پدافند هوایی ارتش در دفاع مقدس چند پرنده بعثی را منهدم کرد؟ + آمار
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح آن در سالهای اخیر به ویژه پس از پایان جنگ تحمیلی تاکنون توانستهاند دستاوردهای مهمی در حوزه تجهیزات و ارتقای توان رزمی به دست آورند.
خودکفایی و ایجاد قدرت درونزا با طراحی و ساخت انواع تجهیزات نظامی بومی در سالهای اخیر به قدری سرعت یافته که حیرت بسیاری از ناظران بین المللی را به همراه داشته و باعث شده توان نظامی کشورمان هر سال بیش از سالهای گذشته رشد کند.
همه این دستاوردها موید این مطلب است که فرماندهان و مسئولان نیروهای مسلح کشورمان به خوبی به اهمیت خودکفایی و دارابودن تجهیزات گوناگون تسلیحات در همه حوزهها پی بردهاند. پدافند هوایی و تجهیزات مورد استفاده در آن یکی از این حوزههای مهم در نیروهای مسلح کشورمان است که ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی سالهای اخیر در قالب قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) با یکدیگر همکاری تنگاتنگی دارند.
پیشرفت سامانههای پدافند هوایی ایران اینک به مرحله بینیازی نزدیک شده، ولی ظاهرا این پایان کار نیست و ایران گامهایی در جهت صعود کم سابقه در حوزه سامانههای پدافندی برداشته است. این در حالیست که ساخت سامانه باور ۳۷۳ در کمتر از ۱۰ سال تکمیل و اجرایی شده است؛ بنابراین حال که ایران به بالاترین سطح فناوری دفاعی در حوزه پدافند هوایی دست یافته است، از این پس در مدت زمان کوتاهتری قادر خواهد بود که محصولات باکیفیتتری را تولید کند. به معنای دیگر ایران در مرز علم پدافندی روز دنیا در حال حرکت است و هر لحظه باید منتظر اعلام یک خبر و دستاورد جدید دفاعی در این حوزه بود.
کشف، رصد، پایش، درگیری و انهدام اهداف هوایی به ویژه پهپادها و حتی نشاندن و سالم گرفتن آنها از جمله قابلیتهای نرم و سخت پدافند هوایی است که نمونههای متفاوتی از آن را طی سالهای اخیر شاهد بودیم. البته حاصل این همکاریها نیز امنیت بسیار بالای آسمان ایران اسلامی در قالب شبکه یکپارچه پدافندی هوایی کشور است، شبکهای که با دارا بودن لایههای مختلف و متعدد امنیت بسیار بالایی را برای کشورمان فراهم کردهاند.
این پیشرفتها در افزایش سطح پوشش راداری کشورمان نیز مشهود است به نحوی که پدافند هوایی کشورمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی با پوشش بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ نقطه، گستردگی فراگیر و کارآ بودن خود را در حفظ آسمان ایران اسلامی از پرندههای متخاصم و بهبود تردد هوایی و مراقبتهای اطلاعاتی فرامنطقهای نشان داده است. یکی از ابزارهای این رصد و پایش رادارها هستند که صنایع دفاعی کشورمان نمونههای متنوعی از آنها را طراحی و تولید و همچنین کاربردی کردهاند.
در سالهای اخیر وجود تهدیدات مختلف و همچنین گسترش تهدیدات باعث شده تا مسئولان دفاعی کشورمان بیشتر به فکر طراحی و ساخت رادارهای بومی باشند. یکی از این تهدیدات که در سالهای اخیر بیشتر به چشم میخورند، هواپیماهای بدون سرنشین یا پهپادها هستند. پهپادها که در سالهای اخیر به عنوان یک تهدید جدی در دکترین دفاعی کشورها به خصوص ایران اسلامی مطرح هستند باید توسط سامانههای خاص همچون رادارها شناسایی شوند.
این رکوردها و دستاوردهای پیشرفته پدافند هوایی ارتش به آسانی بدست نیامده است و این نیرو با وجود تحریمهای بیسابقه، در طول دفاع مقدس هم رکوردهای باورنکردنی و مهمی را بر جای گذاشته که بسیار ارزشمند هستند. در ادامه با رکوردهای پدافند هوایی ارتش در دفاع مقدس آشنا میشویم.
پدافند هوایی ارتش در دفاع مقدس چند پرنده بعثی را منهدم کرد؟
پدافند هوایی ارتش در طول دوران دفاع مقدس به طور کلی ۶۶۸ جنگنده بعثی را منهدم کرد که در ادامه با تعداد آنها در عملیاتهای مختلف آشنا میشویم.
والفجر ۸: ۸۶ فروند.
کربلای ۵: ۷۲ فروند.
بیت المقدس: ۶۳ فروند.
دفاع از جزیره خارک: ۵۴ فروند.
محرم: ۳۵ فروند.
فتح المبین: ۳۲ فروند.
مرصاد: ۳۲ فروند.
طریق القدس: ۲۲ فروند.
والفجر ۴: ۱۷ فروند.
ثامن الائمه: ۱۶ فروند.
والفجر مقدماتی: ۱۲ فروند.
خیبر: ۱۱ فروند.
والفجر ۱۰: ۱۲ فروند.
رمضان: ۹ فروند.
بدر: ۸ فروند.
مطلع الفجر: ۶ فروند.
نصر ۹: ۵ فروند.
عاشورا: ۵ فروند.
سایر عملیاتها: ۱۶۷ فروند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
انتهای پیام/