دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 شهريور 1400 - 13:20

آزمون جامع؛ شرط ورود به مرحله پژوهشی

امتحان جامع دکتری در بخش کتبی باید به‌صورت حضوری برگزار شود، مگر آنکه چنین امکانی وجود نداشته باشد که خوشبختانه شرایط برگزاری آزمون به‌صورت حضوری در دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشت. وقتی می‌توانیم تمام پروتکل‌های بهداشتی را برگزار کنیم بنابراین دلیلی برای برگزاری آن به‌صورت مجازی وجود نداشت.
کد خبر : 608684
آزمون



به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، «آزمون جامع» یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و البته مراحل تحصیلی دانشجویان دوره‌ دکتری است؛ این آزمون مختص دانشجویانی است که واحدهای درسی نظری خود را گذرانده و در آستانه وارد شدن به مرحله پژوهشی دوره دکتری و شروع رساله خود هستند. درواقع آزمون جامع شرط ورود به مرحله‌ پژوهشی است و دانشجویان برای رسیدن به مرحله نگارش پایان‌نامه، باید از این پل نیز گذر کنند زیرا در غیر این صورت امکان ارائه رساله خود را نخواهند داشت. دانشجویان دوره دکتری برای ورود به دوره پژوهشی باید در ترم‌های ابتدایی مقطع دکتری، واحدهای درسی این دوره را اخذ کرده و آن را با نمره قبولی پشت‌سر بگذارند. پس از گذراندن واحدهای درسی نیز باید در آزمون جامع شرکت کرده و پس از قبولی در این مرحله می‌توانند رساله دکترای خود را پیگیری کنند.


امسال اما، آزمون جامع دانشجویان دکترای دانشگاه آزاد اسلامی مانند دیگر آزمون‌های سراسری که هرسال در کشور برگزار می‌شود، تحت‌تاثیر بحران کرونا قرار گرفت و پس از تعویق چندباره بالاخره با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد که البته در برخی استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی، بخش شفاهی آزمون جامع هنوز به پایان نرسیده است. از آنجایی که این آزمون پایان‌دوره آموزشی و ارزیابی جامع دروس و توانایی داوطلب برای ورود به فاز تحقیقاتی است، برگزاری دقیق و با برنامه آن از اهمیت خاصی برخوردار است. به همین دلیل مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی تصمیم گرفتند بخش کتبی این آزمون را به‌صورت حضوری برگزار کنند؛ چراکه به اعتقاد آنها این آزمون یک امتحان کیفی است که برگزاری آن به‌صورت مجازی امکان‌پذیر نبود، ضمن اینکه دانشگاه امکان برقراری تمام پروتکل‌های بهداشتی را نیز در اختیار داشت. همچنین در دانشگاه آزاد اسلامی طرح تعاون استانی برای دانشجویان دوره دکتری اجرایی شد. براساس این طرح، اگر دانشجویی شهر محل زندگی با شهر محل تحصیلش متفاوت است، بنا به هماهنگی‌هایی که با معاونان آموزشی استان‌ها انجام شده، می‌تواند سوالات را در شهر سکونتش پاسخ دهد تا در این شرایط کرونایی، نیازی به رفت‌وآمد دانشجویان نباشد.


نمره ۱۶، شرط قبولی در آزمون جامع


آنطور که جواد علمایی، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی به «فرهیختگان» گفته است شرط قبولی در آزمون جامع حداقل نمره ۱۶ است. او درخصوص برگزاری آزمون جامع در بخش کتبی به‌صورت حضوری توضیح داد: «امتحان جامع دکتری در بخش کتبی باید به‌صورت حضوری برگزار شود، مگر آنکه چنین امکانی وجود نداشته باشد که خوشبختانه شرایط برگزاری آزمون به‌صورت حضوری در دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشت. وقتی می‌توانیم تمام پروتکل‌های بهداشتی را برگزار کنیم بنابراین دلیلی برای برگزاری آن به‌صورت مجازی وجود نداشت.»او ادامه داد: «هر آزمونی باید به‌صورت حضوری برگزار شود مگر آنکه چنین امکانی وجود نداشته باشد که آزمون جامع دکتری نیز از این قاعده مستثنی نیست. البته اگر قرار باشد تعداد زیادی از دانشجویان در آزمون شرکت کنند به دلیل شرایط کرونایی باید به‌صورت مجازی برگزار شود اما در آزمون جامع دکتری تعداد محدودی از دانشجویان در هر رشته و گرایش شرکت خواهند کرد.» معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: «تعداد واحدهایی که آزمون جامع دکتری را برگزار می‌کنند محدود است که دانشجویان آنها نیز در این مقطع زیاد نیست. همچنین تعداد ساختمان‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری آزمون جامع در بخش کتبی زیاد است؛ بنابراین با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی امکان برگزاری این آزمون به‌صورت حضوری وجود دارد.»


حضور تنها ۱۰ دانشجو در هر سالن برای شرکت در بخش کتبی آزمون جامع


او با بیان اینکه در هر سالن تنها ۱۰ دانشجو برای شرکت در بخش کتبی آزمون جامع حضور خواهند داشت، تصریح کرد: «همچنین تهویه کامل در سالن‌های آزمون انجام شده و زمان برگزاری هر آزمون یک ساعت است. در واقع یک ساعت آزمون برگزار شده و دو ساعت بعد دانشجویان دیگر در سالن امتحان حضور پیدا می‌کنند که در این دو ساعت تمام موارد بهداشتی در سالن رعایت شده و سالن پاک‌سازی می‌شود.»


او با تاکید بر اینکه در هر روز سه جلسه یک‌ساعته برای برگزاری آزمون در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: «از این سه جلسه، یک جلسه در بعدازظهر برگزار می‌شود. بنابراین تمام موارد بهداشتی برای برگزاری آزمون در نظر گرفته شده است و دانشجویان از این بابت هیچ‌گونه نگرانی نداشته باشند.»


او با بیان اینکه تمام تلاش‌مان صیانت از تحصیل دانشجویان دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی است، توضیح داد: «هیچ دلیلی برای برگزاری بخش کتبی آزمون به‌صورت مجازی وجود نداشت؛ دانشجویان برای قبولی در آزمون جامع باید حداقل نمره ۱۶ را کسب کنند. البته دانشجویانی که قبل از سال ۹۵ وارد این دانشگاه شده‌اند می‌توانند با کسب حداقل نمره ۱۵، حائز قبولی شوند. درواقع مجموع معدلی که دانشجویان در آزمون کتبی و شفاهی کسب می‌کنند باید ۱۶ یا بالاتر باشد.»


معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: «بخش آموزش برای دانشجویان دکتری با آزمون جامع تمام می‌شود و دانشجویان وارد حوزه پژوهش می‌شوند، بنابراین دانشجویان باید تمام دروس خود را گذرانده باشند.»


برای امتحان جامع، قبولی در آزمون انگلیسی و عربی شرط نیست


علمایی تاکید کرد: «دانشجویان دوره دکتری همچنین قبل از حضور در آزمون جامع باید نمره قبولی زبان انگلیسی یا عربی (متناسب با رشته تحصیلی) نیز ارائه دهند. البته برای امتحان جامع قبولی در این آزمون‌ها شرط نیست ولی گفته شده دانشجویان بعد از امتحان جامع باید برای این آزمون‌ها آماده شده و در امتحان EPT شرکت کنند.»


او اضافه کرد: «به‌عبارت بهتر دانشجویان قبل از ارائه رساله خود باید در امتحان EPT شرکت کنند. امتحان EPT برای این است که دانشجویان، نوشتن و خواندن زبان خود را به اثبات برسانند و ثابت کنند توانمندی دارند که متون انگلیسی را مطالعه کرده و مقالات خود را پابلیش کنند.»


در این گزارش جزئیات برگزاری آزمون جامع دکتری در پنج استان را بررسی کرده‌ایم که در زیر می‌خوانید.


منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب