عواقب تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی در فضای مجازی
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، جرم تهدید از جمله جرایمی است که بزهکاران برای رسیدن به مقاصد خود به آن متوسل میشوند و تمام قوانین کیفری دنیا از جمله قانون مجازات اسلامی ایران آن را جرم دانسته است.
این روزها با توجه به استفاده زیاد افراد از فضای مجازی، متأسفانه شاهد افزایش جرائم در این فضا هستیم. یکی از این جرائم مهم در حوزه فضای مجازی و حقیقی که این روزها افزایش نیز یافته است، تهدید افراد به افشای اسرار خصوصی آنها در این فضاهاست.
برخی افراد با تهدید، اقدام به انتشار عکسها و فیلمهای خصوصی دیگران میکنند که عواقب جبران ناپذیری برای فرد و خانوادهاش به دنبال دارد.
گاهی اتفاق میافتد که سارقان تلفن همراه بعد از سرقت آن از تصاویر و فیلمهای موجود در تلفن سوءاستفاده میکنند و پس از دستیابی به اطلاعات موجود در تلفن همراه یا رایانه شخصی، با تهدید به انتشار تصاویر و اطلاعات شخصی اقدام به اخاذی میکنند.
این جرم به دو صورت در قانون در نظر گرفته شده است.
در مورد اول اگر کسی اقدام به تغییر یا تحریف و انتشار عکس و فیلم دیگران کند مجرم شناخته میشود و مورد بعدی مربوط به کسی است که فیلم، عکس یا صدای دیگری را بدون رضایت او منتشر کند.
مطابق با قوانین موجود در کشور ما افشای اسرار خصوصی مردم چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی، جرم تلقی شده و مجازات سنگینی هم برای مرتکبان آن در پی خواهد داشت.
طبق ماده ۱۶ قانون جرایم رایانهای مصوب سال ۱۳۸۸، هرکس به وسیله سیستمهای رایانهای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگران را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۵ تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
همچنین طبق ماده ۱۷ همین قانون، هر فردی به وسیله سیستمهای رایانهای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۵ تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
منبع: نورنیوز
انتهای پیام/
انتهای پیام/