دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 دی 1394 - 12:15
رئیس جمعیت هلال‌احمر عنوان کرد:

ایران، ششمین کشور حادثه‌خیز در جهان/ کمک در سوانح تنها وظیفه هلال‌احمر نیست

رئیس جمعیت هلال‌احمر امدادرسانی و پیشگیری از بروز حوادث را یک کار ملی دانست و گفت: همه بخش‌های کشور باید به مدیریت حوادث و سوانح توجه کنند زیرا کمک در سوانح تنها وظیفه سازمان هلال‌احمر نیست به خصوص که ایران ششمین کشور حادثه‌خیز در جهان است.
کد خبر : 60892

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا سید امیر محسن ضیائی، رئیس جمعیت هلال احمر در همایش یک هزار نفری مدیران مدارس طرح مدرسه آماده افزود: شهر تهران به عنوان یک منطقه پر چالش و پر جمعیت مطرح است بنابراین هر برنامه‌ای که در تهران اجرا شود به عنوان الگو می‌توان از آن در سراسر کشور استفاده کرد. تغییرات آب و هوا و اقلیم و موضوعاتی مانند شهرنشینی سریع و بدون برنامه باعث شده که مخاطرات طبیعی بیشتری داشته باشیم و بر اساس آمارهای جهانی تخمین زده شده که تا سال 2050 حدود 66 درصد از مردم جهان در شهرها ساکن هستند. هم‌اکنون بسیاری از مردم در کشور ما نیز در شهرهای حاشیه‌ای زندگی می‌کنند.


وی افزود: هم‌اکنون 836 میلیون نفر در چنین ساخت و سازها و مراکز حاشیه‌ای پر حادثه و پر مخاطره ساکن هستند البته در کشورهای توسعه یافته همه مخاطرات اتفاق می‌افتد اما با توجه به برنامه‌ریزی ها و سیاست‌گذاری‌های صورت گرفته تلفات کمتری به بار می‌آورد بنابراین میزان آسیب جوامع را می‌توان با انجام برنامه‌ریزی مناسب مدیریت کرد.


رئیس جمعیت هلال احمر در مورد راهکار کشورهای توسعه‌یافته برای کاهش تلفات گفت: کشورهای توسعه‌یافته ابتدا پیشگیری، آمایش سرزمینی و ریسک‌ کردند و پس از آمادگی لازم توانستند با مخاطرات طبیعی مقابله مناسبی را داشته باشند.


ضیائی ایران را جزء حادثه‌خیزترین نقاط جهان معرفی کرد و گفت: ایران ششمین کشور حادثه‌خیز در جهان است و ما هر روز شاهد درگیری با یکی از این مخاطرات طبیعی هستیم و تنها ریسک زلزله و سیل را در کشور نداریم. بنابراین شبیه مخاطرات طبیعی سیل و زلزله در کشور بسیار زیاد است که می‌توان به حوادث جاده‌ای نیز اشاره کرد.


وی گفت: پیشگیری و برنامه‌ریزی برای کاهش مخاطرات طبیعی یک کار ملی است و همه بخش‌های کشور باید به این موضوع توجه کنند تا بتوانیم موضوع مخاطرات طبیعی را در کشور مدیریت کنیم. در 10 سال گذشته حدود هزار و 500 میلیارد دلار در دنیا برای مخاطرات طبیعی هزینه شده است بنابراین آموزشی که منجر به تغییر رفتار افراد جامعه شود بسیار مهم است.


وی ادامه داد: پس از بروز سونامی اندونزی سازمان یونسکو تا سال‌ها پس از آن موضوع تغییر رفتار بر اساس آموزش‌ها را مدنظر قرار داد و این پوستر تا چندین سال در یونسکو نصب شده بود.


رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: شهرداری تهران مکان مناسبی را برای ایمن‌سازی و حمایت انتخاب کرده است و بر این اساس به فکر ایجاد مدرسه‌های آماده هستند و باید بدانیم که کمک در سوانح تنها کار هلال‌احمر نیست بلکه نزدیک‌ترین فرد در خانواده می‌تواند در هنگام بروز سوانح به اطرافیان خود کمک کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب