دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 شهريور 1400 - 11:53

بیوگرافی و سوابق اجرایی علی باقری کنی + تصاویر

علی باقری‌کنی از نسل مدیرانِ تحصیل‌کرده و جوان اما باتجربه‌ای است که انتصاب او به‌عنوان معاون سیاسی وزارت خارجه به گمان چهره‌های مختلف سیاسی می‌تواند روح تازه‌ای در این معاونت بدمد و به افزایش فعالیت‌ها و بهبود عملکرد آن منجر شود.
کد خبر : 608632
علی باقری

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه طبق حکمی علی باقری کنی را به‌جای عباس عراقچی به سمت معاونت سیاسی وزارت خارجه منصوب کرد تا وی احتمالاً به‌عنوان سرپرست تیم مذاکره‌کننده کشورمان با طرف‌های غربی نیز وارد میدان شود.


نگاهی به زندگینامه و سوابق تحصیلی و کاری علی باقری کنی بهتر می‌تواند بر درستی انتصاب وی از سوی امیر عبداللهیان صحه بگذارد.


علی باقری کنی متولد ۱۳۴۶ خورشیدی، فرزند محمدباقر باقری کنی عضو سابق مجلس خبرگان رهبری و دانش‌آموخته رشته معارف اسلامی و اقتصاد از دانشگاه امام صادق (ع) است که پیشینه تدریس اقتصاد در دانشگاه را نیز دارد.


محمدرضا مهدوی کنی، عموی علی باقری‌کنی است رئیس سابق مجلس خبرگان رهبری بود. همچنین حجت‌الاسلام محمدباقر باقری‌کنی پدر علی از ۱۳۹۴ خورشیدی با حکم آیت‌الله خامنه‌ای (ره) مقام معظم رهبری به عضویت هیئت‌امنای موسسه جامعه الصادق درآمد.


بیوگرافی و سوابق اجرایی علی باقری کنی + تصاویر


معاون سیاسی وزیر خارجه رئیس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای خواهد شد؟


زمانی که سعید جلیلی معاونت اروپا و آمریکا وزارت امور خارجه را بر عهده داشت، باقری کنی مدیرکل اروپای مرکزی و شمالی این معاونت بود و پس از سعید جلیلی مدتی به‌عنوان معاون اروپای وزیر امور خارجه فعالیت کرد و پس از حضور جلیلی در شورای عالی امنیت ملی علی باقری به‌عنوان معاون او منصوب شد. گفتنی است در جریان مذاکرات هسته‌ای در زمان جلیلی، باقری از مذاکره‌کنندگان ارشد ایران بود.


باقری در گفت‌وگویی درباره حضور کوتاهش در صداوسیما و انتقالش به وزارت خارجه در ۱۳۷۳ خورشیدی می‌گوید: ابتدا در بخش معاونت عربی آفریقایی، اداره اول خاورمیانه عربی و شمال آفریقا بودم که موضع لبنان، فلسطین، اردن، مصر، رژیم صهیونیستی را درواقع در آنجا پیگیری می‌کردم، بعد مجدد به وزارت خارجه برگشتم و رفتم معاونت بین‌الملل. در مهر ۸۶ آقای جلیلی دبیر شورای عالی امنیت شدند، از وزارت خارجه رفتند. رفتن ایشان مصادف با یک سری تغییرات ساختاری در وزارت خارجه شد، معاونت اروپا-آمریکا تبدیل به معاونت آمریکا شد. در آن دوره‌ای که ایشان دبیر شورای عالی امنیت ملی شدند، بنده چند ماهی معاون اروپا بودم و بعد از یک مدتی با صحبتی که آقای دکتر جلیلی شد، ایشان احساس کردند اگر بنده به دبیرخانه بروم مؤثرتر خواهم بود، برای همین در سال ۸۷ از وزارت خارجه به دبیرخانه رفتم. تا اواخر شهریور ۹۲ که دکتر جلیلی دبیر شورای امنیت ملی بودند، من معاون ایشان در آن عرصه بودم. چون بحث مذاکرات هسته‌ای از قبل به دبیرخانه محول شده بود ایشان مسئول مذاکرات بودند از طرف جمهوری اسلامی ایران و من به جهت این‌که معاون سیاست امنیت بین‌الملل بودم درواقع کمک‌کار ایشان در امور مذاکرات بودم.




بیشتر بخوانید:


معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه در پاسخ به نامه معاون حقوقی مؤسسه بین‌المللی «صلح زیبا»: تأمین حقوق همه شهروندان، مأموریت ستاد حقوق بشر است/سعه‌صدر مقتدرانه از برخی خطاها زمینه‌ساز جذب حداکثری


تاریخ برگزاری دور هفتم مذاکرات وین نامعلوم است


گل‌به‌خودی برخی مسئولان باعث شد آمریکا در مذاکرات وین گستاخ‌تر شود




باقری‌کنی از ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ خورشیدی در کنار سعید جلیلی در تیم هسته‌ای ایران در دولت محمود احمدی‌نژاد حضور داشت اما تلاش‌های این تیم برای پیشبرد مذاکرات هسته‌ای به‌جایی نرسید. در دولت روحانی هم به‌سرعت از تیم هسته‌ای کنار رفت و نقدهایش درباره برجام را در شبکه افق سیما و وب‌سایت مدرسه کالک وابسته به بسیج دانشجویی و مرکز رشد دانشگاه امام صادق منتشر کرد و مقدمه‌ای هم بر نسخه فارسی کتاب خاطرات وندی‌شرمن، مذاکره‌کننده تیم هسته‌ای نوشت.


کتاب "بدون هراس"خاطرات وندی شرمن (رئیس تیم آمریکا در مذاکرات ۱+۵ ایران) از زوایای پیدا و پنهان مذاکرات هسته‌ای کشور با ۱+۵ است که انتشارات سروش آن را با ترجمه دکتر محمد جمشیدی و حافظ رستمی و با مقدمه علی باقری به چاپ رسانده است.


سرنوشت مذاکرات هسته‌ای با حضور باقری در وزارت خارجه
آیا علی باقری مانند عباس عراقچی رئیس تیم مذاکره کننده خواهد شد؟


تسلط علی باقری کنی بر زوایای حقوقی و اقتصادی قراردادهای بین‌المللی


علی باقری کنی در ۱۳۹۲ خورشیدی رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود. او پس از پیروزی حسن روحانی در آن انتخابات در کنار سعید جلیلی به یکی از منتقدان جدی مذاکرات هسته‌ای در دولت روحانی بدل شد. او پس از توافق ژنو در ۱۳۹۳ خورشیدی که پیش‌درآمد توافق برجام بود در مجلس حضور یافت و محتوای مذاکرات و توافقات را نقد کرد. باقری در مقاطع دیگری ازجمله حضور در برنامه‌های شبکه افق سیما در نقد عملکرد تیم سیاست خارجی دولت سخنانی را ابراز داشت.


باقری‌کنی هشتم دی ۱۳۹۸ خورشیدی با حکم ابراهیم رئیسی به‌عنوان معاون امور بین‌الملل و رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه منصوب شد. ستاد حقوق بشر زیرمجموعه قوه قضائیه است که در ۱۳۸۴ خورشیدی به پیشنهاد آیت‌الله محمود هاشمی شاهرودی رئیس سابق این قوه و با تصویب آیت‌الله خامنه‌ای، مقام معظم رهبری تأسیس شد. این ستاد درواقع نقش دستگاه دیپلماسی قوه قضاییه جمهوری اسلامی را بازی می‌کند و در مجامع جهانی به‌عنوان نماینده ایران در مجامع بین‌المللی پاسخ‌گوی اتهامات مربوط به نقض حقوق بشر در کشور است. در طول ۱۴ سال گذشته محمدجواد لاریجانی ریاست این نهاد را در دوران ریاست آیت‌الله محمود هاشمی شاهرودی، صادق لاریجانی و ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه بر عهده داشت. گفتنی است علی باقری‌کنی که از چهره‌های اصولگرای سیاست ایران محسوب می‌شود، فعالیت‌هایی برای جهانی‌شدن مفاهیم حقوق بشر اسلامی داشت.


گفتنی است که از همان روزهای نخست پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰، یکی از گزینه‌های احتمالی وزیر وزارت خارجه، باقری کنی بود. حتی عکس‌هایی از حضور او در وزارت خارجه در کنار محمدجواد ظریف برای گرفتن رشته امور دست‌به‌دست می‌شد؛ اما درنهایت این پست به حسین امیرعبداللهیان رسید.


کنار گذاشتن عباس عراقچی از معاونت سیاسی وزارت خارجه و روی کار آمدن علی باقری کنی را می‌توان مهم‌ترین نشانه پایان یک دوران در سیاست خارجی ایران و مشخصاً پرونده هسته‌ای دانست.


درباره علی باقری‌کنی - ایرنا



حضور علی باقری کنی و ظریف در دیدار رئیسی و وزیر خارجه هند/ عکس|خبر فوری


کاندیداهای احتمالی 1400 – علی باقری | پایگاه خبری تحلیلی انصاف نیوز



هیچ‌گاه تحت فصل ۷ منشور ملل متحد نبودیم که با برجام خارج شویم - پایگاه  اطلاع رسانی دیارمیرزا پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا


کاندیداهای احتمالی 1400 – علی باقری | پایگاه خبری تحلیلی انصاف نیوز


بازدید دکتر علی باقری کنی، معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق  بشر از نمایشگاه بنیان


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب