامعهشناسی جنبشهای اجتماعی است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران افزود: رویداد بزرگ اربعین سه عنصر استمرار ستادها، بهرهگیری طیفی تظاهرات عمومی و ابراز عمومی در کنار مؤلفه وحدت و تعهد را به عناصر اصلی یک جنبش اجتماعی نشان میدهد.
اسلامی متذکر شد: پیادهروی اربعین یک جنبش اجتماعی فراگیر با تمام مؤلفههای آن است و این موضوع توجه هرچه بیشتر دستاندرکاران سیاسی و فعالان اجتماعی را برای بهرهگیری هرچه بیشتر از ظرفیتهای این جنبش و تلاش برای استحکامبخشی به عناصر و مؤلفههای آن در راستای استمرار پرشکوه آن روشن میکند.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/