دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 شهريور 1400 - 15:18
نشست تخصصی سازمان شانگهای و آینده همگرایی آسیایی‌/ شیخ عطار:

ایران به دلیل سیاست نفی سلطه، حامی سازمان شانگهای است

سفیر اسبق ایران در هند تصریح کرد: ایران کشوری حامی سیاست‌های سازمان همکاری شانگهای بوده، آن هم به‌دلیل سیاست منطقی نفی سلطه.
کد خبر : 607931
شیخ عطار

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه جهان خبرگزاری آنا، علیرضا شیخ عطار، سفیر اسبق ایران در هند در نشست تخصصی سازمان شانگهای و آینده همگرایی آسیایی‌ که عصر امروز برگزار شد، گفت: سازمان شانگهای در شروع کار خود در سال ۲۰۰۱ تاکنون اهداف اقتصادی و امنیتی را دنبال کرده است و بحث سیاسی امنیتی جلوتر از اقتصادی است.


وی افزود: این سازمان تاکنون بسیار در برابر فشار غربی‌ها در زمینه‌های مختلف مقاومت کرده است. کشور هند که معروف به اتحاد با آمریکا است، در جاهای متعددی به آمریکا نه گفتند و این اتحاد به کاهش نفوذ آمریکا در منطقه گراییده که آخرین نمونه آن شکست مفتضحانه در افغانستان است.


سفیر سابق ایران در هند و آلمان عنوان کرد: ایران کشوری حامی سیاست‌های شانگهای بوده، آن هم به‌دلیل سیاست منطقی نفی سلطه. کشورمان به‌دلایل عوامل ژئوپلتیکی و پیمان‌های دوجانبه به ویژه با چین و روسیه و نیز تهدیدات مشترک همچون تروریسم که منشا آن عمدتا در شرق کشورمان است، همگرایی با اعضای شانگهای را ارتقا و افزایش داده است.


شیخ عطار گفت: ایران تلاش زیادی در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر و تروریسم داشته و کشورمان برای مبارزه با تروریسم به درخواست کشورهای مبدا ازجمله عراق و سوریه با هدف تثبیت جایگاه کشورهای منطقه در این کشورها حضور یافته است.


وی تأکید کرد: سازمان شانگهای بستر خوبی برای همکاری‌های منطقه‌ای به‌ویژه در اوضاع افغانستان است. در بخش امنیتی و نظامی مانورهای مشترکی با روسیه و چین داشته ایم و توانسته‌ایم با آنها زبان مشترک پیدا کنیم. ایران و روسیه در نفت و گاز ذخایر اول و دوم دارند و چین مهمترین خریدار نفت ایران بوده است.


در سازمان‌های جهانی ازجمله یونسکو و...  عمدتا ما با کشورهای عضو مواضع مشترک داریم و حتی روسیه و چین به صراحت در مواضع مخالف مخالفت خود را ابراز کرده‌اند. چین از سال ۲۰۱۱ در اسناد امنیت ملی آمریکا مشکل اصلی امنیت ملی معرفی شده ولی قبل‌تر چنین نبوده است. این موارد باعث شده قلدرمابانه و مغایر با حقوق بین‌الملل، فشار حداکثری علیه چین بیاورند که نقطه مشترک با ایران و روسیه است. این رویکرد زمینه‌های همکاری فعال‌تر ایران را با این کشورها افزایش داده است. امیدواریم با تثبیت عضویت ایران به‌عنوان دائم این روند شدت بگیرد.


انتهای پیام/۴۱۰۶/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب