پیروزی نوادگان اویس قرنی در جنگ احزاب/ الشامی: حمایت رسانهای ایران از انقلاب یمن، جای غرور و قدردانی دارد
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، انقلاب ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ را میتوان اتفاقی بزرگ دانست که یمنیها در امتداد فرهنگ انقلاب اسلامی ایران و نهضت نفی سلطه رقم زدند و میتواند امروز و فردای این کشور را تحت تأثیر خود قرار دهد. بیتردید یادآوری انقلابها از شدت و گرمی آن نمیکاهد، بلکه باعث میشود نسلها خاطره فداکاری مادران و پدران خود را سینه به سینه منتقل و در ذهن مرور کنند و تکرار آن نیازی ضروری، انسانی و اخلاقی تلقی میشود.
اوضاع سالهای نهچندان دور یمن و سلطه ظالم بهگونهای بود که به مردم آزاده یمن فهماند باید سکوت خود را بشکنند و به نفع ملت و نسلهای آینده انقلاب کنند. قیمومیت خارجیها بر یمن و دستاندازی جریانات سیاسی بر آب و نان و حیات یمنیها بهنحوی بود که چارهای جز قیام و انقلاب نبود و باید یمنیها زمینه استقلال کشورشان را فراهم میکردند. در آن زمان آیندهای تیره و تار مقابل چشمان مردم یمن قرار داشت و برای زدودن رنگ سیاه از آینه تمام نمای یمن، چارهای جز شکستن آن و ساختن آینهای شفاف و واقع نما نبود.
اشغال یمن مردم را به تحرک واداشت تا از نتیجه فاجعهبار سلطه ظالمان بر کشورشان جلوگیری کنند. قبل از انقلاب ۲۱ سپتامبر افرادی بر یمن حاکم بودند که با شورای امنیت سازمان ملل متحد روابط پنهانی برقرار و لابی میکردند تا این کشور همچنان در زیر فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد باقی بماند. در آن زمان سفیر آمریکا بر یمن حاکم بود و سفارت آمریکا تبدیل به دفتر ریاست جمهوری یمن شده بود! جریانهای سیاسی نیز با سفارت آمریکا در تعامل و قیمومیت آمریکا را پذیرفته بودند.
عبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر انصارالله یمن دراینباره میگوید: اینکه ملت ما آزادی و کرامت و استقلال و هویت دینی خود را از دست بدهند و به ملتی ناامید و تحت سیطره دشمنان تبدیل شوند، خسارت دنیا و آخرت است. با چنین ملتی راه برای اسرائیل باز میشود و تحت عنوان عادیسازی روابط (با رژیم صهیونیستی) فضا آماده میشود.
امپراطوری سعودی که در یمن با پول و فساد ریشه دوانده، در حال بلعیدن سرمایههای مردم بود
وی افزود: آمریکا کارهای خود را بر مبنای منافع اسرائیل انجام میدهد، زیرا اسرائیل وکیل و نماینده اصلی آمریکا در خاورمیانه است. عربستان نماینده آمریکا در منطقه نیست، هرچند که تمایل به این موضوع دارد. امارات هم نماینده آمریکا نیست هرچند تلاش میکند و در این مسیر خدمات زیادی به آمریکا ارائه کند. هیچ کشور عربی یا اسلامی دیگر هم وجود ندارد که آمریکا به آن بهعنوان نماینده خود در منطقه و جهان عرب و اسلام اعتماد کند. نماینده اصلی، اسرائیل است و بقیه ابزار دست هستند و آمریکا به آنها بهعنوان مزدور و گاو شیرده نگاه میکند.
یاد و خاطره انقلاب یمن همچنان زنده است
یمنیها پس از آنکه در سال ۲۰۱۴ علیه بیکفایتی دولت دستنشانده عربستان قیام، با برگزاری تظاهرات و اعتراضات خیابانی گسترده بر لزوم سرنگونی آن تأکید کردند. درنهایت قیامشان به ثمر نشست، تاکنون با برگزاری تظاهرات گسترده در استانهای مختلف این مناسبت را گرامی داشتهاند. مردم یمن به وخامت اوضاع معیشتی، ناکارآمدی و فساد دولت عبد ربه منصور هادی، رئیس دولت مستعفی یمن که مجری سیاستهای عربستان در یمن بود معترض بودند، علیه آن بهپا خاستند و توانستند دولت دستنشانده را سرنگون کنند.
بیشتر بخوانید:
رهبر انصارالله: پیروزیهای نظامی افزایش خواهد یافت
مواضع ریاکارانه غرب با هدف راضی نگه داشتن عربستان و تداوم خرید اسلحه است
پس از فرار دولت منصور هادی به ریاض، انصارالله یمن کنترل کامل شهر صنعا، پایتخت یمن را به دست گرفت و مانع از تلاش برخی گروههای تروریستی وابسته به برخی رژیمهای منطقه و القاعده شد که درصدد ایجاد عملیاتهای خرابکارانه و آشوب در این کشور و در نتیجه تقسیم آن بودند. انصارالله و پس از آن دولت نجات ملی حمایت از مردم را در دستورکار خود قرار دادند و به مقابله با گروهها و هستههای تروریستها در شهرهای مختلف این کشور که مورد حمایت دو کشور عربستان و امارات بودند، بهپا خاستند.
این دو رژیم ۲۵ مارس ۲۰۱۵ (۶ فروردین ۱۳۹۴) با تشکیل ائتلافی به سرکردگی عربستان وارد تجاوزگری وحشیانه علیه ملت یمن شدند و زنان و کودکان آن را در مراسمها و عروسی ها به خاک و خون کشیدند و سبب ایجاد شرایط بحرانی بیسابقهای در این کشور شدند. بنابراین، ریشه خشم آلسعود از یمن را باید در انقلاب ۲۴ سپتامبر جستوجو کرد، نه ادعاهای واهی آلسعود علیه گروه انصارالله یا دولت نجات ملی یمن.
مردم یمن برای اصلاح تفکر حاکم بر جهان قیام کردند
ضیف الله الشامی، وزیر اطلاعرسانی یمن در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا دراینباره گفت: انقلاب ۲۱ سپتامبر مردم یمن با هدف اصلاح تفکر حاکم بر جهان نسبت به این کشور و تصحیح گفتمان رسانهای انجام شد و ابعاد خاصی داشت که مهمترین آن مردمی بودن و بیان آرمانها و خواستههای ملی در مخالفت با جاه طلبیها بود.
وی با قدردانی از نقش رسانههای جمهوری اسلامی ایران و مقاومت منطقه در انعکاس واقعیتهای یمن و حمایت از ملت مظلوم این کشور عنوان کرد: رسانهها سهم زیادی در انعکاس واقعیتهای یمن به سراسر جهان داشتند و بر افکار عمومی تأثیر گذاشتند. رسانههای ایران و محور مقاومت یک تنه در موضوع یمن در برابر پروپاگاندای رسانهای غرب علیه یمن ایستادهاند و این جای غرور و قدردانی دارد.
حمید عبدالقادر عنتر، مشاور نخستوزیر یمن نیز در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: هفت سال پیش، در چنین روزی فرزندان مناطق شمالی یمن همچون سیلی خروشان به خیابانها آمدند، کاخ ظلم را فروریختند و هر سال سالگرد پیروزی انقلاب خود را باشکوهتر از سالهای گذشته جشن میگیرند.
وی افزود: مردم قهرمان یمن ساختار فاسد قدرت را که باعث بحران و چالش بزرگی شده بود، از سد راه خود برداشتند حاکمیت وابسته به نظام سلطه سعودی را روانه ریاض کردند. امپراطوری سعودی که در یمن با پول و فساد ریشه دوانده بود، در حال بلعیدن سرمایههای مردم بود و با مکیدن خون فقرای یمنی به حیات خود ادامه میداد. درنهایت حاکمیت به مستضعفان یمنی رسید و مردم مدیریت سرمایههای خود را در بانکها، املاک و نهادهای دولتی در دست گرفتند.
در انقلاب یمن هیچ کس از فعالیت آزادانه حذف نشد و قانون اساسی و توافقنامههای بینالمللی اجرایی و عمل شد
تحلیلگر یمنی تصریح کرد: فرزندان دلاور جنوب و شمال یمن در حالی سعودیها و نظام سلطه را سرنگون کردند و جرقه انقلاب مردمی و بزرگی را زدند که پس از هفت سال باعث به زمین زدن نظامیان تا بن دندان مسلح سعودی و اشغالگران ائتلاف عربی شده است. دو رژیم مرتجع عربی در یمن، شورشیان را برای خرابکاری و اشغال مسلح کردند و تلاش میکنند در نهادهای دولتی و جامعه نافرمانی مدنی به وجود آورند.
وجه تمایز انقلاب ۲۰۱۴ یمن با انقلابهای گذشته
به گزارش آنا، بیتردید در میان انقلابهایی که تاکنون در یمن رخ داده و برخیها تأثیرگذار و برخیها چندان مؤثر نبوده است، انقلاب ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ رخ و نمای بیشتری دارد و میتوان آن را سرلوحه آغاز تحولات بسیار تأثیرگذار این کشور در عرصه منطقهای دانست. اکنون نوادگان اویس قرنی به یکی از بالهای محور مقاومت در برابر استکبار جهانی و ائتلاف جعلی عربی تبدیل شدهاند.
محمد صالح حاتم، نویسنده سیاسی یمن نیز در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: یمن در در تاریخ خود قیام مردمی کم نداشته است؛ ۲۶ سپتامبر ۱۹۶۲ در شمال علیه استعمارگران، ۱۴ اکتبر ۱۹۶۳ در جنوب علیه اشغالگری انگلیس و موارد مشابه که ثمر چندانی نداشت. ولی آنچه انقلاب ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ را متمایز میکند، این است که انقلاب مردمی، با رهبری شخصیتی باتدبیر و دارای اهداف و رویکرد شفاف بود.
وی افزود: در انقلابی که هفت سال از آن میگذرد، سفارتخانهها دخالت نکردند، سرویسهای اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و دشمن صهیونیستی برای آن نقشه نکشیدند و از حمایت خارجی نیز با پول، رسانه و حمایت بینالمللی برخوردار نبود. با وجود این، بهعنوان یک قیام و انقلاب مردمی بهرسمیت شناخته شد و برای اینکه سعودیها مجامع جهانی را با فشار مواجه نکنند، از سوی ملل متحد انتقاداتی انجام شد.
صالح عنوان کرد: انقلاب ۲۱ سپتامبر باعث شد محافل بینالمللی جنگی جهانی را علیه ملت یمن آغاز کنند تا در همان اوایل انقلاب، قیام مردم را در نطفه خفه کنند، ولی انقلاب واقعی مردم یمن مستحکمتر از آن بود که با اینگونه تحرکات زمین بخورد. در انقلاب یمن هیچ کس از فعالیت آزادانه حذف نشد و قانون اساسی و توافقنامههای بینالمللی اجرایی و عمل شد. دولت نجات ملی اعلام وضعیت فوقالعاده نکرد، مخالفان دستگیر و احزاب سیاسی منحل نشدند؛ بلکه این انقلاب اصلاحاتی در راستای آزادی، غرور و عزت ملی بود.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/