دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 شهريور 1400 - 13:21
آسیب‌شناس اجتماعی در گفت‌وگو با آنا:

فرهنگ اشتباه «تک‌فرزندی» افراد را به فکر سقط جنین می‌اندازد

یک آسیب‌شناس اجتماعی فرهنگ اشتباه تک‌فرزندی افراد را به فکر سقط جنین می‌اندازد، گفت: متأسفانه در جامعه دیدی خوبی نسبت به افرادی که دارای چندین فرزند هستند، وجود ندارد.
کد خبر : 608418
تک فرزندی



محمدامین جمالی آسیب‌شناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار رفاه و خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا در خصوص علل رواج سقط جنین غیرقانونی در کشور گفت: موضوع سقط جنین چند سالی است که در کشور رواج پیدا کرده است و از طرفی هیچ نهادی به‌طور شفاف هیچ‌گاه آماری از سقط جنایی و غیرقانونی اعلام نمی‌کند. یکی از مهمترین دلایلی که مردم را به فکر سقط جنین می‌اندازد، فرهنگ غلط تک فرزندی است. متأسفانه در جامعه نسبت به افرادی که بیش از یک فرزند دارند نوعی نگاه منفی ایجاد شده است و البته که تبلیغات منفی رسانه ملی در سالیان گذشته و رسانه‌های بیگانه در سالیان اخیر منجر به این شد تا افراد به تک فرزندی بسنده کنند. لذا این افراد که به این باور رسیده‌اند، هیچ ابایی از سقط جنین ندارند.


روابط نامشروع عاملی که مردم را به سمت سقط جنین سوق می‌دهد


وی ادامه داد: با اینکه اعلام می‌شود اکثر سقط جنین‌ها به‌دلیل مشکلات اقتصادی رخ می‌دهد، اما جالب است بدانید طبق پژوهش‌ها و مطالعاتی که صورت گرفته است، بیشتر سقط جنین‌های غیرقانونی که در کشور رخ می‌دهد، اتفاقاً از سوی کسانی است که از نظر مالی وضعیت مناسبی دارند. بنابراین فقر عاملی نیست که افراد را به فکر سقط می‌اندازد و براساس همین مطالعات مشخص شده که اتفاقاً بیشتر افرادی که به فکر سقط می‌افتند، در رابطه‌ای که با طرف مقابل داشته‌اند، از روش‌های پیشگیری نیز استفاده کردند. در واقع ۸۰ درصد این افراد به روش‌های پیشگیری توجه داشتند. این نکته نیز قابل توجه است که بی‌اهمیت بودن برخی از متخلفان نسبت به مسائل شرعی، مردم را به سمت سقط می‌کشاند.




بیشتر بخوانید:


مشکلات اقتصادی، خودخواهی‌های فردی و روابط نامشروع دلایل عمده سقط جنین/ رواج فرهنگ اشتباه «من یک‌بار فرصت زندگی زندگی دارم»


اگر سقط در مراکز دولتی و پزشکی انجام شود متولی آن وزارت بهداشت است / سالانه ۵۰۰ هزار سقط غیرقانونی در کشور انجام می‌شود


واکسن کرونا خطر سقط جنین در زنان باردار را افزایش نمی‌دهد




این جامعه‌شناس خاطرنشان کرد: البته که مشکلات اقتصادی نیز می‌تواند در سقط جنین عاملی تأثیرگذار باشد اما همان‌طور که گفته شد، سقط جنین در خانواده‌های پولدار بیشتر رخ می‌دهد. ما معتقدیم مسئولانی که در حوزه فرهنگی وظایفی دارند، باید با اقدامات خود به حل ریشه‌ای این معضل کمک کنند. متأسفانه تحقیقات نشان داده که برخی افراد که اقدام به سقط جنین می‌کنند، از تحصیلات بالایی نیز برخوردارند.»


انتهای پیام/ ۴۱۷۴



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب