میراث ترامپ در توحش علیه مهاجران به بایدن رسید/ بردهداری آمریکا در هائیتی از ۱۴۹۲ تا ۲۰۲۱!
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، بردهداری در هائیتی با ورود کریستف کلمب در این جزیره در سال ۱۴۹۲ شروع شد و غرب وحشی میراثدار بردهداری و گاوچرانان نماد ظلم به سیاهپوستان بوده است. تا مدتها این عقیده وجود داشت که ترامپ، یادآور تبعیض نژادی در تاریخ آمریکاست اما وقتی تصاویر رفتار خشونتآمیز پلیس اسبسوار ایالت تگزاس با مهاجران اهل هائیتی را در کنار دیگر اخبار و گزارشها ازجمله اسکان دادن حدود ۱۰ هزار مهاجر دیگر زیر یک پل در وضعیتی اسفبار و ادامه جدا کردن فرزندان از والدینشان در مرز مکزیک را از زمان روی کار آمدن بایدن در کنار هم میگذاریم میبینیم که سیاست مهاجرتی دولت جدید با دولت دونالد ترامپ رئیسجمهور قبلی ایالاتمتحده تفاوتی نکرده است. روز سهشنبه عکاس خبرگزاری فرانسه تصاویری از نحوه برخورد مأموران اسبسوار آمریکایی با مهاجران اهل هائیتی در مرز آمریکا و مکزیک در تگزاس منتشر کرد که نشان میداد این مأموران، مهاجران را با اسب تعقیب کرده، آنها را با شلاق میزنند، به زمین میاندازند و در آب رودخانه رها میکنند.
سیاست حمایت از مهاجران بایدن از حرف تا عمل
این تصاویر بهسرعت در وبسایتها، وبلاگها، خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی منتشر و باعث واکنش مردم، مقامات، فعالان و نهادهای حقوق بشری در آمریکا و خارج از مرزهای این کشور شد. رفتار پلیس مرزی آمریکا با مهاجران بهقدری بیرحمانه بود که حتی همپیمانان اصلی بایدن را هم به واکنش واداشت.
از طرفی فعالان حقوق بشر و حتی همحزبیهای بایدن از رفتار دولت بایدن با مهاجران ابراز انزجار کردند. سناتور چاک شامر نماینده دموکرات از نیویورک و رهبر اکثریت نمایندگان این حزب در سنا گفت: تصاویر منتشرشده کاملاً غیرقابلقبول هستند. دولت نباید به اینگونه رفتار تنفرآمیز و خارجیستیزانه ترامپ ادامه دهد. پناه جویان باید روند مناسب قانونی را طی کنند. بنی تامسون نماینده دموکرات مردم ایالت می. سی.سی.پی و رئیس کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا هم تصاویر منتشرشده را هولناک خواند.
دریک جانسون رئیس انجمن ملی حمایت از رنگینپوستان نیز در بیانیهای رفتار پلیس مرزی دولت بایدن با مهاجران اهل هائیتی را با سیاست ضد خارجی دولت ترامپ یکی دانست. وزارت امنیت داخلی که پلیس مرزی را تحت امر خود دارد اعلام کرده است که در این زمینه دست به تحقیقات خواهد زد.
بیشتر بخوانید:
در سکوت مدعیان حقوق بشر؛ دومین کودک مهاجر در بازداشتگاه مرزی آمریکا جان باخت
آمار کودکان مهاجر بازداشتشده در آمریکا از مرز ۱۵ هزار نفر گذشت
اما کاخ سفید در این زمینه سکوت اختیار کرده است؛ هرچند کامالا هریس معاون جو بایدن سهشنبه تصاویر منتشرشده از حمله پلیس به مهاجران را وحشتناک توصیف کرد و قول داد که با آلخاندرو مایورکاس وزیر امنیت داخلی در این خصوص صحبت کند.
انتقاد یک سازمان برجسته حقوق مدنی آخرین نشانه این بود که بحران مهاجران در مرز تگزاس با مکزیک، برخی گروههای خارجی را هم نگران کرده است. بایدن به مشاور آنها مراجعه کرده و از کمپین آنها علیه سیاست ضد خارجی ترامپ حمایت کرده بود.
افزایش مهاجرت از هائیتی چند ماه پس از روی کار آمدن بایدن و هنگامیکه او سیاستهای مهاجرتی دوران ترامپ را تغییر داد، آغاز شد. این اقدام توسط بسیاری از افراد بهعنوان نشانه استقبال بیشتر ایالاتمتحده از مهاجران تعبیر شد. در ماه مه، دولت وضعیت تحت حفاظت موقت را برای ۱۵۰ هزار مهاجر اهل هائیتی که قبلاً در این کشور زندگی میکردند تمدید کرد و این امر در تابستان دوباره برای هائیتیهای مقیم ایالاتمتحده قبل از ۲۹ ژوئن تمدید شد.
فرماندار تگزاس از سردرگمی دولت بایدن برای مشخص کردن تکلیف این خیل عظیم از پناهجویان بهشدت انتقاد کرد
بسیاری از کارشناسان حقوق بشر به این نتیجه رسیدهاند که سیاست ایالاتمتحده در قبال پناهجویان و مهاجران در قالب نظام و ساختار سیاسی این کشور تعریف میشود و با روی کار آمدن رئیسجمهور جدید تغییر ماهیتی نخواهد کرد. آنها معتقدند که درست به همین دلیل است که همان اقدامات خشن علیه مهاجران را که در دوره ترامپ میدیدیم به شکلی دیگر در دوره بایدن میبینیم. بهعنوانمثال، فیلم منتشرشده از اسکان مهاجران زیر پلی در شهری کوچک در ایالت تگزاس بهشدت باعث نگرانی فعالان حقوق بشر و حتی کارشناسان بخش سلامت شده است.
هفته گذشته گروه زیادی از مهاجران با عبور از مرزهای آمریکا در ایالت کالیفرنیا خود را به شهر کوچک دل ریو در ایالت تگزاس رساندند و در زیر یک پل مستقر و در وضعی بحرانی ساکن شدند.
رئیس انجمن ملی حمایت از رنگینپوستان آمریکا در بیانیهای رفتار پلیس مرزی دولت بایدن با مهاجران اهل هائیتی را با سیاست ضد خارجی دولت ترامپ یکی دانست
به گفته برونو لوزانوشهردار شهر دِل ریو این شهر ۳۰ هزارنفری هماکنون با هجوم دستکم ۱۰ هزار پناهجو روبرو شده است. این وضع بهمثابه هشدار یک بمب اتمی است و مهاجران در اینجا مضطرب هستند. نیروهای گارد مرزی نمیتوانند مهاجران را کنترل کنند. امکانات کافی برای این افراد وجود ندارد و استانداردهای زندگی در اینجا بشدت کاهشیافته است. این وضع بیسابقه است و مهاجران در وضعی بحرانی قرار دارند و حضور مهاجران همه ساکنان منطقه را تحت تأثیر قرار داده است.گِرِگ ابوت فرماندار تگزاس هم از سردرگمی دولت بایدن برای مشخص کردن تکلیف این خیل عظیم از پناهجویان بهشدت انتقاد کرد.
نمونه دیگر از عدم پایبندی بایدن به قولهای کمپین انتخاباتی را میتوان در ادامه جدا کردن کودکان از والدینشان به هر بهانهای حتی مصون کردن آنها در مقابل خطر ابتلا به بیماریهای واگیردار دانست. علیرغم انتقادات شدید بایدن از دولت ترامپ در خصوص جدا کردن غیرقانونی کودکان مهاجر از والدین آنها، دولت جدید آمریکا همچنان به سیاستهای ترامپ پایبند است.
بایدن اوضاع مهاجران را مثل امنیت افغانستان کاملاً تحت کنترل میانگارد
بایدن در پاسخ به سؤال خبرنگاران در خصوص بحران هجوم مهاجران به مرزهای جنوبی آمریکا، منکر این امر میشود و از توانایی دولتش در غلبه به وضعیت حاکم در مرزها سخن میگوید اما در گزارش سازمان گمرک و امنیت مرزی آمریکا از هجوم سیل عظیمی از مهاجران غیرقانونی از آمریکای مرکزی به سمت مرزهای جنوبی آمریکا ابراز نگرانی شدید شده است. همچنین گزارشها حاکی از اقدام مرزبانان آمریکایی در جدا کردن غیرقانونی کودکان مهاجر از والدین آنها به بهانه بیماری کرونا است. بایدن بارها رقیب انتخاباتی خود ترامپ را به دلیل دست زدن به این کار غیرانسانی مورد شماتت قرار داده بود. علاوه بر موارد یادشده دولت آمریکا این روزها برای اینکه هجوم مهاجران از هائیتی به ایالاتمتحده را متوقف کند دست به اخراج مهاجرانی زده که ماهها در این کشور زندگی کردهاند.
صدها کودک که از والدین مهاجرشان جدا شده بودند در انباری در جنوب تگزاس در قفسهایی که از فلز ساختهشده بودند، نگهداری میشدند
بهعنوان نمونه، روز یکشنبه آمریکا مرز تگزاس را کاملاً به روی هزاران پناه جوی اهل هائیتی بست و بسیاری از آنان را به کشور خود بازگرداند. این کار روز دوشنبه هم ادامه داشت و بیش از ۳۲۰ مهاجر با سه پرواز به پورتو پرنس، پایتخت هائیتی بازگردانده شدند.
درمجموع، مقامات آمریکایی پس از عبور مهاجران از سیوداد آکونای مکزیک و ورود آنها به آمریکا، عده زیادی از ۱۲ هزار مهاجری که در شهر مرزی تگزاس اردو زده بودند را اخراج کرد.
جو بایدن در اولین روز ریاست جمهوری خود با دست زدن به یک اقدام تبلیغاتی فرمان مهاجرتی ترامپ مبنی بر ممنوعیت ورود مهاجران برخی کشورها به آمریکا را لغو کرد و سقف تعداد پناهندگانی که میتوانند به این کشور بیایند را به ۱۲۵ هزار نفر افزایش داد.
بیشتر بخوانید:
شرایط اسفبار پناهجویان در کمپ مرزی جنوب آمریکا +عکس
سقف پذیرش مهاجران به آمریکا تا ۶۲ هزار نفر افزایش یافت
سوال اینجاست که مگر ترامپ چه میکرد که مورد غضب فعالان حقوق بشر قرار میگرفت؟ پاسخ با رجوع به اخبار مهاجران در دوره ریاست جمهوری ترامپ مشخص میشود اما یک سؤال دیگر بهتازگی مطرح شده است که چرا فعالان حقوق بشر در داخل و خارج آمریکا نسبت به اقدامات دولت بایدن در خصوص پناهجویان که کاملاً مشابه رفتار دولت ترامپ است با مماشات رفتار میکنند؟
حدود سه سال پیش، سخنگوی وزارت امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که در بازه زمانی بین ۳۰ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۳۹۷، حدود ۲ هزار کودک از والدین یا افرادی که از آنها نگهداری میکردند در مرز آمریکا جدا شدند.
گزارش منابع خارجی نشان میدهد که سرنوشت این کودکان معلوم نشد و مشخص نشد که آنها در چه رده سنی بودند اما مقامات وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا مدعی شدند که کودکان در شرایط مناسبی نگهداری میشدند.
جداسازی کودکان از والدینشان در آمریکا موضوعی نیست که در قانون آمده باشد اما اگر والدین زندانی شوند کودکانشان از آنها جدا میشوند. وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا مسئولیت این کودکان را بر عهده میگیرد و برخی از آنها در دوران جدایی از والدینشان به مرکز دولتی نگهداری کودکان سپرده میشوند. اما علیرغم ادعاهای مقامات وزارت امنیت داخلی گزارشها از وضعیت وحشتناک این کودکان خبر میدادند.
در یکی از این گزارشها نوشتهشده بود که صدها کودک در انباری در جنوب تگزاس در قفسهایی که از فلز ساختهشده بودند، نگهداری میشدند. هر قفس ۲۰ کودک را در خودجای میداد. این کودکان برای خواب بهجای پتو از ورقههای آلومینیومی استفاده میکردند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/